استغفار سبب گشایش درهای رحمت الهی به روی بندگان میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در درس اخلاق حوزه علمیه استان، در ادامه مبحث استغفار، اظهار کرد: استغفار حالت مثبتی بین عبد و پروردگار است که در این حالت انسان با خدای رحمان و رحیم ارتباط تنگاتنگ پیدا میکند.
وی افزود: در این حالت انسان خود را در معرض نسیم حق میبیند؛ ازاینرو امیدواری در او شدت پیدا میکند، دروازههای بخشایش و عنایت پروردگار را به روی خود گشاده میبیند و دست نیاز بهسوی آن بینیاز دراز میکند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: خواستن و امیدوار شدن یکی از انواع استغفار است که در فراز دعای بعد از زیارت امام رضا (ع) به آن اشاره شده است «اللهمانی استغفرک استغفار رجاء».
به گفته وی در آموزههای دینی خوف و رجاء به عنوان دو کفه ایمان مؤمن معرفی شده است، به همان اندازه که مؤمن از خطاهایش خوف و ترس دارد نسبت به رحمت الهی امیدوار است.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه خراسان شمالی با بیان اینکه البته این رجاء بدون عمل و کار مورد نهی اولیای دین قرار گرفته است، افزود: امام علی (ع) میفرماید: «لَا تَکنْ مِمَّنْ یرْجُو الْآخِرَةَ بِغَیرِ عَمَلٍ»؛ از کسانی مباش که آخرت خوب را بدون عمل خواستار است.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی با اشاره به فرق رجاء با آرزوهای خیالی، گفت: قرآن کریم میفرماید: «لیس للانسان الا ماسعی»؛ برای انسان جز سعی و تلاش او چیزی نیست و در جای دیگر میفرماید: «ومن اراد الاخره وسعی لها سعیها و هو مؤمن اولئک کان سعیهم مشکورا».
وی ادامه داد: شهید مطهری میفرماید: «اساس سعادت بشر در دنیا و آخرت عمل است و سعی و کوشش، جهان جهان حرکت و تکاپو و فعالیت است یک قطره و یکذره بیکار نیست ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند هر کدام در راه خود و مدار خود در حرکتاند انسان هم مثل موجودات دیگر مداری و خط سیری دارند و اگر بخواهد به سعادت نائل شود باید مدار خود را طی کند».
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی افزود: معمولاً افرادی که از لحاظ روح و روان سالم و بانشاطاند کمتر به تخیل و به هم بافتن آرزوهای دور و دراز و نامعقول میپردازند، همیشه عملی فکر میکنند و عملی آرزو میکنند؛ یعنی آرزوهای آنها در راستای همان مداری است که در زندگی دارند، روی بال و پر خیال نمینشینند و آرزوی امور ناشدنی را نمیکنند./9314/پ202/ب1