برخی با غبار آلود کردن فضای انتخابات درصدد ایجاد مشکل برای تشخیص اصلح هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) در سومین جلسه از سلسله جلسات بصیرت افزایی انتخابات با موضوع «انتخاب اصلح از دیدگاه امام و رهبری» که با حضور طلاب جامعهالزهرا(س) در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهمیت انتخابات و ضرورت شرکت در آن گفت: نیاز جوامع به جلوگیری از هر گونه هرج و مرج و بینظمی ایجاب میکند که عده ای به نمایندگی از سوی مردم، اداره کشور را بر عهده بگیرند.
وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل ششم قانون اساسی، امور کشور باید به اتکای آرای عمومی اداره شود و این رجوع به آرای عمومی از طریق انتخابات صورت میگیرد.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) تصریح کرد: انتخابات تبلور اراده و خاص مردم محسوب میشود و مردم با حضور در انتخابات، حق و سهم خود را در اداره کشور به فردی که از هر جهت مناسب و همسو با خواستههای خود تشخیص دادند، واگذار میکنند.
وی به موضوع انتخابات شورای شهر اشاره کرد و ادامه داد: انتخابات شوراهای شهر هم همانند انتخابات ریاست جمهوری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نباید انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات شوراها را تحت الشعاع قرار دهد.
امام جمعه قم ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران، مردم در هر انتخاباتی به صورت مستقیم، سرنوشت خود را رقم میزنند، بنابراین مردم باید بهترینها را برای اداره شهر خود انتخاب کنند.
آیت الله سعیدی تصریح کرد: مردم در هر اجتماع و جامعه ای، تابع رأی اکثریت در چارچوب شرع و عقل و عرف هستند؛ در انتخابات، هر کاندیدایی که حائز حداکثر آرای مردم شد، آن شخص مطرح میشود و کسانی که به او رأی ندادند، بر اساس اصل عقلایی از او پیروی میکنند.
وی افزود: تشخیص اصلح و شخص شایسته برای عامه مردم و گاهی برای خواص مشکل و مشتبه میشود و برای احراز و تصدی یک پست ممکن است برای مردم این سوال پیش بیاید که اصلح کیست که در اینجا نقش نخبگان جامعه و تأثیرگذاران بر افکار عمومی میتواند مؤثر واقع شود.
امام جمعه قم ادامه داد: شما طلاب جامعهالزهرا(س) بخش قابل توجهی از جامعه را تشکیل میدهید و در چنین فضایی به آموزش احکام، عقاید، باورها و غیره به طور علمی و تحقیقی پی میبرید؛ بنابراین شما باید در مناسبتهای مختلف به ویژه در بحث انتخابات، دانستهها و آموختههای خود را به مردم منتقل کنید.
آیت الله سعیدی با تأکید بر این که انتخابات یک تشریفات اجتماعی نیست که افرادی مایل به شرکت و یا عدم شرکت در آن باشند، گفت: انتخابات یک وظیفه شرعی است؛ بحث نظام و حفظ نظم و نظام از واجبات اجتماعی و سیاسی اسلام محسوب میشود و اگر کسی در انتخابات شرکت نکرده است از وظیفه شرعی خود تخلف کرده است.
رای سفید ادای تکلیف نبوده بلکه تضییع فرصت است
وی با اشاره به اینکه شرکت در انتخابات یک عمل تشریفاتی نیست، افزود: اگر کسی رأی سفید دهد در حالی که در میان کاندیداها، کاندیدایی با حداقل صلاحیتها حضور داشته باشد، این رأی سفید ادای تکلیف نیست، بلکه تضییع یک فرصتاست؛ به تعداد هر برگ فرصتهایی در اختیار قرار دارد؛ بنابراین ما باید به وظیفه شرعی خود عمل کنیم.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) افزود: رهبر معظم انقلاب اولویت اول در بحث انتخابات را مسأله حضور حداکثری مردم عنوان می کنند و امروز وظیفه ما انتخاب اصلح از نگاه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب است، بنابراین ما باید با بیان و رفتار خود تلاش کنیم که مردم بتوانند باشکوه، بانشاط و باعشق و علاقه در مراسم حضور حداکثری داشته باشند.
آیت الله سعیدی تصریح کرد: انتخاب اصلح یکی از ضرورتهایی است که اگر مردم نتوانستند تشخیص دهند وظیفه نخبگان است که به مردم اصلح را بشناسانند تا سرنوشت کشور را به انسانی بسپارند که در طی چهار سال کشور را اداره کند.
وی افزود: برای تحقق یک انتخاب سالم و حضور حداکثری مردم که مد نظر امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب است، باید امکانات و محیط سالم و فضای آرام برای مردم از سوی دستگاههای اجرایی و نظارتی مهیا شود.
امام جمعه قم افزود: یکی از خواستهای امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب، سالم و آرام نگه داشتن فضای انتخابات است، اما در عین سالم و آرام نگه داشتن فضای انتخابات، باید شور و هیجان خاص خود را هم داشته باشد.
