نسبت نهاد دین با سینما بازشناسی و آسیب شناسی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی در سومین گردهمایی اساتید و فعالان ارتباطات و رسانه که در دهکده وسف قم برگزار شد، بر بازشناسی و آسیب شناسی نسبت نهاد دین با سینما تأکید کرد.
محمد حسنی با طرح دغدغههای خود در باب واقعیات موجود در نسبت حوزه و سینما، از اینکه سینما تاکنون با نگاه کارشناسانه دقیق، علمی و فارغ از جدال های سیاسی و منازعات غیر اصیل، نقد و بررسی نشده است، ابراز تأسف کرد.
وی با بیان اینکه دستیابی به نقاط قوت و ضعف یک فیلم با نگاه سیاستزده امکانپذیر نیست، بر حضور نقادانه حوزه در این عرصه تأکید کرد و افزود: متأسفانه کسانی که باید در این عرصه وارد شوند، از ورود پرهیز میکنند و کار را به سطوح پایین تر حوزه و طلاب جوان احاله می دهند.
رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی افزود: وقتی تعریف ما از نسبت حوزه با سینما به تربیت تعدادی از طلاب فیلمساز تقلیل پیدا می کند، نمی توان گفت که این حوزه و میراث علم دینی که در عرصه سینما و رسانه ورود کرده است.
وی که در این مراسم با موضوع نهاد دین و نهاد سینما سخن میگفت، به طرح این سؤال پرداخت که اگر حوزه بخواهد در عرصه سینما ورود پیدا کند باید از چه لایهای وارد شود و وظیفهاش در این زمینه چیست؟
حسنی، با بیان اینکه همواره در حد توان خود از طلابی که به عرصه های تولیدی سینما و رسانه ورود کرده اند حمایت خواهیم کرد، ابراز داشت: تلقی ما از ورود حوزه به عرصه سینما تاکنون صنفی و منفعلانه بوده است و دال مرکزی در این مواجهه «طلبه بودن» بوده است و این در حالیست که دال مرکزی در مواجه نهاد دین و سینما باید «حیات دینی» و از منظر حکمت و موضوع شناسی دقیق باشد.
رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به جلسه اخیر رییس دفتر تبلیغات اسلامی و رییس سازمان سینمایی کشور و تلاشهای صورت گرفته برای همکاری و هرچه نزدیکتر شدن عرصه سینما و نهاد دین ابراز امیدواری کرد که این تعاملات به ایجاد گفتگوی سازنده بین این دو عرصه مهم منتسج شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر حوزه میخواهد به سینما ورود پیدا کند نباید مسألهاش تربیت چند تکنیسین در حوزه سینما باشد، هرچند که با این امر مشکلی نداریم و حتی می تواند کارآیی نسبی هم داشته باشد، اما مسأله حوزه دین با سینما را نباید به این ساحات تقلیل دهیم.
حسنی با بیان اینکه امروز طلبه در مقام فیلمساز و فیلمسازان مطرح کشور در مقام داور قرار گرفتهاند که این امر باید برعکس باشد، گفت: سینما و هر نهاد تولیدکننده فرهنگی دیگر باید از نهاد دین درخواست داوری کند و نهاد دین در مقام رمزگشا، هدایتگر، موضوع شناس و نظریه پرداز ظاهر شود.
رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی تأکید کرد: عرصه فرهنگ و مشخصاً حوزه های مربوط به رسانه، آنقدر اهمیت پیدا کرده اند که شایسته است حوزه با همه ظرفیتهایش پاسخگوی نیازهای نظری و زیربنایی این عرصه باشد./920/پ۲۰۲/ج