۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴
کد خبر: ۵۰۶۴۸۶
استاد سطح عالی حوزه علمیه:

بذل و بخشش بی جا نشانه کرم نیست

حجت الاسلام والمسلمین درایتی با تأکید براینکه بذل و بخشش بی جا مانند سفره های رنگارنگ، نشانه کرم نیست، گفت: هر کس پول خرج کرد به معنای کریم بودن او نیست بلکه مهم، انگیزه و نیت او از این کار است که برای خریدن شهرت یا تحسین و تشویق دیگران نباشد.
اسراف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین حمید درایتی، استاد حوزه علمیه خراسان شب گذشته در جلسه شرح دعای ابوحمزه ثمالی در مجتمع بنی فاطمه گفت: بخشی از خلقیات انسان ذاتی است که از بدو تولد در وجود او هست و برخی اکتسابی است که در اثر فهم، مطالعه، تفکر و تقویت ایمان کسب می کند.

وی با بیان اینکه مسؤولیت ما نسبت به بخش اکتسابی خلقیات است که در اختیار ما قرار دارد، افزود: در عین حال صفات ذاتی منفی را هم می توان مدیریت و تعدیل کرد.

حجت الاسلام والمسلمین درایتی تصریح کرد: صفت کرم نیز بیش از انکه در رفتار باشد در باطن و اخلاق است چرا که کرم یک صفت درونی و رفتار، جلوه آن اخلاق درونی است بنابراین هر کس پول خرج کرد به معنای کریم بودن او نیست بلکه مهم، انگیزه ونیت او از این کار است که برای خریدن شهرت یا تحسین و تشویق دیگران نباشد.

استاد حوزه علمیه خراسان ادامه داد: بر این اساس سفره های رنگارنگ کرم نیست بلکه اسراف و تبذیر است و مسؤولیت آن نه تنها متوجه میزبان بلکه متوجه میهمانان نیز هست؛ بذل و بخشش بی جا نه تنها نشانه کرم نیست بلکه نشانه پستی است.

وی اظهار کرد: افراد کریم، کرم را برای خود یک وظیفه می دانند و نتیجه اش این می شود که نه تنها در ازای کرم در حق دیگران متوقع نمی شوند بلکه از پذیرفتن محبتشان از سوی دیگران خوشحال می شوند.

حجت الاسلام والمسلمین درایتی با اشاره به روایتی از معصوم، گفت: انسان کریم به کسی لطف می کند که هیچ امیدی به لطف و محبت او ندارد بنابراین در محبت هایمان حسابگر نباشیم؛ جواب محبت دادن، خوب است اما کرم نیست.

وی با اشاره به فرازهایی از دعای عرفه که امام حسین(ع) در ان به تک تک نعمات الهی از ابتدای آفرینش انسان اشاره کرده است، افزود: خداوند در واقع ابتدای به کرم کرده در حالی که نه نیاز و نه امیدی به جبران ما نداشته و ندارد./202/930/ب1

ارسال نظرات