اخلاق و معنویت مهمترین ویژگی طلاب مکتب امام صادق
حجت الاسلام جواد ربانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آغاز سال تحصیلی عنوان کرد: آغاز سال تحصیلی به معنای آغاز جهاد علمی، اخلاقی و معنوی طلاب برای رسیدن به قله های کمال و تعالی است که باید این فرصت را غنیمت شمرد.
وی افزود: حوزه علمیه با دیگر مراکز علمی متفاوت است، افزون بر اینکه طلاب باید کوشش، تلاش و جهد علمی را در دستور خود قرار دهند، توقع از آنها در جنبه های روحی و معنوی و پیشرفت در این زمینه ها نیز بسیار زیاد است.
استاد سطح عالی حوزه علمیه تصریح کرد: طلاب باید به خودسازی، تقوا، پارسایی، متخلق شدن به مسائل اخلاقی بپردازد و اگر طلاب ما می خواهند طوری رشد کنند که هم امام زمان(عج) و هم مردم انتظار دارند، باید به این موضوعات توجه ویژه ای داشته باشند.
وی خودسازی را مهمترین موضوع در تحول روحی طلاب دانست و خاطرنشان کرد: به وجود آمدن تحول در وجود طلاب اولین گام در مسیر تعالی روحی است به طوری که طلاب باید در جنبه های اخلاقی و جنبه های معنوی و عبادی سرآمد دیگران باشند.
حجت الاسلام ربانی اضافه کرد: طلاب باید معلم جامعه باشند و اگر طلبه خودسازی نکرده باشد، نمی تواند الگو و مربی دیگران باشد.
وی ادامه داد: در سالهای پیش اساتید بر روی مسائل اخلاقی و معنوی تأکید بسیاری داشتند و درس های اخلاق تأثیرگذاری در حوزه وجود داشت ولی متأسفانه در سالهای اخیر این موضوع کم رنگ شده است.
استاد سطح عالی حوزه تأکید کرد: درس اخلاق تکان دهنده آیت الله مشکینی بگونه ای بود که طلاب در زمان درس گریه می کردند و اثر درس اخلاق تا روزها در رفتار طلاب مشهود بود و لازم است که امروز نیز این دروس احیا شوند چراکه لازمه حوزه علمیه و شاگردان امام صادق(ع) همین موضوعات معنوی و روحی است.
وی ابراز کرد: انتظاری که از طلاب می رود این است که بیشتر بر روی بُعد معنوی و تقوا کار کنند چراکه توقع مردم این است که طلاب علاوه بر پیشرفت در مسائل علمی، در مسائل معنوی نیز الگو باشند.
حجت الاسلام ربانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم هرچه زمان می گذرد بر معنویت، عرفان، تقوا، زهد و پارسایی همه روحانیان و طلاب افزوده شود و حوزه های علمیه بتوانند به تمام معنا برای مردم سرمشق و الگو باشند./872/ت۳۰۲/ی