توجه به مباحث اخلاقی در حوزه یک اصل مهم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قائمشهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد سلیمانی، عضو شورای حوزه علمیه مازندران امروز در نشست مدیران مدارس علمیه استان، حوزه های علمیه را متعلق به امام زمان(عج) دانست و گفت: خدمت به چنین مراکز مهمی از ارزش جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است.
استاد اخلاق حوزه علمیه مازندران با بیان این که ارزش کاری که مدیران و اساتید مدارس علمیه انجام می دهند بسیار بالا است، افزود: هیچ ارزشی بالاتر از این نیست که خادم سربازان امام عصر(عج) باشیم.
مسؤول حوزه علمیه امام صادق(ع) قائمشهر با اشاره به این که مدیران و اساتید مدارس علمیه باید دانند که خدمات آنها به طور حتم مورد رضایت الهی و صاحب حقیقی حوزه قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که خانواده ها فرزندانشان را به عنوان امانت نزد حوزه قرار داده اند و هر چه می توانیم باید برای نگهداری از آنها به کار گیریم.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی با بیان این که تحصیل در حوزه یکی از بهترین و با ارزش ترین دوران زندگی یک فرد است، تصریح کرد: همه دغدغه مدیران و اساتید مدارس علمیه باید تربیت و پرورش طلابی مهذب و مستعد باشد.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که حوزه های علمیه شخصیت های بزرگی را در دامان خود پرورش دادند، خاطرنشان کرد: بسیاری از علما و شخصیت های بزرگ جهان اسلام که امروز چراغ هدایت جامعه اسلامی هستند در همین حوزه های علمیه پرورش یافتند.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که مدیران و اساتید مدارس علمیه کسانی هستند که در رشد علمی و اخلاقی طلاب نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند، گفت: ارتباط مناسب مدیر و استاد با طلبه می تواند مسیر صحیح را پیش پای او قرار دارد.
مسؤول حوزه علمیه امام صادق(ع) با اشاره به این که طلاب جوان در مسیر راه با مشکلات و مسائل مختلفی روبرو خواهند شد که نیازمند راهنمایی و مشاوره هستند، خاطرنشان کرد: رابطه میان طلبه و مدیر و اساتید مدرسه باید به گونه ای باشد که یک طلبه مدیر و اساتید مدرسه را امین خود بدانند.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی با بیان این که مشکلات و بحران های بسیاری یک طلبه را در مسیر راه ممکن است تهدید کند، تصریح کرد: اگر رابطه میان مسؤولان مدرسه و طلبه مناسب نباشد ممکن است طلبه دچار سردرگمی و انحراف شود.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که طلاب حوزه برای رسیدن به مدارج عالی نیازمند الگوی مناسب هستند، خاطرنشان کرد: آشنایی طلاب با سیره علمی و عملی علما و بزرگان دینی بهترین الگو برای طلاب جوان حوزه است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که یکی از مسائل مهمی که مدیران مدارس علمیه باید نسبت به آن اهتمام داشت باشند برگزاری منظم دروس اخلاق است، تصریح کرد: مباحث اخلاقی باید به طور جدی در مدارس علمیه مورد توجه قرار گیرد و کلاس های درس اخلاق باید مستمر برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی با تأکید براین که هر چه طلاب از نظر اخلاقی و تهذیبی تقویت شوند به طور حتم راحت تر می تواند مدارج علمی را در حوزه طی کنند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت علما و بزرگان حوزه علمیه استان برای برگزاری این دروس اخلاق در مدارس علمیه بهره مناسب گرفته شود.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که توجه به مباحث اخلاقی همواره مورد سفارش و تأکید بزرگان دینی ما بوده است، تصریح کرد: همان طور که مدیران و اساتید حوزه برای مسائل علمی و آموزشی دغدغه دارند باید نسبت به مباحث اخلاقی طلبه نیز جدیت بیشتری به خرج دهند.
مسؤول حوزه علمیه امام صادق(ع) قائمشهر با تأکید بر این که به هیچ عنوان نمی توان اخلاق در حوزه را نادیده گرفت و تنها به مسائل آموزشی پرداخت، بیان داشت: رشد متوازن علم و اخلاق در حوزه نیازمند توجه بیشتر مسؤولان مدارس علمیه به این مسأله مهم است.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت توجه به مباحث قرآنی در حوزه نیز تأکید کرد و گفت: خوشبختانه با راه اندازی مدرسه قرآنی بیت النور در حال حاضر به صورت تخصصی به موضوع حفظ قرآن در میان طلاب پرداخته می شود.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که آغاز طرح تربیت طلاب حافظ قرآن کریم برای نخستین بار از مدرسه علمیه امام صادق(ع) کوتنا قائمشهر آغاز شد، خاطرنشان کرد: امروز پس از چند سال اجرای موفق این طرح شاهد فراگیر شدن آن در دیگر مدارس علمیه استان نیز هستیم.
استاد اخلاق حوزه علمیه مازندران با بیان این که هر چه برای ترویج و گسترش مفاهیم قرآنی در جامعه سرمایه گذاریم کنیم باز هم کم است، گفت: طلاب و حوزویان باید بیش از دیگراقشار جامعه نسبت به تقویت مفاهیم قرآنی در جامعه دغدغه داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی با اشاره به این که طلابی که در حال حاضر به حفظ قرآن کریم مشغول اند از جمله طلاب موفق و مستعد از نظر علمی هستند، خاطرنشان کرد: توجه و انس این طلاب با مفاهیم قرآنی، بسترهای لازم را نیز برای تقویت بنیه علمی آنها در حوزه فراهم کرده است.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که امیدواریم حمایت های لازم برای گسترش این گونه طرح ها در مدارس علمیه بیشتر شود، تصریح کرد: در شرایطی که شاهد هجمه ها و توطئه های گسترده دشمنان علیه دین و انقلاب هستیم، تقویت مبانی دینی و قرآنی در جامعه یک ضرورت مهم برای خنثی کردن توطئه های دشمنان است./۹۵۰/پ۲۰۲/ب۲