۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۵
کد خبر: ۵۰۸۷۵۶
هانی زاده مطرح کرد؛

تلاش آمریکا برای انتقال داعش و تروریست ها از عراق به افغانستان

هانی زاده با اشاره به آگاهی آمریکایی ها از آخرین نفس های داعش در عراق و سوریه گفت: گزارش ها نشان می دهد که آمریکایی ها تلاش دارند تا گروهک های تروریستی را از رقه به افغانستان منتقل کنند.
هانی زاده

حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آزادسازی موصل را مرحله ای مهم برای برقراری امنیت پایدار در عراق بیان کرد و گفت: موصل مرز مشترک عراق و سوریه را به هم پیوند می دهد و سابق بر آن داعش با تصور اینکه در صورت تسلط بر موصل، به فرات میانه و بغداد حرکت خواهد کرد به اشغال آن روی آورد.

تحلیلگر مسائل بین الملل فتوای مرجعیت و تشکیل حشد شعبی را منجر به آزادسازی موصل علی رغم ویرانی های بی شمار دانست و افزود: اکنون حشد شعبی نزدیک به 99 درصد موصل را پاکسازی کرد و به نظر می رسد که نیروهای مسلح عراق برای تأمین امنیت منطقه شمال و غرب عراق ناچار هستند در منطقه التنف استقرار یابند.

هانی زاده به آگاهی آمریکایی ها از آخرین نفس های داعش اشاره و عنوان کرد: آمریکا نیروهای خود را در یک منطقه مثلثی «مرز مشترک سوریه، عراق و اردن» متمرکز کرده است تا کمک های لجستیکی و تسلیحاتی را در اختیار گروهک های تروریستی قرار دهد و حضور این نیروها در مرزهای سوریه نقض قوانین بین الملل و اشغال یک کشور مستقل عضو سازمان ملل است.

وی حضور نیروهای آمریکایی در مرز سوریه را به وجود آورنده پیامدهای خطرناک برای عراق و سوریه دانست و تصریح کرد: گزارش ها نشان می دهد که آمریکایی ها تلاش دارند تا گروهک های تروریستی را از رقه به افغانستان منتقل کنند و این اقدام یعنی تلاش برای انتقال بحران به جای دیگر است.

هانی زاده با بیان اینکه آمریکایی ها در صدد جدایی اقلیم کردستان از پیکره عراق هستند، ادامه داد: همه پرسی استقلال کردستان در سوم مهرماه بحران پیش رو و جدید عراق خواهد بود و این اقدام تجزیه عراق را در پی خواهد داشت؛ هر چند که این اقلیم از سه سال گذشته درصدد همه پرسی بود و در همان مدت شناسنامه هایی را در اختیار برخی کردهای کشورهای منطقه قرار داد تا برای همه پرسی وارد کردستان عراق شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ساکنان شهر حسکه سوریه اغلب عرب و مسیحی هستند، اظهار داشت: کردهای سوریه پس از پاکسازی برخی مناطق حسکه و قامشلی به نوعی از ورود و بازگشت عرب ها به محل سکونت شان جلوگیری می کنند؛ همچنین در بخش هایی از موصل که توسط کردهای عراق آزاد شده اند، همین رویه را شاهد هستیم.

تحلیلگر مسائل بین الملل عنوان کرد: این اقدامات نشان دهنده تلاش کردها برای گسترش حوزه جغرافیایی است تا پیشروی هایی داشته باشند و این پیشروی برخی مناطق عراق را در برخواهد گرفت و کرکوک از جمله مسائلی است که اختلاف میان دولت مرکزی عراق و کردستان را زنده خواهد کرد.

وی تصریح کرد: آشوب های عراق از نقطه به نقطه و از جایی به جای دیگر منتقل خواهد شد و آمریکایی ها اجازه نخواهند داد عراق روی استقرار و آرامش را ببیند و در معادلات منطقه ای و جهانی ایفای نقش کند و همواره آن را درگیر مسائل مختلف خواهند کرد./9456/ت۳۰۲/ج۱

ارسال نظرات