۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲
کد خبر: ۵۵۲۵۷۱
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه:

اصلاح بین مردم وظیفه شرعی مؤمنان است

حجت الاسلام والمسلمین درایتی اصلاح بین مردم را وظیفه شرعی مؤمنان دانست و گفت: طبق آیات قرآن مؤمنان با یکدیگر برادرند و باید سعی کرد که میان برادران صلح و آشتی برقرار کرد.
درایتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد حجت الاسلام والمسلمین حمید درایتی ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مجتمع بنی فاطمه(س) برگزار شد، گفت: خداوند متعال در قرآن کریم مسلمانان را مکلف به برقراری صلح و آشتی در بین خود کرده است اما در عین حال دستور جنگ با گروه تجاوزکار را صادر نموده است.

وی افزود: طبق آیات قران مؤمنان با یکدیگر برادرند و باید سعی کرد که میان برادران صلح و آشتی برقرار کرد. مؤمنان باید در حفظ آشتی، مهر و صمیمیت در بین خود کوشا باشند.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به لزوم توجه به عدل در اصلاح نزاع ها و روابط ابراز کرد: خداوند در قرآن می فرماید: «فاصلحوا بینهما بالعدل». گاهی برخی برای اصلاح یک اختلاف وارد نزاع می شوند اما اصلاح آنان به عدل نیست. 

وی اصلاح بین مردم را به معنای قضاوت ندانست و خاطرنشان کرد: قضاوت در هنگام و مقام اصلاح موجب وقوع خطا و اشتباه خواهد شد. شان مصلح توصیه کردن است و تعیین نهایی حق و باطل در کار او جایی ندارد. زبان او زبان دین، عقل و تجربه است و با لحنی نرم و خیرخواهانه سفارش به صلح و آشتی می کند.

حجت الاسلام والمسلمین درایتی با بیان ضرورت بی تفاوت نبودن به وقایع و اتفاقات اجتماعی و خانوادگی گفت: بنابر دستور قرآن وظیفه مسلمانان بی تفاوت نبودن به اختلافات و نزاع ها است و نمی توان نسبت به این مسائل بی تفاوت بود و ایمان را در خود به کمال رساند.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به آیه ای از قرآن در اهمیت نیت مصلحین در نزاع های خانوادگی افزود: قرآن کریم می فرماید که اگر نیت مصلحین در آشتی و صلح دادن زن و شوهر به جای طرفداری جانب دارانه خیر و اصلاح واقعی باشد، خداوند میان آن دو همدلی و وفاق به وجود خواهد آورد.

وی دمیدن در آتش اختلاف را خطرناک دانست و خاطرنشان کرد: باید در هنگام اصلاح میان افراد، مراقب افرادی که به دنبال تسویه حساب شخصی اند و در آتش اختلاف می دمند بود.

حجت الاسلام والمسلمین درایتی با بیان داستانی از نحوه اصلاح امیرمؤمنان(ع) در اختلافات گفت: امیرمؤمنان(ع) به مردی که همسر خود را به خاطر خطای او از خانه بیرون رانده بود فرمودند: «از خطای او در گذر». همچنین به همسر او نیز فرمودند: «کاری مکن که باعث ناراحتی شوهر خود بشوی» ایشان به گونه ای جانب دارانه و با نادیده گرفتن حقوق طرفین دست به توصیه نزدند و این الگویی خوب برای ما در شیوه اصلاح دیگران است./861/پ202/ب1

ارسال نظرات