گزارش میدانی/نگاه بانوان قمی به انتخابات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، توجه ویژه ای به جایگاه بانوان در کشور شد و از نخستین انتخابات ایران، زنان نیز همانند مردان در انتخابات شرکت کرده و در تصمیم گیری های مهم کشور سهیم و اثرگذار بوده اند.
توجه به زنان از ویژگی های برجسته انقلاب اسلامی ایران است که در سطح جهان بی نظیر است؛ چرا که در سال های نه چندان دور کشورهایی مثل آمریکا که بیشترین ادعای دموکراسی و به ظاهر تساوی زن و مرد دارند، به زنان حق رأی داده نمی شد.
با توجه به جایگاه اساسی بانوان در جمهوری اسلامی ایران با حضور در چند شعبه رأی گیری ویژه خواهران با چند تن از بانوان شرکت کننده در انتخابات شهر مقدس قم در این زمینه به گفت و گو پرداختیم.
خانم صادقی با بیان این که 10 سال سابقه حضور در شعبه رأی گیری داشته ام، گفت: در این چند ساله که مسؤول شعبه بوده ام، این دوره را بهترین و منظم ترین دوره انتخابات می بینم.
وی ادامه داد: زنان و دختران قمی پیش از ساعت 8 صبح پشت در این شعبه صف کشیده بودند؛ به طور قطع می توان گفت که استقبال بانوان در این دوره از انتخابات، نسبت به دوره های قبل بی نظیر است.
ناظر مسؤول شورای نگهبان در یکی از شعب رأی گیری ویژه خواهران شهر مقدس قم تأکید کرد: همانطور که بانوان در این جامعه زندگی می کنند و نقشی دارند، نظر و رأی آن ها در انتخاب نمایندگان، مسؤولان و رییس جمهور کشورشان به اندازه آقایان مهم است.
معصومه فراهانی از دیگر ناظران یکی از شعبه های ویژه خواهران در شهر مقدس قم با بیان این که انتخابات در سلامت کامل در حال برگزاری است، گفت: ازدحام بانوان در شعبه های رأی گیری بسیار زیاد است.
وی افزود: زنان مسؤولیت های مختلفی در کشور دارند و از این جهت ضرورت دارد که در صحنه انتخابات حضور داشته باشند و فردی را انتخاب کنند که بتواند مشکلات آنان را بهتر و شایسته تر برطرف کند.
در ادامه امینه حسین زاده فخیم، از رأی دهندگان حاضر در یکی از شعب شهر مقدس قم به خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: به صورت کلی هر خانمی افزون بر تمام نقش هایی که در جامعه به عهده دارد، نقش مادری را نیز همواره بر عهده دارد.
دانشجوی معماری دانشگاه قم تأکید کرد: نقش مادر بودن بالاترین تاثیر را می تواند در جامعه داشته باشد، چرا که یک مادر تربیت کننده ی نسل بعدی جامعه است.
وی افزود: از این رو آینده یک مملکت تا حد زیادی وابسته به نوع تربیت و تصمیمات زنان در برهه های مختلف است؛ زنان وقتی می توانند تاثیر عمیق تری بر نسل بعدی خود بگذارند که در مورد تمامی مسائل جامعه از جمله سیاست، اطلاعات کافی داشته باشند و در آن زمینه حضور فیزیکی داشته باشند.
حسین زاده فخیم تصریح کرد: با توجه به توضیحات داده شده می توان گفت که حضور بانوان در عرصه ی سیاست که ساده ترین شکل آن حضور در انتخابات است، ضروری و واجب است.
وی ابراز کرد: همانگونه که این قشر تأثیرگذار می تواند آینده جامعه را رقم بزند، باید بتواند برای فرزندان خود بستری مناسب اتخاذ کند که این امر در قالب انتخاب یک فرد برای ریاست جمهوری می تواند نمایان شود./840/ ۲۰۲/ص