ریشه کن شدن فقر مطلق نیازمند حرکت انقلابی است/ توانمندسازی قشر محروم مورد توجه قرار گیرد
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در جمع اعضای اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور گفت: چرا باید در شرایط فعلی که قدرت جمهوری اسلامی در منطقه و دنیا نمود پیدا کرده و همگان به آن اذعان دارند، در اقتصاد و معیشت مردم با مشکلاتی مواجه باشیم؟
وی ادامه داد: بشترین مراجعه به بنده مربوط به دغدغه اشتغال جوانان است. ریشه کن شدن فقر مطلق نیازمند حرکت انقلابی است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی تأکید کرد: رهبری در متن حکم انتصاب اینجانب به عنوان خادم آستان قدس، توجه به محرومان را یک وظیفه و ماموریت اصلی تعیین فرموده اند. در روزهای نخست فعالیت، برخی به اینجانب میگفتند که فقرا و محرومان را بد عادت نکنید، درحالی که در سیره حضرت رضا نیز خدمت به محرومان متجلی است.
وی افزود: در گذشته اقدامات ماندگاری در زمینه خدمت به محرومان انجام گرفت؛ اما در دوره فعلی، توجه به مستضعفان به عنوان یک اولویت و مأموریت مهم در دستور کار آستان قدس رضوی قرار دارد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی تأکید کرد: در کنار خدمت به محرومان، موضوع توانمندسازی قشر مستضعف و محروم جامعه به نحوی که بتوانند خود زندگی شان را اداره کنند، نیز باید به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد.
سهشنبه هفته جاری؛
نشست ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با حضور مدیران بانکها برگزار میشود
نشست ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در سهشنبه هفته جاری به منظور بررسی احکام ورشکستگی با حضور مدیران بانکها و رئیس کل بانک مرکزی برگزار میشود.
عزت الله یوسفیان ملا عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از برگزاری نشست این ستاد در سهشنبه هفته جاری با دستور کار بررسی احکام ورشکستگی واحدهای تولیدی برگزار میشود.
به گفته وی، قرار است ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی و همچنین مدیران بانکها در این جلسه حضور یابند تا در آن به مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی پیرامون احکام ورشکستگی پرداخته شود.
معاون هماهنگ کننده ستادکل نیروهای مسلح با خانواده شهدای مدافع حرم دیدار کرد
سردار علی عبداللهی معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح با حضور در منزل شهدا مدافع حرم از نزدیک با خانواده این عزیزان گفتوگو کرد.
سردار عبداللهی در این دیدارها ضمن تمجید از رشادت و دلیرمردیهای شهیدان والامقام مدافع حرم، از صبر و شکیبایی خانوادههای این عزیزان قدردانی کرد.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح با خانوادههای شهیدان سروان حسین همتی از ارتش جمهوری اسلامی ایران، ستوان دوم هادی شریفی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هادی غلامی از تیپ فاطمیون دیدار کرد.
در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام؛
نشست کارگروه پیشنویس «سیاستهای کلی نظام در حوزه جوانان» برگزار شد
نشست کارگروه پیش نویس سیاستهای کلی نظام در حوزه جوانان با تاکید بر ضرورت سیاستگذاری برای کاهش آسیب های اجتماعی برگزار شد.
در نهمین نشست کارگروه ویژه تدوین پیش نویس سیاستهای کلی نظام در حوزه جوانان که روز سه شنبه، سوم مرداد ماه با حضور متخصصان، کارشناسان و مدیران دستگاه های مرتبط همچون وزارت ورزش و جوانان، وزارت کشور، وزارت رفاه، مرکز آمار ایران و با مسئولیت کمیته خاص زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، علل شکل گیری آسیب های اجتماعی در نسل جوان، عوامل اثرگذار و راهبردهای کلان پیشگیری از این آسیب ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست، گزارش ارزیابی وضعیت آسیب های اجتماعی در نسل جوان ارائه و چهار دسته از عوامل شامل عوامل زیرساختی، عوامل ساختاری، عوامل فراساختاری و عوامل مدیریتی در این خصوص مطرح و بررسی شد.
همچنین گزارش مذکور سه الگویی را که از سوی غرب علیه نسل جوان کشور دنبال می شود، شامل الگوهای خانوادگی، آموزشی و اجتماعی برای آسیب به این نسل مورد بحث قرار داد.
صاحبنظران در این نشست به برخی از نکات از جمله تأثیر ناموزونی توسعه کشور بر شکل گیری آسیب های اجتماعی اشاره و تاکید کردند: «ضعف نهادهای فرهنگی کشور در انتقال ارزش ها، هنجارها و الگوهای مثبت به نسل جوان ، موجب شکل گیری آسیب های اجتماعی شده است».
