بی توجهی به نیازهای عاطفی، خانواده ها را متزلزل می کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی اخلاقی ظهر امروز در جلسه ای که به مناسبت ایام محرم در مدرسه برادران جامعه المصطفی برگزار شد، گفت: اگر دقت و مراقبتی که از جامعه می شود را در مورد خانواده به کار برده بودیم امروز نتایج بهتری را می گرفتیم. در جامعه فرار هزینه ها بالا است بنابراین نتیجه دلخواه را نمی توانیم خیلی ببینیم. در اسلام دو عضو خانواده یعنی پدر و مادر به دلیل دارا بودن ترکیبی از صفات خدا مانند ربانیت و رازقیت جایگاهی بسیار عالی دارند و گاه خداوند آنان را در تا حد شکر خود بالا می آورد.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با اشاره به عدم جدایی تاثیر رفتار و دل بر یکدیگر افزود: جایگاه ایمان دل آدمی است و امام صادق(ع) در روایتی به چهار عمل و رفتار اشاره می کنند که اگر در فردی موجود نباشد ایمانش کامل نمی شود. بنابراین ممکن نیست که عمل و دل از یکدیگر جدا باشند. آن چهار رفتار عبارت اند از؛ حسن خلق،بالا نگرفتن خود، کنترل زبان و قرار دادن مازاد نیازهای مالی خود در اختیار دیگران که تمامی این صفات در پیامبر اکرم(ص) موجود بود.
وی یکی از ویژگی های خانواده اسلامی را نحوه نگاه اعضای خانواده به نیازهای یکدیگر دانست و خاطرنشان کرد: نگاه اعضای خانواده به یکدیگر نگاهی جامع است و تمامی نیاز های جسمی، روحی و معنوی را در بر می گیرد.
عضو اتاق تبلیغ خراسان تصریح کرد: متاسفانه در خانواده های مذهبی و غیر مذهبی امروز اعضا به نیازهای یکدیگر تک بعدی می نگرند. به گونه ای که یک بعد از نیازها را پاسخ می دهند و ابعاد دیگر را بی پاسخ می گذارند. بسیاری از پدرها گمان می کنند همین که نیازهای جسمی و خورد و خوراک و پوشاک بچه ها را تامین کنند دیگر مشکل و نیازی برای فرزندان باقی نخواهد ماند.
حجت الاسلام اخلاقی با اشاره به دیدگاه غلطی که در ذهن جوانان امروز در مورد آرامش و پول وجود دارد گفت: در ذهن نسل جدید نیز این گمان وجود دارد که پول تمام مشکلات را حل می کند و آرامش را به ارمغان می آورد. در حالی که رسول اکرم(ص) در مورد ثروت می فرمایند: «آنکس که امکانات دنیا را برای خود فراهم آورد و با علاقه به آن چسبیده باشد را به گرفتاری به سه چیز ضمانت می کنم؛ فقری که غنا و سیری برای آن نیست، احساس مشغولیت و گرفتاری همیشگی و اندوهی که به زندگی وارد می شود و تمامی ندارد».
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با بیان ضرورت توجه و تامین نیازهای عاطفی و روحی زن و شوهر و اعضای خانواده نسبت به هم افزود: آقایان باید بدانند که اگر نیازهای روحی خانم ها را جواب ندهند، آنان در شبکه های اجتماعی و تلگرام به دنبال رفع این نیازها می روند و آقایان نیز اگر از لحاظ عاطفی تامین نشوند در مغازه و محیط کار این نیاز را هرچند با ارتباطی کلامی برطرف خواهند کرد.
وی در باب اهمیت این نکته خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: «اگر بنشینید و به سخنان همسرانتان گوش دهید این کار برای شما همانند خواندن نماز شب است». اگر در ابراز محبت و گفتن جمله «دوستت دارم» به فرزندان و همسر خود خجالت بکشیم و یا کمبود وقت را بهانه کنیم باید بدانیم که دیگران نه خجالت می کشند و نه بهانه کمبود وقت برای این کار را دارند./861/پ202/ب1