فرار از پاسخگویی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه صبح نو، نویسنده سرمقاله صبح امروز این نشریه به واکاوی چرایی عدم پخش مناظره انتخاباتی از دیدگاه خود پرداخته است.
با اعلام اسامی نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، رقابتهای تبلیغاتی 6 نامزد از امروز آغاز میشود. یكی از شیوههای مناسب تبلیغ و شناخت نامزدها در یك دهه گذشته، برگزاری مناظرههای تلویزیونی بین نامزدهاست تا ضمن تضارب آرا، نقاط ضعف و قوت برنامهها و دیدگاههای آنها برای رأی دهندگان معلوم شود.
گرچه مناظرهها در دوره اول برگزاری خالی از برخی اشكالات و آسیبها نبود اما به هرحال افكار عمومی این شیوه را پسندیده و آن را ابزار مناسبی برای محك زدن نامزدها میداند؛ اما با وجود این، كمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ،به ناگاه اعلام كرد كه مناظرهها این بار نه به صورت زنده بلكه به شكل ضبط شده پخش میشوند! دقیقاً به مانند یك مسابقه فوتبال كه بدون تماشاچی برگزار شود و چند ساعت یا چند روز بعد این مسابقه از تلویزیون پخش شود.
قطعاً چنین مسابقهای هیچگاه مورد استقبال تماشاچیان یا افكارعمومی قرار نمیگیرد و هیچ هیجان مثبتی را در رأی دهندگان برنمی انگیزاند. به دنبال این تصمیم، نامزدهای مختلف نیز مخالفت خود را به این شیوه برگزاری مناظرهها اعلام كردند اما علی الظاهر، مخالف اصلی برگزاری زنده مناظرهها دولت و شخص آقای روحانی است كه با عنایت به كارنامه ضعیفش، از مواجهه با سؤالات رقبا و محك خوردن ادعاهای دولت حرف میگریزد و شیوهای مثل مصاحبههای فرمایشی تلویزیونی را میپسندد كه به سؤالات معین و مشخصی پاسخ دهد.
اساساً یكی از انگیزههای ورود نامزد پوششی در این دوره از انتخابات هم این عنوان شده تا كسی چون معاون اول، رئیس جمهور را در پاسخگویی و بیان برنامههایش كمك كند! گرچه آقای روحانی در سفر تبلیغاتی به شیراز سعی كرد با استفاده از واژه «مناظره آزاد» به نوعی بر عدم تمایلش با «مناظره زنده» سرپوش بگذارد اما كمیسیون تبلیغات انتخابات به استناد مخالفت همه نامزدها با مناظره غیرزنده و به ویژه مطالبه افكار عمومی برای برگزاری مناظرههای زنده ، ملزم است در تصمیم خود تجدیدنظر و مجوز برگزاری مناظرههای زنده را صادر كند./969/د102/ب1