در این نشست همچنین بر این نکته تاکید شد که برای مقابله با آسیب های اجتماعی به سیاست ها و برنامه های ملی نیاز داریم که با رویکرد مردمی کردن مقابله با آسیب ها،تدوین شده باشند و الگوی مناسب برای این مردمی کردن ، تقویت مشارکت سازمان های مردم نهاد و تشکل های اجتماع محور است.
در نهمین نشست کارگروه ویژه تدوین پیش نویس سیاستهای کلی نظام در حوزه جوانان همچنین، نقش و جایگاه نظام آماری کشور تبیین شد و تأکید شد که نظام آماری کشور مبتنی بر تولید آمار صحیح ، دقیق و مستند و برخوردار از شاخص های مدون برای رصد وضعیت جوانان بالاخص در حوزه آسیب های اجتماعی اصلاح و تقویت شود.
به گفته لیلی بروجردی، رئیس کمیته خاص بانوان و جوانان مجمع، در سیاستهای کلی جوانان باید بر امور ایجابی تاکید شود و رویکرد کلان، توسعه گرایی و ارتقا بوده، موضوع آسیب های اجتماعی با موضوعاتی همچون سلامت ، هویت، آموزش و مشارکت پیوندی معنادار داشته باشد.
وی افزود: برای اجرایی شدن این سیاست ها به برنامه های راهبردی تؤام با تقسیم کار ملی نیاز است.
نیروی دریایی سپاه اعلام کرد؛
نزدیک شدن ناو هواپیمابر آمریکایی به ناو موشک انداز سپاه در خلیج فارس/ پرواز بالگرد و پرتاب منور توسط آمریکاییها
روابط عمومی ناوتیپ ذوالفقار منطقهی چهارم نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: با گذشت چند روز از اقدام تحریکآمیز یک رزمناو امریکایی در شمال خلیج فارس که با شلیک دو گلوله هوایی برابر شناور گشتی نیروی دریایی سپاه صورت پذیرفت، شناورهای امریکایی اینبار در منطقه میانی خلیج فارس اقدام مشابهی را مرتکب شدند.
این اطلاعیه میافزاید: در ساعت 4 بعد از ظهر جمعه (6 مرداد) ناو هواپیمابر "نیمیتز" و رزمناو همراهش در حالی که تحت رصد و رهگیری ناوچههای موشکانداز ناوتیپ ذوالفقار منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه قرار داشتند، در محدوده نفتی-گازی "رسالت" اقدام به پرواز "بالگرد" و نزدیک شدن به شناورهای سپاه کردند.
در این اطلاعیه با اشاره به هوشمندی و هوشیاری رزمندگان نیروی دریایی سپاه تصریح شده است: آمریکاییها با حرکتی تحریکآمیز و غیرحرفهای، با اخطار به شناورهای ناوتیپ ذوالفقار مبادرت به پرتاب منور ورزیدند که رزمندگان اسلام بدون اعتنا به رفتار نامتعارف و غیرمعمول شناورهای امریکایی، ماموریت خود را در منطقه دنبال کردند که ناو هواپیمابر و رزمناو همراه منطقه را ترک کردند.
در نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی صورت گرفت؛
درخواست از اعضای هیات نظارت بر برجام برای حضور در جمع دانشجویان و ارائه گزارش عملکرد
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور طی نامهای خطاب به اعضای هیات نظارت بر برجام اعلام کرد: بسیج دانشجویی به صورت رسمی از تک تک اعضای این هیات دعوت به عمل میآورد که در جمع دانشجویان بسیجی حاضر شده و گزارش دقیقی از عملکرد این هیات و نحوه برخورد با بدعهدیها و خباثتهای طرف مقابل ارائه کنند.
در ابتدای این نامه آمده است: ضمن عرض سلام و آرزوی توفیق برای یکایک شما بزرگواران، نیک مستحضر هستید توافق نامه هسته ای موسوم به برجام در دی ماه 94 مشروط به 18 شرط از سوی شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی و همچنین نامه 9 بندی مقام معظم رهبری برای اجرای دقیق به دولت محترم ابلاغ شد. طبق بند 2 نامه رهبر معظم انقلاب، شورایی تشکیل شد تا به طور دائم عملکرد «ایران» و «5+1» را رصد و طبق قانون نسبت به انجام اقدامات موثر تصمیمگیری کند. بعد از گذشت حدود یک سال و نیم از ابلاغ این مصوبات و نامه موافقت مشروط مقام معظم رهبری شاهد نقاط ضعف بارز و آشکاری در روند اجرایی شدن توافق هسته ای هستیم که بیتوجهی و مسامحه نسبت به مقابله با آنها، موجب ایجاد آثار مخربی گردیده است.
