مردمی بودن مهم ترین شاخصه روحانیت شیعه در تاریخ است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در غرب مازندران، حجت الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران امروز در جمع مبلغان غرب استان، روحانیت را مدافعان حریم دین در جامعه معرفی کرد و گفت: جامعه بدون نقش آفرینی روحانیت شیعه با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.
وی در ادامه با بیان این که روحانیت میراث دار پیامبران الهی و ائمه معصومین(ع) در جامعه امروز هستند، افزود: علما و بزرگان دینی در دوران غیبت محل رجوع عموم مردم برای رسیدگی به امور دینی هستند.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که به هیچ عنوان کارکرد روحانیت برای جامعه اسلامی قابل فراموشی نیست، تصریح کرد: حضور روحانیت در عرصه ها و صحنه های مهم این انقلاب بسترهای های خوبی را برای توسعه و پیشرفت کشور فراهم کرده است.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که روحانیت در تاریخ این کشور همه از میان گروه ها و جریان های مختلف از اعتبار و جایگاه ارزشمندی برخوردار بوده است، بیان داشت: روحانیت در همه مقاطع همراه و همگام با مردم بوده و همین مسأله موجب تقویت جایگاه روحانیت در جامعه اسلامی شده است.
استاد حوزه علمیه مازندران، مردمی بودن را مهم ترین شاخصه روحانیت شیعه در تاریخ عنوان کرد و گفت: روحانیت هیچ گاه خود را جدای از جامعه مردمی نداسته و همین مسأله موجب ایجاد یک پیوند عمیق و مستحکم میان مردم و روحانیت شده است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که روحانیت برای دفاع از دین و انقلاب از هیچ قدرتی هراس نداشته و ندارد، گفت: روحانیت شیعه با پشتوانه عظیم مردمی خالق حرکت های عظیم مردمی علیه ظلم و استبداد دیکتاتوری بوده است.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که ارتباطات و نقش آفرینی روحانیت پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران از یک رشد مناسبی برخوردار شد، بیان داشت: امروز انتظارها از جامعه روحانیت بیش از گذشته است و روحانیت شیعه باید با تلاش گسترده ای به انجام رسالت حقیقی خود گام بردارد.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که شرایط گذشته با امروز بسیار متفاوت است، گفت: در گذشته ظرفیت های تبلیغی بسیار محدود بود و پیشرفت علم و تکنولوژی همانند امروز نبود و به همین دلیل تبلیغ مبانی دینی از سوی روحانیت آسان تر از امروز بود.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که مبلغان دینی نیز با همگام با پیشرفت علم و تکنولوژی، بنیه علمی خود را تقویت کنند تا پاسخگوی نیاز جامعه باشند، تصریح کرد: اگر یک مبلغ دین نتواند اطلاعات علمی خود را تقویت کند به طور حتم در عرصه تبلیغ دین موفق نخواهد شد.
حجت الاسلام صادقی با اشاره به این که امروز نسل جوان جامعه سؤالات متعددی در خصوص مسائل مختلف در ذهن دارند که باید به آنها پاسخ مستدل داد، خاطرنشان کرد: اقناع جوان امروزی بسیار سخت تر از گذشته است و باید هر سخنی که بر زبان می آوریم مستدل و با ادله مناسب باشد.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که روحانیت بر مبنای تکلیفی که بر عهده دارد هر روز باید مبانی علمی خود را تقویت کند، بیان داشت: جامعه امروز به دلیل هجم وسیعی از تهدیدات اجتماعی و فرهنگی که با آن روبرو است بیش از هر زمان دیگری نیازمند متخصصان دینی است تا پاسخگوی نیاز آنها باشد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که اگر روحانیت نتواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد کارکرد و جایگاه خود را در میان مردم از دست خواهد داد، خاطرنشان کرد: تضعیف جایگاه روحانیت در میان مردم خواست اصلی دشمنان و بدخواهان اسلام و انقلاب است و نباید بگذاریم برخی مسائل موجب خدشه دار شدن این جایگاه رفیع و ارزشمند در جامعه دینی شود.
حجت الاسلام صادقی با بیان این که امروز ابزارهای مناسبی برای تبلیغ دین وجود دارد که می تواند اثرگذار باشد، تصریح کرد: همان طور که دشمن از این ابزارهای نوین برای انحراف جامعه اسلامی استفاده می کند ما نیز باید از این ظرفیت های روز برای تبلیغ دین و معارف اهل بیت(ع) در جامعه بهره گیریم.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران، هر گونه اقدام منفعلانه در برابر تبلیغات منفی دشمنان را خسارت بار توصیف کرد و گفت: باید برای هر یک از برنامه ها و توطئه های دشمنان در عرصه های دینی و فرهنگی، نسخه ای مناسب داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه مازندران، آموزش، ترویج و تبلیغ دین را از جمله مهم ترین کارکردهای روحانیت در جامعه امروز عنوان کرد و افزود: بدون حضور مستمر روحانیت در جامعه این وظایف مهم بر زمین می ماند و جامعه از این مبانی ارزشمند محروم خواهد ماند.
حجت الاسلام صادقی با تأکید براین روحانیت اصیل شیعه در طول تاریخ ثابت کرده که هیچ گاه به عنوان امتیازات مادی و کسب قدرت نبوده است، خاطرنشان کرد: تنها دغدغه روحانیت در طول تاریخ حفظ و بقای دین مبین اسلام بوده است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با بیان این که اسلام ناب محصول تلاش ها و از خودگذشتگی های پیامبران الهی و ائمه معصومین(ع) است که امروز این گونه به ما رسیده است، تصریح کرد: ما نیز به عنوان مبلغان و مروجان دین باید هر چه داریم برای حفظ و گسترش این امانت الهی استفاده کنیم.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که دین عامل عزت و اقتدار جامعه اسلامی است، بیان داشت: اگر امروز می بینیم دشمنان و بدخواهان اسلام این گونه در برابر دین می تازند و موضع گیری می کنند به دلیل جایگاه ارزشمند دین در جامعه است.
حجت الاسلام صادقی با تأکید براین که مبلغان باید در مناطق استقرار خود رسالت تبلیغی خود را به شیوه ای مناسب و مخاطب پسند انجام دهند، خاطرنشان کرد: تبلیغ دین باید در نهایت ادب و تواضع باشد تا در قلب مخاطب ما جای گیرد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران در بخش پایانی سخنان خود با بیان این که اخلاق و رفتار یک مبلغ دین نیز باید خود گویای رسالت این قشر باشد، تصریح کرد: نباید به گونه ای رفتار شود که مخاطب از دیگر گریزان شود./۹۵۰/پ۲۰۲/ب۲