تفاوت ماهوی کشتی نجات امام حسین با کشتی حضرت نوح
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری امروز در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به فضیلت های امام حسین(ع) بر سایر انبیای الهی گفت: تولد از پدر و مادری مانند امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) یکی از فضایل امام حسین(ع) بر دیگر انبیا است.
وی افزود: داشتن معلمی مانند رسول خدا(ص) از دیگر فضایل امام حسین(ع) است و باید دقت کرد که تمامی فضایل انبیای الهی از مردم داری، قیام برای احیای امر به معروف و نهی از منکر، شهادت طلبی، نترسیدن از غیر خدا و چراغ هدایت و کشتی نجات بودن در امام حسین(ع) جمع شده است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به حدیث نبوی«إنّ الحسین مصباح الهدى و سفینة النجاه» گفت: در این حدیث حضرت رسول(ص)، امام حسین(ع) را چراغ هدایت و کشتی نجات معرفی می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری تصریح کرد: سراج بیرون را روشن می کند و مصباح درون را؛ بنابراین امام حسین(ع) نوری است که با تابش بر درون انسان از دورن او را هدایت می کنند.
وی ادامه داد: سفینه به معنای کشتی است و کشتی بر خلاف هواپیما در روی زمین و در روی هوا حرکت نمی کند بلکه خاصیت کشتی این است که مسافران بر آن سوار می شوند تا به مقصد برسند و غرق آب نشوند و به عبارت دیگر کشتی منزلگاه سلامت انسان در برابر خطر غرق شدن است.
وی به تفاوت های کشتی حضرت نوح و کشتی نجات بودن امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت: زمانی که خداوند قوم حضرت نوح (ع) را به واسطه کفر عذاب کرد به حضرت نوح(ع) دستور داد تا کشتی بسازد و انسان های اهل و شایسته را سوار کند تا غرق نشوند و کسانی که نا اهل بودند در دریای عذاب الهی غرق شدند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در حالی که هدف کشتی حضرت نوح و کشتی ها دنیوی سیر بر روی آب ها و جلوگیری از غرق شدگان سوارشدگان بر کشتی است؛ اما کشتی وجودی امام حسین(ع) به گونه ای است که نه تنها انسان های اهل و شایسته را از خطر غرق شدن حفظ می کند بلکه غرق شدگان در دریای گناه را نیز نجات داده و آنها را به حال خود رها نمی کند.
حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری شاخصه کشتی وجودی امام حسین(ع) را برخلاف سایر کشتی ها حتی کشتی حضرت نوح در نجات غریق شدگان عنوان کرد و افزود: به همین دلیل است که کشتی وجودی امام حسین(ع) سفینه نجات است و این جمله ای است که خداوند بر طرف راست عرش منقوش کرده است.
وی افزود: طریقه هدایت امام حسین(ع) به این شکل است که در ابتدا قلب انسان منحرف را با نور خود روشن کرده و پس از آن او را بر کشتی نجات خود سوار می کند./968/پ۲۰۲/ی