در هیچ نظام بین المللی به دشمن اعتماد نمیشود
بهمن طاهرخانی، نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به عدم اعتماد به دشمن گفت: در هیچ نظام بین المللی به دشمن اعتماد نمیشود، ما همواره باید هوشیار و آگاه بوده و بتوانیم فرضیههای دشمن را شناخته و برای مقابله با آن راهکارهایی را تدبیر کنیم.
وی ادامه داد: عدم اعتماد به دشمن امری قطعی است؛ چرا که دشمن هرگز دست از لجاجت بر نمیدارد، دشمنی آمریکا و صهیونیسم نیز برای ما امری آشکار است، بنابراین لازم است اندیشمندان حوزه سیاست و دیپلماتهایی که پیام کشورمان را در دنیا بیان میکنند افرادی با تسلط باشند تا ما ضربه نخوریم.
طاهرخانی درباره مذاکرات خارجی ابراز داشت: مذاکرات اخیری که صورت گرفت به هیچ وجه به معنای کوتاه آمدن در برابر دشمن نبود؛ زیرا همیشه مصالح و منافع ملی و امنیت کشور مورد نظر است و ضمن اینکه ما میتوانیم بر اساس قواعد بین المللی و نظم حاکم بر قواعد در بسیاری موارد مانور قانونی دهیم.
وی سپس به بیان لزوم عدم اعتماد به دشمن پرداخت و عنوان کرد: تاریخ نشان داده که کشورها براساس منافع ملی خود سیاستهای کلی و راهبردی را تدوین میکنند، در طول 300 تا 400 سال گذشته نیز حتی افرادی که از نظر ظاهری اعلام دوستی با ما داشتند نیز برای این بوده که به منافع بیشتری دست یابند و با این توصیف آنهایی که دشمنی کردند مانند آمریکا، با درجه بیشتری این امر را مد نظر داشتهاند، بنابراین تجربه نشان داده که باید متکی به خود بوده و اعتماد نداشت.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم استفاده از تجربه، اظهار داشت: لازم است از تجربه استفاده کرد تا به دامن حیله و مکرها گرفتار نشد.
وی با اشاره به ضربههای اعتماد به دشمن، ابراز داشت: اعتماد امری ساده انگارانه است و لازم است از زیرکی برخوردار بوده و نگذاریم اعتماد به حدی برسد که ممکن باشد منافع ما به خطر بیفتد، بویژه نسبت به کشورهایی که پیشینه استعماری دارند نباید اعتماد مطلق داشت؛ زیرا از نظر تاریخی نیز اعتماد به ما ضربه زده است، بنابراین باید مراقب و هوشیار باشیم تا ضربههایی که در گذشته دور و نزدیک خوردهایم را نخوریم.
این مسؤول درباره لزوم فاصله گذاری واضح و جدی با دشمن خاطر نشان کرد: لازم است در مراودات و همکاری های بین المللی خط قرمزی داشته باشیم و اهداف کشورها را بشناسیم و اعتماد به میزانی برسد که در مواقع لازم نتوانیم اقدام لازم را داشته باشیم.
وی در پایان گفت: دولتمردان و مجموعه قوای حاکم بر کشور باید یک هدف مشخص و تعریف شده را مدنظر قرار دهند اتحاد داشته باشند، البته ممکن است شیوههای رسیدن به این هدف متفاوت باشد اما همه در جهت رسیدن به اصول مشترک همچون حفظ هویت ملی و ارزشهای دینی و ملی، مراقبت از هنجارهای اجتماعی و عدم آسیب هویت ملی قرار دارند./955/۳۰۲/ب2