«هور» یادآور ایستادگی تا آخرین قطره خون
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از تسنیم, هوالعظیم یکی از بزرگترین هورهای جهان است که از چزابه تا طلائیه و از سوی دیگر تا جاده العماره-بصره عراق امتداد دارد. این منطقه در شرق و شمال دشت آزادگان, به طول 100 کیلومتر و عرض 15 الی 75 کیلومتر است که یک سوم آن در خاک ایران است.
وسعت این هور در دوران جنگ تحمیلی حدود 3100 کیلومتر مربع بود.در اواخر جنگ تحمیلی,نیزارهای انبوه هور, مأمن و مخفیگاه مبارزان شیعه عراقی, مخالفان حکومت صدام حسین و کسانی نبود که از خدمت سربازی در ارتش عراق گریخته بودند و به همین دلیل, ارتش عراق به خشک کردن مناطق وسیعی از هور دست زد اما کمی پس از جنگ تحمیلی سدهای متعددی بر روی رودخانه های حوزه آبریز هورالعظیم زده شد.
در این منطقه نیروهای خودی عملیات بدر و خیبر را در سالهای 62 و 63 انجام دادند و بسیاری از فرماندهان و نام های ماندگار جنگ تحمیلی, در عملیات های مختلفی که در این منطقه انجام شد, به شهادت رسیدند.
قرارگاه سری نصرت نیز در این محل قرار داشت و علی هاشمی فرمانده سپاه ششم امام صادق(ع) و فرمانده این قرارگاه , طی هجوم سراسری مجدد دشمن پس از پذیرش قطعنامه 598 پس از رشادت ها و دلاوری های فراوان به شهادت رسید و پیکرش در سال 89 به آغوش امت شهیدپرور بازگشت و در گلزار شهدای اهواز به خاک سپرده شد.
این یادمان یکی از محورهای عملیاتی خیبر, بدر و عملیات های آبی خاکی رزمندگان بوده که در انتهای جاده شهید همت و در مقابل جزیره مجنون شمالی قرار دارد.اکنون در یادمان شهدای هور به صورت نمایی از قایق عاشورا که در دوران دفاع مقدس مورد استفاده قرار میگرفت, در قالب خاکریزی ساخته شده و بیمارستان صحرایی لشکر 17 علیبن ابی طالب قم که برای مداوی مجروحین ایجاد شده بود در این یادمان قرار دارد./1325//102/خ