۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۰
کد خبر: ۵۰۱۸۷۵
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج ابوالقاسم:

دریافت مزد بدون انجام کار مصداق جاه طلبی است

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه (س) در بیان اوصاف جاه طلبان اجتماعی گفت: جاه طلبان اجتماعی کسانی هستند که عملی را انجام نداده برای آن مزد و پاداش طلب می‌کنند.
حجت‌‌الاسلام حاج ابوالقاسم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم امروز در آئین بیان پنج درس قرآنی جزء چهارم قرآن کریم که در شبستان بزرگ امام خمینی (ره) آستان مقدس حضرت معصومه (س) برگزار شد بابیان این‌که ذی‌نفعان انفاق فقط فقرای جامعه اسلامی نیستند، عنوان داشت:  خداوند متعال در آیه 92 سوره آل‌عمران شکوفا شدن روحیه سخاوت را از آثار انفاق در جامعه اسلامی توصیف کرده است این در حالی است که روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام تکیه‌بر این حقیقت دارند که انفاق مؤمن بهتراست به فقرا از بستگان محتمل باشد.

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری بابیان این‌که شهدا از منظر قرآن بارزترین انفاق گران امت اسلام هستند، ابراز داشت: شهدای مدافع حرم دلاورانی هستند که از گران‌ترین سرمایه‌های زندگی خود که جان آن‌ها است مایه گذاشته‌اند و بر همین مدار جایگاه شهید جایگاهی والامقام نزد خداوند متعال  است.

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه (س) با اشاره به این‌که آیه ۱۳۴ سوره آل‌عمران ویژگی اخلاقی مؤمنان را توصیف کرده است، اظهار داشت: فروبردن خشم از ویژگی‌هایی است که خداوند متعال به حقیقت آن در این آیه صراحت دارد.

وی افزود: روزی یکی از خدمتکاران امام سجاد (ع) در موقع شستشوی سروصورت آن حضرت، ظرف آب از دستش افتاد و سر امام سجاد (ع) را زخمی کرد. امام به او نگاهی کرد. او دریافت که امام ناراحت شده است. بلافاصله گفت «والکاظمین الغیظ» امام فرمود من خشم خود را فروبردم. او دوباره گفت «والعافین عن الناس» امام فرمود ترا عفو کردم. او گفت «واللّه یحبّ المحسنین» امام فرمود تو درراه خدا آزاد هستی.»

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج ابوالقاسم پیام آیه ۱۵۹ سوره آل‌عمران را فضائل اخلاقی مؤمن دانست و عنوان داشت: خوش‌خلقی جلوه‌ای از رحمت الهی است؛ بر اساس این آیه یکی از مهم‌ترین فضائل اخلاقی نرم‌خویی و رفتار پسندیده است همان طور که در این آیه خداوند متعال فرموده است که «پس به برکت رحمتی از جانب خداوند با آنها  امت خود  نرم‌خو شدی، و اگر بدخلق و سخت‌دل بودی حتماً از دورت پراکنده می‌شدند. پس، از آنها درگذر و برایشان آمرزش طلب و در کارها با آنان مشورت نما، و چون تصمیم گرفتی بر خدا توکل کن، که بی‌تردید خداوند توکل‌کنندگان را دوست دارد.»

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه (س) خیانت‌پیشگی را رفتاری ناپسند برمدار آیه ۱۶۱ سوره آل‌عمران توصیف کرد و گفت: درشان نزول این آیه آمده است که «هرگونه خیانتی ممنوع است؛ هنگامی‌که بعضی از تیراندازان جنگ احد می‌خواستند سنگر خود را برای جمع‌آوری غنیمت تخلیه کنند، امیر آنان، دستور داد از جای خود حرکت نکنید رسول خدا شمارا از غنیمت محروم نخواهد کرد؛ اما آن دنیاپرستان برای پنهان ساختن چهره واقعی خود گفتند ما می‌ترسیم پیغمبر در تقسیم غنائم ما را ازنظر دور دارد، قرآن در پاسخ آنها می‌گوید: آیا شما چنین پنداشتید که پیغمبر به شما خیانت خواهد کرد درحالی‌که هیچ پیغمبری ممکن نیست، خیانت کند وَ ما کانَ لِنَبِیٍّ أَنْ یَغُلَّ.»

وی ادامه داد: خیانت انواعی دارد که مشهورترین مصادیق آن در خیانت علمی، سیاسی (بیشتر در مصادیق انتخاباتی بروز می‌کند)، تبلیغاتی و اقتصادی بیان‌شده است.

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری پنجمین درس قرآنی جزء چهار را برمدار آیه ۱۸۸ سوره آل‌عمران بیان اوصاف جاه طلبان اجتماعی دانست و گفت: مردم در ادبیات عالمان عارف سه دسته هستند اول آنان که برای رضای خدا عملی را انجام می‌دهند، دوم آنان که برای مردم کاری انجام داده و مزد آن را از آنان دریافت می‌کنند که این گروه ریاکاران هستند و سوم آنان که عملی را انجام نداده و برای آن مزد و پاداش طلب می‌کنند که به‌درستی این حقیقت از اوصاف جاه‌طلبان اجتماعی است./۸۳۷/پ۲۰۲/ی

ارسال نظرات