۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۳
کد خبر: ۵۱۶۶۰۵
مدیر حوزه های علمیه استان ایلام:

امر به معروف و نهی از منکر بر هر مسلمانی واجب است

مدیر حوزه های علمیه استان ایلام گفت: بحث امر به معروف و نهي از منكر از اموری است که پیوسته مورد تاکید فرقه های اسلامی بوده و از نظر وحي و عقل بر وجوب آن تأكيد بسيار شده است.
امر به معروف و نهی از منکر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت‌الاسلام وعد مرادبیگی، مدیر حوزه های علمیه استان ایلام، امروز در بین طلاب مدرسه علمیه صاحب الزمان شهر ایلام، اظهار داشت: بحث امر به معروف و نهي از منكر از اموری است که پیوسته مورد تاکید فرقه های اسلامی بوده و از نظر وحي و عقل بر وجوب آن تأكيد بسيار شده است.

وی افزود: امام حسين عليه السلام سبط گرامي پيامبر براي برپا داشتن امر به معروف و نهي از منكر قيام کرد و شهادت مظلومانه او گواه راستيني بر اهميت انجام اين وظيفه است.

حجت الاسلام مرادبیگی خاطر نشان کرد: شيفتگان خاندان عصمت و طهارت به هنگام زيارت مرقد مطهر آن بزرگوار و دیگر امامان معصوم پيوسته اين جمله را تكرار مي كنند که شهادت می دهم که شما امر به معروف و نهی از منکر را بجا آوردید وی این بیانگر وظیفه لودن این فریضه الهی است.

مدیر حوزه علمیه استان ایلام با بیان اینکه در جامعه اسلامي نظارت و امر به معروف و نهي از منكر تنها وظيفه امامان و عالمان دين نيست، گفت: این فریضه الهی بر هر مسلماني واجب است از خيرخواهي در حق ديگران دريغ نورزد و با تحقق شرايط مردم را با گفتار و رفتار از كار ناشايست باز دارد.

وی ادامه داد: تنها فرهنگي كه در طول زمان و گستره جهان به طور جدي به بحث درباره اين وظيفه مهم ديني و اخلاقي پرداخته دین مقدس اسلام است و ديگر فرهنگ ها و اديان الهي و آيين هاي غير الهي در اين موضوع بحثي نكرده و يا به طور گذرا از آن گذشته اند.

حجت الاسلام مرادبیگی با بیان اینکه اگر عالمان يهودي و مسيحي در اين مورد سخني گفته اند، کمتر براساس كتاب مقدس و بيشتر متأثر از اسلام بوده است، گفت: امر به معروف و نهی از منکر از همان روزهای اول بعثت پیامبر اکرم(ص) مورد عنایت اسلام بوده است و سوره والعصر که در اوایل بعثت در مکه نازل شده است در جمله تواصوا بالحق و تواصو بالصبر اشاره به امر به معروف می کند و از مومنان می خواهد یکدیگر را به کارهای حق و پایداری در راه خدا سفارش کنند.

این مدرس حوزه یادآور شد: قرآن کریم می فرماید؛ ما در میان هر امتی پیامبری را مبعوث کردیم که مهمترین وظیفه او دو چیز بود یکی امر به یکتا پرستی که بزرگترین معروف هاست ( ان اعبدوا لله ) و دوم نهی از اطاعت از طاغوت ها که بزرگترین منکرهاست.

وی تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر آثار و برکات زیادی را به دنبال دارد که مهمترین آنها اصلاح خود انسان است که حضرت علی(ع) به فرزندش فرمودند؛ امر به معروف کن تا اهل معروف باشی  همانگونه که هر کس لباس می شورد دست خودش هم پاک می شود.

این مسؤول ابراز داشت: از دیگر برکات امر به معروف و نهی از منکر شرکت در پاداش نیکی آنهاست بدین معنی که هرکسی مردم را به کار خیر راهنمایی کند در پاداش آن هم شریک می شود بدون آنکه از اجر عامل کاسته شود و همانطوری که هرکس دیگری را به کار خلاف و انحراف دعوت کند در کیفر آن شریک می شود

حجت الاسلام مرادبیگی در پایان گفت: اگر در جامعه ای که امر به معروف و نهی از منکر ترک شود بتدریج اشرار حاکم خواهند شد و کار به جایی خواهد رسید خوبان هر چه فریاد زنند پاسخی نخواهند شنید./879/پ202/ب1

ارسال نظرات