۲۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۱
کد خبر: ۵۱۱۳۳۵
حجت الاسلام تراشیون:

دوری والدین از هوشمند کردن فرزندان از آسیب های جدی جامعه است

حجت الاسلام تراشیون یکی از آسیب های جدی جامعه را دوری والدین از هوشمند کردن فرزندان برشمرد و گفت: هوشمندکردن فرزندان به معنای آی کیوی بالا نیست، باید والدین بتوانند قدرت حل مسأله را به فرزندانشان بیاموزند.
حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجف آباد، حجت الاسلام سیدعلیرضا تراشیون، در دوره آموزشی تربیت فرزند که شب گذشته در سالن شهروند نجف آباد برگزار شد، درباره روش ها و عوامل هوشمند کردن فرزندان برای آینده زندگی و اجتماع گفت: مدیران و اداره کنندگان جامعه امروز انسان های هوشمند هستند.

وی در ادامه بیان داشت: امروز دنیا را انسان های هوشمند اداره می کنند و مردم را در شغل ها و فعالیت های گوناگون به دنبال خودشان می کشند ولی این افراد هوشمند که مدیریت بخش بزرگی از جامعه به عهده آنهاست، لزوما افرادی با آی کیو بالا نیستند و چه بسا افرادی با هوش متوسط نیز در کنار والدین آگاه می توانند در آینده افرادی هوشمندی شوند.

حجت الاسلام تراشیون درباره اهمیت هوشمند سازی فرزندان افزود: هوش قدرت حل مسأله و سازگاری با محیط است و یک نوع قوه مجریه بدن که انسان را در مسیر رشد و عملکردها کمک می کند که در یک خانواده بچه ها به عنوان مسأله مطرح هستند و مادر است که باید بتواند با تربیت مناسب این مسأله را حل کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در روایات اسلامی از هوشمندی به عنوان عقل یاد شده است که فرد با تعقل به بهترین تصمیم برسد، ولی متأسفانه در زمان کنونی وقتی که والدین برای ظاهر فرزندان قرار می دهند، بیشتر از وقتی است که برای تربیت آنها در نظر می گیرندو تربیت امروز مظلوم واقع شده و بچه ها مظلوم تر هستند و تربیت یک فرآیند است که باید طی بشود و سختی تربیت به خاطر بی اطلاعی ما است.

وی با اشاره به روایتی درباره اهمیت هوشمندی افراد در خانواده به ویژه والدین گفت: در روایتی مردان را از ازدواج با زنان احمق برحذر داشته به دو علت یکی مصاحبت با آنها آزادهنده است و دوم نسل تو را خراب می کند و اصطلاح احمق در این روایت به معنای همان هوشمند نبودن فرد است که اگر پدر یا مادر از هوشمندی کافی در تربیت فرزندان برخوردار نباشند، هیچ گاه نسل خوبی برای آینده شکل نخواهد گرفت.

کارشناس مسائل خانواده در بیان انواع هوش در یک فرد تصریح کرد: هوش مهارتی- حرکتی، هوش کلامی که اکثر اختلافات و پرخاشگری ها و خشونت ها براثر ضعف در این هوش است، هوش اجتماعی، هوش درون فردی، هوش تخیلی و فضایی یا خلاقیت که هر چه این هوش بیشتر باشد، جذابیت در زندگی بیشتر خواهد بود و زمینه بروز و اکتشافات را برای فرد فراهم می کند، هوش محاسباتی، هوش موسیقیایی و هوش طبیعت گرا از اهم ابعاد هوش در افراد است.

وی درباره حل مسأله ای چون بدحجابی در جامعه با استفاده از قدرت هوش اجتماعی ادامه داد: درباره بدحجابی که سبب آسیب جدی به بدنه یک جامعه می شود، اگر به عنوان یک مسأله نگاه کنیم و با زبان منطق و قدرت حل مسأله با افراد بی حجاب رو به رو شویم، سبب تنبه فرد می شود ولی اگر در برخورد با چنین افرادی باعث خرد شدن شخصیت وی شدیم اینجاست که سبب تنش و درگیری  می شود و گروهی می گویند چرا تذکر دهیم که باعث دعوا می شود.

حجت الاسلام تراشیون هم چنین درباره تأثیر وسایل ارتباطی و تکنولوژی بر هوشمندی فرزندان بیان داشت: افزایش وسایل ارتباطی و بی محابا قرار داده شدن این وسایل در اختیار بچه ها بدون نظارت، یکی از آسیب ها و نگرانی های جدی برای نسل آینده است، این رسانه ها باعث کاهش خلاقیت بچه ها، وابستگی و اعتیاد مزمن، پرخاشگری و استرس بالای بچه ها می شود.

وی در ادامه بیان داشت: استفاده زیاد و مناسب از رسانه ها و بازی های کامپیوتری و حتی گوشی های هوشمند، سبب افت هوشمندی و عقلانیت در فرزندان و نسل آینده خواهد شد، چنان که در روایت است بین هیجان و عقلانیت رابطه وجود دارد و زمانی که کودکان در بازی های کامپیوتری با هیجان بالا روبرو هستند، نمی توانند عقلانیت درستی در آینده داشته باشند.  

کارشناس مسائل خانواده به برخی از عوامل تضعیف کننده هوش نیز اشاره کرد و افزود: پرخاشگری والدین از جمله تنبیه های کلامی و بدنی، اصلی ترین عامل در تضعیف هوش فرزندان است و سبب آسیب های روحی و روانی در دراز مدت خواهد شد و باید بدانیم پدر و مادری که فرزند خود را می زنند، بی عرضه هستند و قدرت حل مسأله و مشکل را ندارند و این زدن نشان از ضعف خودشان دارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امر و نهی های زیاد، آموزش های مستقیم به خصوص قبل از 7 سال بسیار بر هوش کودکان تأثیر منفی دارد، کم تحرکی، همبازی نامناسب، اسباب بازی نامناسب، زمان نامناسب خواب و عکس این عوامل سبب افزایش هوشمندی فرزندان خواهد شد./۲۰۲/۱۳۰۶/ب۱

ارسال نظرات