۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۹
کد خبر: ۴۹۵۰۱۸
حجت الاسلام علوی تهرانی:

انسان دیندار از حملات شیطان در امان است

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه شیطان اولین عامل و دلیل دین گریزی انسان است، گفت: شیطان از جهات مختلف به انسان حمله می‌کند تا او را از مسیر صراط گمراه کند و تنها کسانی از این حملات در امان هستند که در مدار دین قرار گرفته باشند.
حجت الاسلام علوی تهرانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی، استاد حوزه علمیه بعد از ظهر امروز در مسجد امیر(ع)، درباره عوامل دین گریزی و موانعی که در پذیرش دین وجود دارد، گفت: اگر به فرض مثال، دولتی در جامعه اسلامی کاری به نفع مردم انجام ندهد و دیگران این امر را بهانه‌ای برای گریز از دین قرار دهند در اصل این قیاس مغالطه و باطل است.

وی با استناد به آیه 16 سوره مبارکه اعراف، بیان داشت: شیطان به خداوند متعال گفت پس به آن سبب که مرا به بیراهه افکندی حتما در کمین آنها بر سر راه مستقیم تو خواهم نشست؛ شیطان اولین عامل و دلیل دین گریزی انسان است.

حجت الاسلام علوی تهرانی درباره صراط مستقیم، گفت: معنای لغوی صراط به معنی راه است اما باید توجه داشت که در معنای صراط گاهی دنیا و گاهی نیز آخرت مراد است و خداوند هرکسی را که بخواهد به صراط راست هدایت می‌کند.

استاد حوزه علمیه در تبیین اینکه صراط دنیوی شش محدوده دارد، ابراز کرد: نخستین محدوده صراط در کلام خداوند بیان شده که می‌فرماید: بگو خداوند انسان را به یک دین استوار هدایت کرده است؛ گاهی مراد از صراط عبودیت و بندگی است، بنابراین شیطان بر سر این راه می‌نشیند تا انسان را از مسیر صراط گمراه کند.

وی افزود: تمسک و پیوند با خدا، تبعیت از راه و روش سیره نبوی، کسب معرفت الله و پیروی از امامان معصوم(ع) از دیگر محدوده‌های صراط دنیوی است، شرط گذشتن از صراط اخروی تبعیت و پیروی از امام معصوم(ع) است.

حجت الاسلام علوی تهرانی درباره صراط اخروی، گفت: صراط آخرت از شمشیر برنده‌تر، از مو نازک‌تر، از آتش دنیا داغ‌تر و بسیار تاریک است، امام صادق(ع) فرمودند: اگر انسان بخواهد از این پل عبور کند باید امام واجب الاطاعة را بشناسد و از او تبعیت کند؛ بنابراین رفتار و کردار انسان باید علوی و حسینی شود و این نشانه اطاعت از ائمه معصومین(ع) است.

وی در تبیین اینکه شیطان از جهات مختلف به انسان حمله می‌کند، تصریح کرد: اکثر مردم با حملات مختلف شیطان از صراط مستقیم گمراه می‌شوند تنها کسانی در امان می‌مانند که بر مدار دین استوار و محکم باشند.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: حیات بشر نیاز به اثباب دارد، بنابراین انسان اسباب برزخ و آخرت را باید در همین دنیا محیا کند و هیچ توجهی به کوچک جلوه دادن آخرت از سوی شیطان نکند که مبادا آخرت در ذهن انسان مغفول بماند.

حجت الاسلام علوی تهرانی در پایان خاطرنشان کرد: انسان اگر دید دنیا و آخرتش مورد خطر است باید دنیا را فدای آخرت کند تا مبادا به آخرتش آسیبی وارد شود./813/۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات