۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵
کد خبر: ۵۲۲۴۵۲
آیت الله اعرافی:

از وضع سخت معیشت طلاب باخبریم/ تصویب طرح فقه پزشکی و فقه محیط زیست در شورای علمی المصطفی

آیت الله اعرافی از تصویب طرح های فقه پزشکی و فقه محیط زیست در شورای علمی المصطفی خبر داد.
آیت الله اعرافی آیت الله اعرافی مراسم آغاز سال تحصیلی مجتمع آموزش عالی فقه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،  مراسم آغاز سال تحصیلی مجتمع آموزش عالی فقه وابسته به جامعه المصطفی العالمیه پیش از ظهر امروز در مسجد مدرسه مبارکه حجتیه برگزار شد.

آیت الله علیرضا اعرافی رییس جامعه المصطفی العالمیه در این مراسم، مدرسه علمیه مبارکه حجتیه را مدرسه ای بزرگ خواند و اظهار داشت: در این مدرسه علما و بزرگان زیادی تربیت شده اند و از جمله رهبر معظم انقلاب چند سالی در این مدرسه تحصیل کرده اند؛ از این رو ما آن را سرمایه ای بزرگ برای جامعه المصطفی العالمیه می دانیم.

راه اندازی سطح پنج ویژه تربیت طلاب در فقه های تخصصی

وی با اشاره فعالیت های خوب صورت گرفته در مجتمع عالی فقه اظهار داشت: ما از چنین مرکز بزرگی انتظار داریم که فاز تعلیم و تربیت را ارتقا داده و فقها و مجتهدانی را قالب سطح پنج تربیت کند و نخبگان مستعد را بیشتر از گذشته مورد حمایت قرار دهد که البته این مسأله نیازمند عزم جدید، اراده قوی و تلاش مدیران و اساتید و طلاب است.

آیت الله اعرافی در ادامه تأکید کرد: امروز فقه مقارن و مباحث عمیق مرتبط با آن یک لازم جدی است و انتظار می رود که این مرکز در این مسأله پیشگام باشد، چراکه ما مجتمع عالی فقه را حتی برای حوزه های علمیه نیز ترویج دهنده و تولید کننده نظریات فقهی می دانیم.

مدیر حوزه های علمیه تأکید کرد: فقه مقارن هم زمینه را برای بسط و گسترش مباحث عمیق فقهی دیگر باز می کند و هم مسیری برای گفت‌وگوی علمی میان مذاهب به شمار می رود که نیاز به رشد، گسترش و تعمیق دارد.

لزوم ارتقای سطح آموزش فقه های تخصصی

وی با اشاره به لزوم ارتقای سطح آموزش فقه های تخصصی عنوان کرد: به عقیده من فقه المصطفی باید در تقابل نظام های حقوقی جدید به صورت جدی حرکت کند، چراکه ما امروز به فقهی نیاز داریم که ناظر به نیازهای روز نظامات جهانی باشد و این مسأله در فقه عبادات کمتر ولی در فقه های دیگر کاملا دست یافتنی است.

رییس جامعه المصطفی العالمیه تأکید کرد: ما در این مجتمع در سال قبل دوره سطح پنج تخصصی را شروع کردیم و در این طرح اصلا به دنبال کمیت نبوده و نیستیم، بلکه انتظار داریم از این طرح بتوانیم مجتهدان و بزرگانی برای به دست گرفتن کرسی های علمی در سراسر جهان خارج کنیم و ان شاءالله در آینده نزدیک شاهد برگزاری دروس سطوح عالی و خارج در کشورهایی نظیر هند و پاکستان و دیگر کشورها باشیم.

وی از تصویب طرح هایی نظیر فقه پزشکی و فقه محیط زیست در شورای علمی جامعه المصطفی العالمیه خبرداد و گفت: امیدواریم سطح گسترش فقه های تخصصی همین طور رو به جلو باشد، عمق جدی پیدا کند و مجتهدانی واقعی در رشته های تخصصی از این طرح خارج شوند.

راه اندازی طرح انتخاب آزادانه استاد ایرانی یا خارجی

آیت الله اعرافی ادامه داد: این مجتمع الگویی نو ارائه کرد که در حوزه نیز اجرا می شود و آن انتخاب آزادانه استاد با نظارت مدرسه است که باید رشد یافته و تقویت شود که فعلا این طرح در سطوح سه و چهار اجرا می شود و حتی طلبه در این طرح می تواند خودشان فردی که از نظر آنها از علمیت خوبی برخوردار است را با نظارت مدرسه انتخاب کرده و از محضر درس او استفاده کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم روی آوردن بیشتر طلاب به مباحث پژوهشی از جمله تدوین پایان نامه اشاره و عنوان کرد: حتی اگر پایان نامه برای اخذ مدرک هم لازم نباشد، طلاب باید نوشتن رساله دقیق علمی را یک لازم ضروری برای خود بدانند و سعی کنند دست به قلم باشند، به ویژه طلاب سطح چهار اهتمام بیشتری به این موضوع داشته باشند.

برای بهبود وضعیت معیشتی طلاب برنامه داریم

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در ادامه بر لزوم حمایت بیشتر از نخبگان و استعدادهای برجسته حوزوی تأکید کرد و با اشاره به تصویب طرح هایی در مورد افزایش میزان شهریه طلاب از راه اندازی دوباره محافل پرسش و پاسخ با حضور طلاب سطوح مختلف خبرداد.

آیت الله اعرافی تأکید کرد: ما از وضعیت معیشت طلاب خبر داریم و می دانیم بسیاری از آنها به سختی اوضاع زندگی خود را می گذارنند، از این رو تلاش داریم ان شاءالله افزایش شهریه گامی در این جهت برداریم.

وی افزود: مسأله تربیت مدرس که یکی از سنت های قوی حوزه بوده و در این مجتمع نیز وجود داشته است باید تقویت شود؛ همچنین مجلات و سایت های خوبی در این مرکز علمی ساخته شده است که به عقیده من باید شعاع آن در کشورهای دیگر نیز گسترش پیدا کند.

از حضور خود در ایران و در شهر مقدس قم استفاده کنید

آیت الله اعرافی در ادامه خطاب به طلاب مجتمع آموزش عالی فقه ابراز داشت: دوره حضور شما در ایران و استفاده از مجالس و محافل علمی تمام می شود و عدم استفاده شما از فرصت های ناب پیش رو یک حسرت بزرگ به همراه خواهد داشت، شما با تحصیل قوی، با تهذیب و استفاده از کلاس های درس می توانید در آفریقا و آسیا و سایر مناطق جهان نقش آفرین باشید.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: امروز اسلام لیبرالیزه و متحجرانه هر دو برای از بین بردن اسلام ناب محمدی همراه شده اند، از این رو آینده مهمی در انتظار است که این مسأله لزوم آگاهی و ضروت علم آموزی هرچه بیشتر شما را دو چندان می کند./1330/پ۲۰۱/ج

ارسال نظرات