آیت الله سعیدی در ادامه با اشاره به رهنمودهای امام خمینی(ره) در عرصه انتخابات گفت: در رهنمودهای حضرت امام(ره) وقتی در بحث انتخابات را مرور میکنید، ادبیات امام راحل(ره) برای انتخابات، ادبیات جهادی و رزمی است و گویا مردم را به جهاد و جبهه فرا میخوانند.
وی افزود: مضمون رهنمودهای امام خمینی(ره) درباره انتخابات این بود که به حوزههای انتخابی و صندوقهای رأی هجوم بیاورید، حضرت امام(ره) به عنوان ولیّ امر و نائب امام عصر(عج) مردم را تکلیف و امر میکنند که به پای صندوقها هجوم بیاورند.
آیت الله سعیدی با بیان اینکه انتخابات یک حرکت پرشور مردمی است و نباید در یک محیط سرد و بیحس برگزار شود، گفت: خواست دشمنانی که چشم طمع به انتخابات ما دوختهاند، این است که مردم در انتخابات شرکت نکنند و اگر هم شرکت کردند، با سردی بیایند و به کسی رأی دهند که آن را وامدار خود قرار دهند.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) تصریح کرد: وظیفه متصدیان در دستگاههای اجرایی و نظارتی این است که محیط و فضای انتخابات را برای انتخابات پرشور و سالم آماده کنند، همچنین سیاستگذاران در انتخابات باید مردم را از ضوابط حاکم بر انتخابات آگاه کنند.
غوغا سالاری متضاد با شور و هیجان انتخاباتی است
وی افزود: انتخابات مثل هر وظیفه شرعی دیگر احکامی دارد و باید در این چند روز که فرصت دارید، در باب احکام انتخابات از مسائل مربوط به انتخابات آگاه شوید.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) تصریح کرد: انتخابات احکام خاص خود را دارد، از جمله بحث وجوب، بحث اول و آخر وقت؛ یعنی اگر فرد اول وقت فرصت دارد، باید همان موقع رأی دهد، همان طور که در سیره و روش و سنت امام(ره) و رهبر معظم مشاهده شده است که جزو اولین افرادی هستند که رأی میدهند.
آیت الله سعیدی ادامه داد: احکام خاص انتخابات، ضوابط حاکم بر انتخابات و چگونگی انتخاب اصلح باید برای مردم تبیین شود، همچنین فضای انتخابات نباید ملتهب و آلوده شود و تحت فشار و زور خود افراد غیرشایسته قرار گیرد؛ انتخابات خوب باید پرشور و باهیجان برگزار شود و نباید به التهاب و غوغاسالاری تبدیل شود.
معیارهای کاندیدای اصلح
وی افزود: برخی صیادهای وابسته به دشمن فضا را غبارآلود میکنند تا مردم نتوانند شخص اصلح را شناسایی کنند، برای شناسایی کاندیدای اصلح چند مرحله وجود دارد، از جمله برخی کاندیداها، در مرحله تبلیغات اصلح هستند، یعنی هنرمندانه تبلیغ و افکار عمومی را جلب میکنند، اما ممکن است رقیب او قدرت تبلیغ نداشته باشد.
امام جمعه قم تصریح کرد: برخی کاندیداها، در طرح دادن اصلح هستند، و اندیشه ورز و برای اتاق فکر مناسب هستند، اما در مرحله اجرا ممکن است دچار مشکل شوند و برخی از کاندیداها در مرحله اجرا موفق هستند.
وی ادامه داد: کاندیدای ایده آل این است که در هر سه مرحله موفق باشد، کاندیدای اصلح باید پیام خود را به خوبی ابلاغ کند، در مرحله طرح دادن هم باید دارای طرح مناسب باشد و در نهایت در مرحله اجرا باید قوی باشد.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) اظهار کرد: اگر هر سه مرحله فوق با هم در فردی جمع نشد، کاندیدای اصلح باید در مرحله اجرا قوی باشد؛ اگر فردی بیان شیوا نداشته باشد، میتواند فردی را به عنوان سخنگو انتخاب کند، همان طور که حضرت موسی(ع) برادر خویش هارون را به عنوان سخنگو انتخاب کردند.
آیت الله سعیدی افزود: کاندیدای اصلح در بحث طرح میتواند اتاق طرح و برنامه داشته باشند، اما در مرحله اجرا باید بتواند به آنچه که گفته عمل کند.
وی با بیان این که وارد شدن در عرصه انتخابات، خدمتگزاری به حضرت ولی عصر(عج) است، یادآور شد: در انتخاب نامزد اصلح نگاه ما باید درونی باشد و به درون جامعه نگاه کنیم نه تبلیغات و هجمه هایی که دشمنان در فضای رسانه ای منتشر کرده و به دنبال غبار آلود کردن فضا در راستای عدم تشخیص کاندیدای اصلح هستند./968/پ۲۰۱/ج۱