۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۰
کد خبر: ۵۳۳۲۱۷
حجت الاسلام والمسلمین عالی:

عجب منشأ تکبر ورزیدن به خداوند است

استاد حوزه علمیه عجب و غرور را از بدترین صفات بیان کرد و گفت: عجب منشا تکبر ورزیدن به خداوند و مهمترین دلیل شهادت انبیا و اولیای الهی است.
حجت الاسلام والمسلمین عالی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی استاد حوزه علمیه و خطیب مشهور، شب گذشته به مناسبت دهه اول ماه صفر در مسجد الزهرا(س)، گفت: انبیا و اولیای الهی از خوب‌ترین و پاک‌ترین انسان‌های زمان خودشان بودند اما با این وجود در طول تاریخ مشتری آنان بسیار کم بوده است.

وی افزود: در بسیاری از مواقع در زیارتنامه‌ها ما الفاظی مانند غریب و مظلوم را مشاهده می‌کنیم برهیمن اساس این پرسش در ذهن ایجاد می‌شود که چرا مردمی که جز خوبی از آنان چیزی ندیده‌اند این بزرگان را تنها گذاشتند و به شهادت رساندند.

حجت الاسلام والمسلمین عالی ادامه داد: امام حسین(ع) به قدری به فقرای مدینه کمک کرده بود که هنگام دفن هنوز آثار کیسه‌ آردی که بر دوش می‌گذاشتند و شبانه به درب خانه فقرا می‌بردند بر پیکر مطهرشان باقی مانده بود. کسی در آن زمان از امام حسین(ع) بدی ندیده بود حتی قاتل ایشان در دربار ابن زیاد گفت: به پای من طلا و نقره بریزید، من آقای بزرگی را کشتم من بهترین مردم را کشتم؛ حتی دشمنان نیز به خوب بودن اولیای الهی اذعان داشتند.

این خطیب مشهور اضافه کرد: امروز نیز امام زمان(عج) غریب و مظلوم هستند امام کاظم(ع) امام زمان(عج) را با عنوان امام تنها و طرد شده بیان فرمودند برهمین اساس این پرسش که چرا امامان معصوم و انبیای الهی از سوی مردم رانده و مظلوم واقع شدند تنها مختص به گذشته نیست بلکه به دوران ما نیز مربوط می‎شود.

این استاد حوزه علمیه عجب را یکی از آفت‌هایی دانست که مومنان را همواره تهدید می‌کند، گفت: انسان زمانی که عجب او را فرا می‌گیرد از خداوند نیز طلبکار می‌شود حضرت عیوب(ع) بر همه بلاها صبر پیشه کردند اما زمانی که شایعه‌سازان به شایعه پراکنی پرداختند این نبی الهی رو به آسمان کرده و فرمودند: بارالها؛ من دربرابر همه بلاها صبر و شکیبایی کردم اما در برابر شایعه مردم طاقت ندارم، از خداوند بر ایشان ندا رسید، ای عیوب صبر دیگری را نیز ما به تو عطا کردیم.

حجت الاسلام والمسلمین عالی ادامه داد: ما اگر همه اعمال خودمان را در مقابل کوچکترین عمل امیرمومنان علی(ع) بگذاریم باید نسبت به اعمال خودمان خجالت بکشیم بنابراین انسان هرگز نباید نسبت به عمل نیکویش مغرور شود. امام حسین(ع) در فرازی از دعای عرفه می‌فرمایند: "بارالها؛ آن کسی که خوبی‌هایش بدی است جه برسد به بدی‌هایش". عجب و غرور از بدترین صفاتی است که انسان می‌تواند به آن مبتلا شود چرا که عجب سبب تکبر ورزیدن به خداوند می‌شود.

این خطیب مشهور اضافه کرد: انسان باید توجه داشته باشد هنگامی که به مقام و یا منصبی دست می‌یابد همه را از آن خداوند بداند تا دچار عجب و غرور نشود حتی سلامتی انسان نعمت الهی است که خداوند به او عطا کرده بنابراین انسان چیزی از خود ندارد که به آن مغرور شود.

استاد حوزه علمیه در ادامه تصریح کرد: انسان اگر همه کمالات را امانت الهی و از سوی خداوند متعال بداند هرگز دچار عجب نمی‌شود./813/پ202/ب1

ارسال نظرات