۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۴
کد خبر: ۵۰۲۵۲۱
واشنگتن تایمز عنوان کرد:

اتحاد با عربستان برای مبارزه با تروریسم مانند ائتلاف با نژادپرستان برای مبارزه با نژادپرستی است

روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز در یادداشتی نوشت: مأمن تروریست ها به کانون مبارزه با تروریست ها بدل شده است، این هم یکی دیگر از حیله گری‎های عربستان سعودی است.
تسلیحات عربستانی داعش

به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه واشنگتن تایمز، ارگان جمهوریخواهان آمریکا، در یادداشتی به قلم «کال توماس» نوشت: اعتماد کردن به عربستان برای مبارزه با تروریست ها و افراط گرایان و اخراج آنها از خانه یعنی همان کلام 'ترامپ' درجمع پادشاهان و سایر اعراب و مسلمانان در ریاض، مانند آن است که ائتلافی با 'کو کلوس کلان' برای مبارزه با نژادپرستی و 'سامی ستیزی' بسازیم.

عربستان سالهاست که شیطانی را ساخته و پرداخته است و حالا خود را 'موظف' می داند با آن مبارزه کند آن هم از طریق یک تشکیلات تازه تاسیس با نام ' مرکز جهانی مبارزه با ایدئولوژی افراط گرایی'.

فراموش نکنیم که 15 تن از عاملان آدم ربایی 11 سپتامبر از شهروندان سعودی بودند.

متن سخنرانی ترامپ در ریاض را غربی ها نوشته بودند و این متن بدست یک غربی قرائت شد و مبنای آن هم یک فرضیه غلط غربی بود که معتقد است، می توان مسلمانان رادیکال را مجاب ساخت که دست از آرمانشان برای تاسیس یک خلافت جهانی بردارند.

این همان محور اصول اعتقادی 'وهابیت' است که قرائتی است خشک و ریاضت طلبانه از اسلام و مبنایش هم تفسیر تحت اللفظی از 'قرآن' (کریم) است.

حکام سعودی سالیان متمادی است که اصول و اعتقادات وهابیت را در کتب درسی دانش آموزان؛ در مساجد و در رسانه هایشان تبلیغ و ترویج می کنند.

در کنفرانس خبری 'رکس تیلرسون' و 'عادل الجبیر' وزرای خارجه آمریکا و عربستان، به حق سزاوار بود خبرنگاری این سوال محوری را از وزیر خارجه عربستان می پرسید که؛ از بدو امری که تمام سیاست های داخلی و خارجی عربستان بر مبنای جهان بینی یک ایدئولوژی دینی بنیان نهاده شده است؛ آیا تاکنون این دیدگاه ها تغییر کرده اند و اگر چنین است این موضوع چطور به شما 'وحی ' شده است؟

به تحلیل 'واشنگتن تایمز'، این هم از همان حیله گری های متداول عربستان است. البته دو رویی؛ یک خصلت عام در سرتاسر خاورمیانه است.

به نوشته واشنگتن تایمز، سعودی ها کمک کردند لایحه پیشنهادی دولت ترامپ برای تحریم شاخه سعودی 'داعش' در کنگره تصویب نشود.

واشنگتن تایمز نوشت: 'دو هفته قبل طرح گنجاندن گروه عربستانی وابسته به 'داعش' در فهرست گروههای تروریستی سازمان ملل؛ در سکوت کامل و در پیچ و خم تشکیلات اداری شورای امنیت سازمان ملل گم شد. «در پرونده های مربوط به این ماجرا هم درج شده است که مسؤولان آمریکایی آشنا با این حرکت گفته اند که سعودی ها نسبت به علنی شدن خبر حضور یک شاخه مستقل از گروه تروریستی داعش در این پادشاهی اعتراض کرده اند که این یعنی یک ریاکاری عیان.»

معنای این ریاکاری این است که فرد در کلام یک چیز را بگوید و در عمل به گونه ای دیگر رفتار کند؛ خلاصه آنکه حرف و عملش یکی نباشد.

این سنت دیرینه رهبران عرب است که در مواجهه با غربی ها یک چیز را و به ملت خود چیزی دیگر را می گویند.

این موضوع تازه ای نیست. اما آنچه که جای شگفتی دارد، این است که با همه این ادله محکم ؛ غربی ها هنوز هم عاشق عربستان اند.

البته نطق ترامپ در عربستان خوب ایراد شد و چندان هم بی فایده نبود.

عربستان در این سفر ترامپ، یک قرارداد 110 میلیارد دلاری خرید سلاح را امضا کرد که به فوریت هم اجرایی خواهد شد. به علاوه یک 350 میلیارد دلار دیگر هم از این خریدها ظرف 10 سال آینده انجام خواهد شد. به گفته رییس جمهور آمریکا همه این قراردادها هزاران شغل در کشور ایجاد خواهد کرد.

همه اینها فی نفسه برای امریکا خوب است؛ اما واقع مسأله این است که عربستان فقط زمانی از ترویج ایدئولوژی مشوق تروریسم دست می کشد که خدای آنها حکم تاسیس یک خلافت اسلامی در سطح جهان را؛ حکم محو شدن رژیم صهیونیستی را و تکفیر یهودی ها را ملغی کرده باشد.

این حقیقتی است که غرب سکولار هنوز نتوانسته است آن را درک کند.

'کفار' هرگز توان آن را نخواهند داشت که مسلمانان را از 'تلفیق دین و سیاست' بازدارند.

عادل الجبیر در صحبت هایی اشاره کرده است :'اگر ما بتوانیم گفتمان موجود در جهان اسلام را از دشمنی با آمریکا به سمت مشارکت با آمریکا تغییر دهیم و اگر بتوانیم گفتمان موجود در آمریکا را از دشمنی با جهان اسلام به مشارکت با آن تغییر دهیم؛ آن هنگام است که ما جهانمان را تغییر داده ایم و واقعا صداهای افراط گرایی را در آب غرق کرده ایم و تمام لجن زارهایی که از آنها افراط گرایی و تروریسم زاییده می شوند را خشکانده ایم.'

واقعا در یک سرزمین بیابانی لم یزرع بکار بردن یک چنین استعاره ای جالب است.

جبیر گفت: 'و اما راجع به ایران و انتخابات اخیر آن باید بگویم که ما ایران را از روی اعمال و رفتارهایش قضاوت می کنیم نه حرفهایش.'

این استدلالی منطقی است اما بهتر است ما هم راجع به خود عربستان همین طور عمل کنیم و این کشور را از روی اعمالش، نه کلامش قضاوت کنیم.

توماس در پایان این یادداشت آورده است: خود شخصا تا زمانی که عربستان این جهان بینی دینی خود را تغییر نداده است؛ حرفهایش را به پشیزی خریدار نیستم.'/۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: ایرنا

ارسال نظرات