۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵
کد خبر: ۵۳۶۲۴۰
در نمایشگاه مطبوعات؛

نشست علمی «بررسی ۱۰ دولت داری حماس در فلسطین با نگاه به توافق آشتی ملی» بررسی شد

نشست علمی «بررسی ۱۰ دولت داری حماس در فلسطین با نگاه به توافق آشتی ملی» با حضور علاقه‌مندان به تاریخ و تحولات فلسطین اشغالی در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
حسین اکبری حسین اکبری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین اکبری، رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های مجمع جهانی بیداری اسلامی در نشست علمی «بررسی ۱۰ دولت داری حماس در فلسطین با نگاه به توافق آشتی ملی» که در تالار ۴ بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات تهران برگزار شد، بیان داشت:‌ پس از جنگ جهانی اول و معاهده معروف «سایکس- پیکو» تقریباً همه کشور‌های اسلامی بین انگلیس، فرانسه و روسیه تقسیم شد.

اکبری با اشاره به رویداد‌های فلسطین پس از سال 1917، اظهار داشت: با وجود توافقی که میان فرانسه، انگلیس و شوروی برای بی‌طرف بودن منطقه فلسطین انجام شده بود، آرتور جیمز بالفور وزیر خارجه وقت انگلیس در آن سال‌ها بحث قیمومیت منطقه فلسطین را اعلام می‌کند.

وی با اشاره به حکومت انگلیسی‌ها تا سال 1948 بر سرزمین فلسطین، ابراز داشت: انگلیس برنامه‌های مختلفی طراحی کرده بود تا بتواند شراطی فراهم سازد تا در آینده فلسطین را به یهودیان بسپارد.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: پس از صدور اعلامیه بالفور،‌ در نهم دسامبر 1917 نیرو‌های انگلیسی که در مصر مستقر بودند به فلسطین حمله کرده و بیت‌المقدس را اشغال می‌کنند.

وی تصریح کرد: در دسامبر 1918 تقریبا تمام سرزمین فلسطین توسط انگلیسی‌ها اشغال شد و پس از آن در سال‌های 1920 تا 1948 که انگلیسی‌ها قیمومیت علنی فلسطین را به دست گرفته بودند، مردم این سرزمین سه دوره مبارزاتی را اتخاذ می‌کنند.

سفیر سابق ایران در لیبی، خاطرنشان کرد: مبارزات سال‌های 1920 تا 1928 که به مدت هشت سال به طول انجامید، مسلمانان فلسطین با مبارزات مسالمت‌آمیز در صدد بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی بر آمدند اما موفق نشدند.

وی افزود: مبارزات مرحله دوم مردم فلسطین علیه انگلیسی‌ها همراه با خشونت بود، بنابراین مردم فلسطین در سال‌های 1928 تا 1930 با یک سری اقدامات و عملیات‌ها به دنبال احقاق حقوق مسلمانان این سرزمین برآمدند.

تحلیلگر و کارشناس سیاسی عنوان کرد: مردم فلسطین از سال 1930 مرحله سوم مبارزات خود را آغاز کردند که با این کار یک قیام عمومی علیه انگلیسی‌ها و یهودیان در فلسطین رخ داد و همزمان با این رویداد عزالدین قسام هم سازوکار نظامی خود را طراحی کرده و عملیات‌هایش را آغاز می‌‌کند.

وی اظهار داشت: درسال 1930 انگلیسی‌ها برای آرام کردن مسلمانان منطقه، کتابی تحت عنوان کتاب سفید چاپ می‌کنند و در آن مقطع نویدی به مسلمانان سراسر جهان می‌دهند که از حقوق حقه آنها دفاع خواهند کرد.

کارشناس ارشد مسایل بین‌الملل ابراز داشت: هدف انگلیس از این کار کمک گرفتن از کشور‌های اسلامی همچون عراق، سوریه، مصر، عربستان بود تا مردم فلسطین را آرام کند. اما انگلیس پس از آن که در حیله و مکر خود به موفقیت رسید، به هیچ یک از وعده‌های خود عمل نکرد.

وی خاطرنشان کرد: موقعیت بین‌المللی انگلیس پس از شکست‌های متوالی در جنگ جهانی دوم، تضعیف می‌شود، از این رو در سال 1947 فلسطین را عملاً به سازمان ملل تسلیم می‌کند تا آنها درباره این سرزمین تصمیم بگیرند.

اکبری گفت: یهودیان در آن سال‌ها جنایت‌های فراوانی در فلسطین مرتکب شده بودند و با سازوکار‌های مختلفی داشتند، در نهایت با تلاش‌های بسیار زیاد بین‌المللی در 29 نوامبر 1947 موفق شدند دو سوم آرای مجمع عمومی سازمان ملل را با خود همراه کنند و بر اساس قطعنامه 181 فلسطین را میان مسلمانان و یهودیان تقسیم کردند./878/۲۰۱/ح

ارسال نظرات