۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۰
کد خبر: ۵۰۲۲۲۷
آیت الله مهدوی:

شخص متوکل استغنای فکری دارد

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: فایده ای که انسان متوکل از آن بهرمند می شود استغناء روحی است و نخستین دلیلی که سبب می شود انسان متوکل استغناء روحی داشته باشد، حریص نبودن او نسبت به دنیا است.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه سخنرانی بعد از ظهر امروز که در حوزه علمیه ملاعبدالله واقع در خیابان حافظ اصفهان برگزار شد، گفت: انسان متوکل خداوند را ریشه همه امور می داند.

وی در ادامه بررسی آثار توکل بر خداوند افزود: یکی دیگر از فواید توکل بر خداوند این است که شخص متوکل با آرامش خاطر کامل از دنیا می رود؛ توده های مردم از مرگ فراری هستند و گاهی اصلاً دوست ندارند به مرگ فکر کنند در صورتی که همه موجودات با مرگ روبرو خواهند شد.

آیت الله مهدوی با بیان این که همه انسان برای عبور از آخرت و رسیدن به بهشت محتاج لطف خداوند هستند، تبیین کرد: انسان نمی تواند به بندگی های ناقصی که به درگاه خداوند داشته است، اعتماد کند به همین سبب هم در دنیا و هم در آخرت محتاج لطف الهی است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که شخص متوکل ریشه همه امور را خداوند می داند و به همین سبب همسو با اراده الهی حرکت می کند، اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) در وصیت نامه خود می نویسند، با قلبی آرام و مطمئن به فضل الهی از دنیا می روم که بیان این جمله نشانه توکل بسیار بالای ایشان به خداوند بوده است؛ در زیارت امین الله خطاب به خداوند عرضه می داریم کاری کن که نفس من مشتاق باشد برای شادی دیدار تو.

امام جمعه موقت اصفهان افزود: هجدهمین فایده ای که انسان متوکل از آن بهرمند می شود استغنای روحی است که این مسأله دو دلیل عمده دارد؛ نخستین دلیلی که سبب می شود انسان متوکل استغنای روحی داشته باشد، حریص نبودن او نسبت به دنیا است و دومین دلیلی که می تواند او را از جهت فکری مستغنی کند این است که انسان متوکل خودش را محتاج به دنیا نمی داند.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) در روایتی می فرمایند، سه ویژگی است که از ویژگی های اولیاء خداوند محسوب می شود و این ویژگی های عبارت است از این که ولیّ خداوند در همه امور بر خداوند توکل می کند، همچنین به واسطه این که خداوند را پشت سرش احساس می کند استغناء فکری دارد و دیگران به او محتاج می شوند ولی به هیچ کس ابراز احتیاج نمی کند.

وی ادامه داد: امام سجاد(ع) در روایتی می فرمایند، هیچ کس به واسطه خداوند بی نیاز نمی شود مگر این که کلّ مردم به او محتاج می شوند.

آیت الله مهدوی در پایان اذعان کرد: ممکن است انسان متوکل از نظر مالی در سطح پائینی نسبت به عموم مردم جامعه زندگی کند ولی این فقر نمی تواند استغناء فکری او را مختل کند./867/۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات