شهید مطهری فلسفه را عمیقا فهمیده بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، از مقام علمی آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی پیش از ظهر امروز در مدرسه علمیه آیت الله گلپایگانی از سوی شاگرادان درس خارج وی، تجلیل به عمل آمد.
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که هدیه شما این باشد که در ما نشاط علمی بیشتری ایجاد کنید، گفت: بنده راضی به این کارها نیستم و هر چه بیشتر علاقه به علم و بحث نشان دهید، این بزرگترین هدیه است.
وی به مقام علمی و فلسفی شهید مطهری اشاره کرد و اظهار داشت: آیت الله شهید مطهری فلسفه را عمیقا فهمیده بود و والد بنده درباره شهید مطهری عرض می کرد، او کسی نیست که یکسری قواعد فلسفی در ذهن داشته باشد، بلکه قویا این مباحث را فهمیده و به عمق این مباحث رسیده بود و این باید برای ما درس باشد.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم افزود: ما هم که الان مشغول درس فقه هستیم، باید به عمق مطالب برسیم؛ این در حالی است که ما بیشتر مطالب را از کتاب و منابع نقل می کنیم.
وی تأکید کرد: برخی فضلا برای فهم برخی از نظرات مرحوم خویی، به والد بنده مراجعه می کردند؛ فهم کلمات دیگران ارزش دارد و مرتبه کمی نیست و اگر ما خودمان را به این قانع کنیم، متوقف شدن در قافله علم است.
آیت الله فاضل لنکرانی بیان داشت: در هر بحثی باید تحقیق و پژوهش کنیم و ابعاد دیگر آن را بیابیم و به آن ها پاسخ دهیم؛ هر طلبه در بحث اصول، فقه، مباحث تفسیری، اخلاقی و روایی باید آثاری را در خودش ببیند و لازمه رسیدن به این مقام، فکر کردن است.
وی ادامه داد: شهید مطهری قدرت تفکر بسیار بالایی داشت؛ در مجموعه مباحث باید دَوَران و غور کنید و ابعاد آن را به شکل جامع و کامل بررسی کنید؛ رسیدن به این مرحله برای شما هم غیر ممکن نیست و این تلاش باید مستمر باشد.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم گفت: اگر کسی به این فکر باشد که به سطح چهار برسد تا از آن مادیات کسب کند، نه که ارزش ندارد اما مثل این است که در یک باغ بزرگ را باز کنند و بگویند از دم در نگاهی به باغ کنید و بروید.
وی تصریح کرد: حالا که در این باغ به روی ما گشوده شده و می توانیم از ثمرات فراوان این باغ بهره مند شویم، چرا از آن ها استفاده نکنیم؟ اجر اخروی و آثار معنوی آن هم طرف دیگر بحث است.
آیت الله فاضل لنکرانی خاطرنشان کرد: خدمت به علم و رسیدن به مراحل بالا از اهمیت بالایی برخوردار است؛ نکته مهم دیگر این است که نباید به راحتی در علم قانع شویم؛ امیدواریم خداوند متعال امام راحل، شهید مطهری و همه اندیشمندان و علمایی که دین مبین اسلام و حوزه های علمیه را احیاء کردند، با امام سجاد(ع) محشور کند./840/ ۲۰۲/ص