۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳
کد خبر: ۴۹۱۰۷۱
مدیر مؤسسه طلیعه ظهور:

ماه رجب آغاز فصل بندگی است

مدیر مؤسسه طلیعه ظهور با بیان اینکه فصل بهار بندگی، از ماه رجب آغاز می‌شود، گفت: علما و عرفا ماه رجب را ماه تخلیه قلوب از رذائل اخلاقی و شیطانی بیان می‌کنند.
حیدری کاشانی حیدری کاشانی حیدری کاشانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدباقر حیدری کاشانی، مدیر مؤسسه طلیعه ظهور شب گذشته در مراسم اعتکاف که به همت ستاد مرکزی اعتکاف خواهران هیأت رزمندگان اسلام پیروان عترت در مسجد جامع بقیه‌الله الاعظم(عج) تهران برگزار شد با بررسی نقش تربیتی آیات سوره لقمان در خانواده، گفت: ماه رجب ماه فراوانی‌ها و جذب فراوانی‌ها از نزد خداوند مهربان است و دعاهای وارده در این ماه افق تازه‌ای را به سوی باطن این ایام باز می‌کند.

وی افزود: در دعای ماه رجب ما از خداوند متعال چنین مسالت می‌کنیم که بارالها؛ مرا در فراوانی‌ها زنده بدار و یا در جای دیگر از خداوند می‌خواهیم که خداوندا، کفایت کن حاجاتم را در دنیا و آخرت؛ گویا هدف از این فرازها رفع دغدغه‌های دنیوی و اخروی انسان است.

حجت الاسلام حیدری کاشانی با بیان اینکه فصل بهار بندگی، از ماه رجب آغاز می‌شود و در ماه شعبان و رمضان به اوج خود می‌رسد، بیان داشت: از مواردی که ما باید در ماه رجب به آن دست پیدا کینم عبور از تمام دغدغه‌های دنیوی و اخروی است یعنی قلب باید فارغ از هرگونه امور غیر الهی شود برای همین علما و عرفا ماه رجب را ماه تخلیه قلوب از رذائل اخلاقی و شیطانی می‌نامند.

مدیر مؤسسه طلیعه ظهور در ادامه با بیان اینکه ماه رجب، ماه زینت گرفتن به اخلاق رحمانی، اخلاق رضوی، معنوی و در نهایت اخلاق محمدی است، گفت: در ماه شعبان سالک الی الله بر ساحت مقدس امام زمان(عج) راه پیدا می‌کند و در ماه رمضان با صفا دادن قلب و جانش به ذکر الهی و مناجات به درگاهش می‌پردازد این چنین است که می‌تواند شب قدر را درک کند، معتکفان باید توجه داشته باشند که شوق و میل گناه را ابتدا باید در وجودشان سرکوب کنند تا بتوانند با اوج و جهش معنوی لیالی قدر را درک کنند و نماز مسیری برای درک ماه رمضان است.

وی با استناد به سوره لقمان و پیام‌های اخلاقی ذکر شده در آن، ابراز کرد: لقمان پیامبر و فرستاده الهی نبود ولی از سوی خداوند متعال صاحب حکمت بود و در اینجا حکمت به معنی علمی نافع جهت رسیدن به مقام‌های بالاتر است علمی که قلب و دل را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حجت الاسلام حیدری کاشانی درباره عمر طولانی حضرت لقمان، گفت: لقمان جزء معمرین و صاحب عمر طولانی بودند، ایشان چهره‌ای زیبا نداشت بلکه یک برده حبشی و سیاه رو بود حکمت را نباید در زیبایی ظاهر و مال جست و جو کرد، لقمان درباره این سخن که چهره تو چقدر زشت است می‌فرمایند: داری برنقش ایراد می‌گیری یا بر نقاشی؛ این نشان از حکمت وسیع ایشان دارد.

مدیر مؤسسه طلیعه ظهور درباره دلایل و چگونگی رسیدن لقمان به حکمت، اظهار داشت: برای رسیدن به حمکت لازم است انسان مقدماتی را فراهم آورد نخست نهایت احترام به ذکر و نام خدا را انجام دهد و به خداوند عشق بورزد در این هنگام است که خداوند به انسان حکمت عطا می‌کند.

وی با استناد به روایتی از پیامبر(ص) گفت: حضرت درباره لقمان می‌فرمایند: لقمان بنده‌ای بود که زیاد تفکر می‌کرد با این حال که یک برده سیاه پوست بود، او خدا را دوست می‌داشت و اعمالش را به عشق خداوند رحمان انجام میداد و خدا نیز او را دوست داشت تا اینکه به مقام محبوبیت خداوند رسید.

حجت الاسلام حیدری کاشانی تصریح کرد: کسی می‌تواند به حکمت الهی دست یابد که اعضا و جوارحش همه در راستای خدمت و اطاعت الهی باشد بنابراین پارسایی و بندگی باید به دور از هیاهو و خودنمایی انجام شود همچنین با ژرف اندیشی و عبرت آموزی می‌توان بر نفس و هوای نفسانی چیره شد.‌

مدیر مؤسسه طلیعه ظهور رمز رسیدن لقمان به حکمت را در معرفت و محبت به خداوند و خدمتگذاری به اولیای الی الله دانست و عنوان کرد: جناب لقمان در زمان حضرت داود پیر کهنسالی بود که خودش را وقف خدمت رسانی به پیامبر جوان زمان خودش کرده بود.

وی موعظه پذیری والدین و شکرگزاری انسان از نعمات الهی را از حکمت‌های هشت گانه دانست و گفت: اگر والدین موعظه پذیر باشند به طور قطع فرزند نیز چنین می‌شود در موعظه یک کرامت و عطوفت دیده می‌شود که با خشونت شکل نمی‌گیرد موعظه‌ای که به همراه عشق و محبت باشد تاثیر گذار است. انسان شاکر ظرفیت دریافت حکمت را دارد همه اهداف شیطان دور کردن انسان از امر شکرگزاری است.

حجت الاسلام حیدری کاشانی با اشاره به موعظه‌های جناب لقمان، خاطر نشان کرد: شریک قرار ندادن برای خداوند، شکرگزاری نعمات الهی، احترام به والدین، حسابرسی به اعمال، توصیه و توجه به نماز، امر به معروف و نهی از منکر، صبوری در سختی‌ها، دوری از تکبر و خود بینی، حس بنده بودن و با ملایمت با دیگران سخن گفتن از موعظه‌هایی است که حضرت لقمان به آن اشاره داشته است./813/۲۰۲/ب2

ارسال نظرات