۱۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
کد خبر: ۵۰۳۸۷۳
استاد درس خارج حوزه مطرح کرد؛

راه تشخیص افراد متقی از گنهکاران

حجتا الاسلام فاطمی گفت: انسان نباید زمان توبه کردن را به تأخیر بیافکند و گناه خود را کوچک بشمرد، چراکه این عمل سبب از بین رفتن قبح گناه شده و عواقب ناگواری دارد.
توبه و استغفار

به  گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید احمد فاطمی در جلسه تفسیر قرآن کریم که ظهر امروز در مسجد نو واقع در میدان آستانه قم برگزار شد، با اشاره به آیه شریفه  «وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ» یکی از صفات برجسته بندگان شایسته خداوند را «توبه کردن» دانست و گفت: افراد متقی هم گاهی دچار وسوسه شیطان شده و مرتکب گناه بزرگ یا کوچک می شوند.

استاد درس خارج حوزه علمیه به تبیین معنای اصطلاحی «فَاحِشَةً» پرداخت و اظهار داشت: این واژه در اصطلاح قرآنی به «زنا» اطلاق می شود؛ اگر وسوسه شیطان و نفس طغیان کند، انسان علی رغم دیندار بودن دچار لغزش خواهد شد، اما انسان متقی آن است که بعد از ارتکاب گناه، توبه کند و دیگر به کار ناشایست خود ادامه ندهد.

وی ادامه داد: انسان به جای تحقیر و استهزای افراد گنهکار باید همواره خود را به جای فرد گنهکار گذاشته و از گناه او عبرت بگیرد و هیچگاه دچار غرور نشود چرا که مغرور شدن سبب گرفتاری انسان در دام شیطان می شود.

حجت الاسلام فاطمی تفاوت میان گنهکاران و متقیان را اینگونه توصیف کرد: افراد متقی پس از ارتکاب گناه درصدد جبران آن برآمده و تصمیم می گیرند دیگر آن عمل را انجام ندهند، برای همین بلافاصله پس از گناه به طلب عفو از درگاه ایزدی پرداخته و سعی می کنند تا با توبه حقیقی، رضایت خداوند را جلب کنند.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه انسان ها نباید از رحمت خداوند ناامید شوند، عنوان کرد: یکی از گناهان کبیره، ناامیدی از رحمت الهی است؛ شیطان همواره به انسان القا می کند که توبه و استغفار، فایده ای ندارد و اینگونه سبب ناامیدی وی از رحمت و مغفرت خدای متعال می شود.

وی با بیان آیه شریفه «وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ» ابراز داشت: هنگام نزول این آیه شریفه، شیطان در سرزمین مکه به فریاد کشیدن پرداخت و تمامی نسل خود را به فریادرسی خواند و گفت «این آیه راه توبه را به گنهکاران آموخت و اگر بنده ای توبه کند خداوند او را دوست می دارد و ما نمی توانیم بر آن مسلط شویم».

حجت الاسلام فاطمی خاطرنشان کرد: هرکدام از شیاطین، راهی برای گمراهی انسان ها پیشنهاد داد و در نهایت «وسواس خناس» جلو آمد و گفت «من با دو کار تسویف توبه(به تأخیر افکندن زمان توبه) و پروراندن آرزوهای بلند در دل انسان ها سعی می کنم تا مردم را گمراه سازم».

وی اضافه کرد: انسان نباید زمان توبه کردن را به تأخیر بیافکند و گناه خود را کوچک بشمرد، چراکه این عمل سبب از بین رفتن قبح گناه شده و عواقب ناگواری دارد.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم در پایان، ماه مبارک رمضان را فرصت خوبی برای توبه و بازگشت به راه حق دانست و گفت: در روایات آمده است که بهترین خطاکاران، توبه کنندگان هستند؛ بنابراین همه ما باید در این ماه مبارک سعی داشته باشیم تا درصدد جبران گناهان گذشته خود برآمده و از خداوند طلب عفو کنیم./841/پ۲۰۲/ی

ارسال نظرات