۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۵۱۰۸۵۳
حجت الاسلام داودی نژاد تشریح کرد؛

رازهای تربیتی فرزندان در هفت سال اول و دوم

کارشناس مسائل خانواده درباره رازهای تربیت فرزندان در هفت سال اول و دوم، گفت: مهمترین عامل در تربیت، توجه به سن و استفاده از ابزارهای مناسب در تربیت است که مهمترین ابزار استفاده از کلام اهل بیت و ائمه معصومین درباره شیوه های مختلف تربیتی است.
داوودی نژاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در نجف آباد، حجت الاسلام مسلم داودی نژاد، کارشناس مسائل خانواده، عصر امروز در سلسله جلسات تربیت فرزند در سالن شهروند نجف آباد، درباره رازهای تربیت کودکان و نوجوانان گفت: شیوه تربیت نه بر مبنای فرزند سالاری و نه والدین سالاری بلکه هر دو در کنار گفتگو سالاری شیوه اهل بیت در تربیت فرزندان است.

وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم درباره مراحل تربیت افزود: هفت سال اول زندگی فرزند سالاری، هفت سال دوم والدین سالاری و در هفت سال سوم گفتگو و شایسته سالاری باید حاکم باشد و طبق این فرمایش ائمه حداقل برای تربیت فرزند 21 سال نیاز است و قبل از این سن نباید به نتیجه تربیت امیدوار بود.

حجت الاسلام داودی نژاد هر دوره سنی را دارای یک شیوه تربیتی خاص خود برشمرد و بیان داشت: برای تربیت باید در هر یک از سه دوره شیوه خاص آن را به کار برد و نمی توان برای همه سنین از یک روش استفاده کرد که باعث اشتباه و گاهی اثر معکوس است چنان که در روایت است هفت سال اول کودک غرق محبت، هفت سال دوم سخت گیری و هفت سال سوم به او وزارت باید بدهیم.

وی درباره قوانین تربیت کودک در هفت سال اول خاطرنشان کرد: دو شیوه محبت درمانی و بازی درمانی مهمترین مؤلفه های تربیت در هفت سال اول است و اولین محبت را کودک از طریق گوش دریافت می کند و یکی از عوامل کاهش پرخاشگری محبت و نوازشی است که ائمه درباره فرزندان به آن توصیه کرده اند.

کارشناس مسائل خانواده درباره تنبیه به عنوان یکی از ابزارهای تربیت نیز بیان کرد: تنبیه یک بعدش بر اثر اشتباهات بچه ها و دو بعد دیگرش براثر بی صبری و کم سوادی والدین در امر تربیت است و تنبیه های غلطی که بعضاً در خانواده ها وجود دارد، تنبیه از طریق خدا، تنبیه از طریق نمادهای دین به خصوص روحانیان، حبس و زندان، تهدیدهای دروغین و استفاده از تنبیه بدنی که هم از لحاظ شرعی، روانشناسی و هم روایی منع شده است.

وی درباره تربیت نوجوان و هفت سال دوم تربیت نیز گفت: غلام بودن و آموزش ادب و ارزش ها دو راز تربیت نوجوان است که در این هفت سال باید از نوجوان همانند یک غلام کار بکشیم که باید به دور از تحقیر و رشوه باشد و سه ارزش فردی هم چون نظم و اعتماد به نفس، ارزش اجتماعی هم چون مهارت نه گفتن و مدیریت دوست یابی و ایثار و ارزش های دینی باید در این سنین به فرزندان آموخته شود.

حجت الاسلام داودی نژاد درباره نحوه قرار گرفتن گوشی های هوشمند در اختیار فرزندان نیز گفت: درباره استفاده از این گونه تکنولوژی ها باید در مرحله اول به فرزند بیاموزیم که ما به هر چه خواستیم نرسیدیم اما به هر چه نیاز داشتیم، دست یافتیم، که کودک از همان ابتدا بداند خواسته با نیاز فرق دارد و خواسته های بی حد فرزندان است که آنها را نسبت به والدین طلبکار می کند.

وی در ادامه تصریح کرد: این که فرزندان هر چه بخواهند و یا از روی چشم و هم چشمی در اختیارشان باشد، یک آسیب است و فرزندان باید نسبت به اقتضای سن و نیازهایشان از این گونه وسایل در کنار نظارت والدین استفاده کنند./۲۰۲/۱۳۰۶/ب۱

ارسال نظرات