بانکها بر مردم جفا میکنند/ دریافت جریمه، سود و دیرکردِ وامها، ربا و حرام است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، امروز در دیدار با سید مهدی صادقی، استاندار قم و هیأت همراه استاندار، ضمن تبریک به مناسبت سال جدید، ابراز داشت: امیدواریم سال جاری، سالی پُر برکتی برای آحاد جامعه باشد.
حضرت آیتالله نوری همدانی با خطاب به استاندار و هیأت همراه وی گفت: بالاترین عبادت خدمت به مردم است و خداوند به شما چنین توفیقی داده است تا به مردم خدمت کنید.
وی با قرائت روایت «أَشْرَفُ الْعِبَادَةِ خِدْمَتُكَ إِخْوَانَكَ الْمُؤْمِنِین» خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) فرمودهاند؛ شریفترین عبادت آن است که انسان توفیق پیدا کند تا به برادران دینی و جامعه اسلامی خدمت کند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، با تأکید بر این که خدمات مدیران به جامعه بسیار مهم است، تصریح کرد: تعهد و تدین مدیران اقتضا کرده است تا خدمت به آحاد جامعه را برعهده بگیرند.
وی با بیان این که در دنیای امروز کاستیهای فراوان و مشکلات بسیاری وجود دارد، عنوان کرد: غالب مشکلاتی که در دنیا وجود دارد، در نتیجه عدم توجه به معنویات است.
حضرت آیتالله نوری همدانی با اشاره به مادیات و معنویات در جامعه، تأکید کرد: دستورات اسلام به گونهای است تا یک جامعه هم از لحاظ مادیات و هم از لحاظ معنویت پیشرفت کند.
وی اظهار داشت: انسانی که استعداد و امکانات فراوانی در اختیار دارد، میتواند در مادیات پیشرفت کند اما بایستی توجه داشت که تنها مادیات نمیتواند انسان را به سعادت برساند، از این رو ضروری است تا بشر به معنویات اهمیت فراوانی دهد، چرا که اگر حفظ ارزشها، ایمان، اعتقاد و مبارزه با ضد ارزشها دستور کار انسان قرار نگیرد، همواره دچار مشکلات گوناگونی خواهد بود.
این مرجع تقلید با بیان این که برخی گمان میکنند روحانیون با سخنرانی در منابر، در صدد دخالت در امور کشور هستند، ابراز داشت: تمام آنچه طلاب، علما و روحانیون میگویند؛ حرف اسلام، امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با تأکید بر این که فرامین الهی هیچ مرزی نمیشناسد، خاطرنشان کرد: هر کسی موظف است تا در راستای حفظ، احیا و نشر ارزشها در هر کجای دنیا که باشد، قدم بردارد تا ضد ارزشها از بین بروند.
حضرت آیتالله نوری همدانی با اشاره به این که خدمت به مردم بالاترین عبادتها است، تصریح کرد: امام صادق(ع) فرمودهاند؛ سه چیز اگر در جامعهای نباشد، آن جامعه دچار گرفتاری خواهد شد؛ اول فقیه عالمی که اسلام شناس، پرهیزکار و عالم به اوضاع زمان باشد، دوم طبیبانی که در کار خود متخصص باشند و سوم آن که مدیر خیر اندیشی که مورد اطاعت باشد.
وی ادامه داد: مدیرت جامعه لازم و ضروری است، از این رو برای هر جامعهای وجود مدیری مدبر، دلسوز، متدین و انقلابی ضروری است، بیتردید چنین جامعهای سعادتمند خواهد بود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که در شهر قم وجود یک مدیر با شرایطی که ذکر شد، بسیار مهم است، افزود: زیرا قم شهری است که انقلاب از آنجا سرچشمه گرفته است، قم شهری است که اسلام نابی که به حاشیه رانده شده بود را مجدداً به متن آورد.
وی با اشاره به وجود بیابانهای فراوانی که در حواشی شهر قم وجود دارد، تأکید کرد: در کشور کمتر شهری با این شرایط قم دیده میشود که دشتها و بیابانهای بیحاصل داشته باشد.
این مرجع تقلید با طرح سوالی مبنی بر این که آیا نمیتوان از بیابانهای موجود در شهر قم بهرهبرداری کرد؟! اظهار داشت: در کاشان بیابانهایی وجود داشت که با کاشت درختان زیتون احیا شده بودند، بیتردید خداوند یک وجب خاک بیحاصل خلق نکرده است، لذا اگر همت شود میتوان با کاشت هر محصولی در خاک منحصر به خود، فقر را در کشور ریشهکن کرد.
وی ادامه داد: در اسلام چیزی به معنای فقر وجود ندارد، زیرا فقر حاصل غفلت، توجه نکردن، جهالت و غیره است، از این رو با بهرهبرداری مناسب از خاک میتوان نیازمندی را از بین برد.
حضرت آیتالله نوری همدانی خطاب به استاندار، خاطرنشان کرد: امیدواریم خداوند متعال به شما توفیق عطا کند چرا که کار شما بسیار دشوار است و میبایست تمام همت خود را بکار ببرید تا نیازمندی در جامعه وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت بهبود وضع معیشت آحاد جامعه، تصریح کرد: نقصان در عرصه سیاست و فرهنگ زمان میبرد تا خود را نشان دهد، اما اگر نقص کوچکی در اقتصاد وجود داشته باشد، به سرعت در وضع معیشت مردم نمایانگر خواهد شد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، عنوان کرد: مشکل حال حاضر آحاد جامعه گرانی در بازارهای مختلف است، لذا شما اگر قیمتهای یکسال گذشته، چه در عرصه خدمات و چه در زمینه کالا، با اکنون مقایسه کنید، خواهید دید فاصله بسیار فراوان است.
وی با بیان این که، مسأله تورم و گرانی حل نشده است، اظهار داشت: این که رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال 96 به مسأله تولید و اشتغال تأکید میکنند ظاهر قضیه است، بلکه هدف ایشان از این نامگذاری سد کردن راه گرانیها است.
این مرجع تقلید ابراز داشت: ضروری است تا مدیران و مسؤولان با دقت به کارشناسی، نظارت و کنترل کالاهای تولید شده بپردازند و با اشراف کامل از گرانیهای بیدلیل جلوگیری کنند.
وی با بیان این که مردم درد دل خود را به ما میگویند، خاطرنشان کرد: متأسفانه بانکها برای دیرکرد وامهای تولید کنندگان جریمه میگیرند و هنگامی که مردم نتوانند جریمه را پرداخت کنند، برای همان جریمه، مجدداً جریمهای دیگر تعلق میگیرد.
حضرت آیتالله نوری همدانی با تأکید بر این که بانکها بر مردم جفا میکنند، تصریح کرد: بارها گفتهایم که سود، دیرکرد و جریمهای که بانکها از مردم دریافت میکنند، ربا و حرام است.
وی افزود: ضروری است تا مسؤولان فکری برای وضعیت کنونی بانکها کنند و با بینش ویژهای که اسلام نسبت به مسایل مادی دارد، ربا را از بانکداری خارج کرده و به بانکداری اسلامی رو آورده شود./878/ 202/ص