در ادامه امده است: با گذشت بیش از چندین ماه از اجرایی شدن برجام و همچنین انجام یکسویه همه تعهدات از جانب کشورمان بارها و بارها شاهد بدعهدی و اقدامات خصمانه طرف غربی بوده ایم. هر چند بدعهدی و خباثت از دشمن جای تعجب ندارد، بلکه نکته تلخ ماجرا آنجاست که با هر عهد شکنی، رسانه های زنجیره ای حامی دولت و گاه خود مسئولان دولتی و نیمه دولتی دست به توجیهاتی محیرالعقول زده و تلاش میکنند که از این توافق متزلزل دفاع کرده و دشمن را تبرئه کنند.
در قسمت دیگری تصریح شده است: متاسفانه اظهارات توجیه گرانه برخی آقایان و البته اصرار برخی دیگر در ارائه مدل های برجام گونه برای رفع سایر چالش های کشور و گره زدن راه حل همه مسائل به بیرون از مرزها، این گمان را برای طرف غربی تقویت کرد که طرف ایرانی هیچ گاه در صدد مقابله با بدعهدی ها برنخواهد آمد و هزینه کارشکنی در مسیر اجرای توافق هسته ای برای آمریکایی ها چیزی نزدیک به صفر است.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور ادامه داد: با هر تحریم جدیدی یک توجیه مشخص وجود دارد تحت این عنوان که «این تحریم ها تحریم های جدیدی نیست و تکرار تحریم های قبل است» احتمالا منظور آقایان این است که نترسید، اتفاق جدیدی نیفتاده است. بعد هم اضافه میکنند که این تحریم ها واکنش جدی کشورمان را به همراه خواهد داشت....و مردم قرار است سالها در چرخه بازی کودکانه تکرار تحریمهای قبل که «قرار است» واکنش جدی ایران را به دنبال داشته باشد سرگردان بمانند. تصویب تحریمهای موسوم به سیدا اولین اقدام طرف آمریکایی در راه نقض برجام نبوده است و آخرین آن هم نخواهد بود. به نظر میرسد اعضای هیئت محترم که عمدتا از حامیان و بانیان انعقاد برجام بوده اند بیم آن را دارند که به دستاورد بزرگشان خدشه ای وارد شود و در این مسیر ابدا ملاحظه منافع ملی را نمیکنند.
در ادامه آمده است: البته جای بسی خوشحالی است که بعد از مدتها برخی برادران به صحبت های دلسوزانه منتقدین رسیده اند و از ایستادگی ملت ایران و بی تاثیری تحریم ها سخن میگویند. کم تر انسان متدین و باوجدانی در کشور باقی مانده است که معترف به این نباشد که اساسا آمریکایی ها چیزی از روح و جسم برجام باقی نگذاشته اند و تعهدات بین المللی خود را به سخره گرفته اند و رفع همه تحریم ها و احقاق حقوق کشورمان شعار خوش رنگ و لعابی بود که تنها کارکرد انتخاباتی داشت.
در ادامه آمده است: هرچند جای بسی تاسف است که عدهای از همان ابتدا خوش باورانه امضای وزیر امور خارجه آمریکا را تضمین انجام تعهدات می پنداشتند و منتقدین را به باد توهین و تهمت گرفته ادعای این را داشتند که موفق شده اند میان هیئت حاکمه در آمریکا اختلاف بیفکنند. حال آنکه امروز بسته های تحریمی با اکثریت آرا در سنا و کنگره به تصویب میرسد و نه تنها احدی هم متعرض این نقض عهد فاحش نمیگردد بلکه با وقاحت و بی شرمی کشورمان متهم به نقض برجام و کارشکنی میگردد.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور تاکید کرد: با توجه به جمیع موارد بالا و مطالبی که عرض شد باید اضافه کنیم، هیئت نظارت بر اجرای برجام نیز در ماههای اخیر عملکرد مشخص و شفافی نداشته است و گزارش روشنی از اقدامات و بررسیهای این هیئت به افکار عمومی ارائه نشده است. اینکه چرا ایران در مقابل کارشکنیهای طرف مقابل در برجام اقدام متقابلی انجام نمیدهد مسئله عجیبی است.
در ادامه تاکید شد: به نظر میرسد که تفکری در هیئت نظارت بر اجرای برجام وجود دارد که حتی اگر آمریکا صراحتا به نقض برجام اعتراف کرد، ایران بایستی به تعهدات خود پایبند باشد. پرسش جدی آن است که در انتها از اجرای یکسویه برجام چه سودی نصیب ایران خواهد شد؟
در انتهای این بیانیه آمده است: بسیج دانشجویی به صورت رسمی از تک تک اعضای این هیئت دعوت به عمل میآورد که در جمع دانشجویان بسیجی حاضر شده و گزارش دقیقی از عملکرد این هیئت و نحوه برخورد با بدعهدی ها و خباثتهای طرف مقابل ارائه کنند. باشد که اینبار تصمیمی جدی در برابر اقدامات رذیلانه طرف مقابل اتخاذ شده و صرفا به گلایه توییتری و فشار ایمیلی و مواضع صرفا فرمایشی اکتفا نشود.
رحمانیفضلی: به دولت پیشنهاد دادیم مرکز فوریتهای اقتصادی تشکیل شود
عبدالرضا رحمانیفضلی در نشست شورای ملی گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با استانداران اظهارداشت: ما برای تقویت تاثیرگذاری شورا تلاش بیشتری را با تحقیقات بیشتر جامع انجام خواهیم داد.
وی تصریحکرد: موانع تولید و سرمایهگذاری را با ظرفیت ستاد اقتصاد مقاومتی برطرف نماییم؛ صادرات در نگاه دولت وجود دارد از این رو با کمک وزارت امور خارجه مشکلات را برطرف خواهیم کرد.
رحمانیفضلی یادآور شد: در جلسه مشترکی که با آقای سیف داشتیم عدم رعایت نرخ سود بانکی و مشکلات را بررسی کردیم؛ به دولت پیشنهاد دادیم مرکز فوریتهای اقتصادی تشکیل شود و اعلام آمادگی چنین واحدی را در وزارت کشور داریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: برای تقویت نقش شورای ملی گفتوگو باید قوانین را در بعد تنقیح و تنقیق قوانین جدیتر دنبال کنیم و قوانینی را ایجاد کنیم که به تأثیرگذاری بیشتر این شورا کمک کند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه استانداران موانع توسعه را در برخی استانها شناسایی کردهاند، گفت: با این حال علاقهمندیم موانع توسعه صادرات از طریق اتاق بازرگانی و سایر استانها دنبال شود تا بتوانیم از ظرفیت موجود با کسب اطلاعات درست بیشتر استفاده کنیم.
وزیر کشور ضمن قدردانی از تلاش بانکها در اختصاص تسهیلات به سرمایهگذاری، یادآور شد: با این وجود متأسفانه سرمایهگذاری در بازار مالی کشور بسیار قوی نیست و نگاه دوستان و دستگاههای مربوطه باید در این بخش جدیتر شود. عمده مشکلاتی که در این زمینه مطرح میشود مسئله اجرا کردن نرخ های سود است که گلایههای بسیاری را به دنبال دارد.
رحمانیفضلی با اشاره به اهمیت جایگاه اتاقهای بازرگانی، تصریح کرد: ما به دولت پیشنهاد دادیم که مرکز فوریتهای بررسی واحدهای تولیدی و سرمایهگذاری در مراکز استانها تشکیل دهیم، البته این مسئله جدا از بحث کارگروهی است که در این زمینه فعالیت میکند. این مرکز میتواند به طور شبانه روزی نسبت به بررسی پیگیریها و مشکلات واحدهای سرمایهگذاری اقدام کند و پیگیری ویژهای در این زمینه داشته باشد.
وی با اشاره به بحث تنفیض اختیارات به استانداریها در زمینه فعالیتهای اقتصادی، افزود: در دولت 86 مورد مصوب تنفیض اختیار شده و سایر مسائل به دستگاهها ارجاع شده است.
وزیر کشور با اشاره به اهمیت مسئله سیاستهای اقتصاد مقاومتی و لزوم اجرایی شدن آن نیز گفت: نظام بودجهریزی و نظام مالی اداری کشور باید اصلاح شود و در این زمینه موارد متعددی وجود دارد.
رحمانیفضلی با اشاره به لزوم آسیبشناسی مصوبات شورای ملی گفتوگو، خاطرنشان کرد: طبق آسیبشناسیهای انجام شده، 68 درصد مصوبات این شورا در راستای وظایف ذاتی آن بوده و 46 درصد آن مربوط به مسائل استانی بوده، لذا مسئله مصوبات شورا باید به طور جد و با دقت آسیبشناسی شود./907/203/ب2