احداث زائرشهر رضوی برای زائران کم درآمد/ اتصال خادم به مخدوم با شبکه سراسری خادمان رضوی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی شنبه شب در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از حرم مطهر رضوی در اولین سالگرد صدور حکم رهبری برای انتصاب تولیت آستان قدس رضوی به ارائه گزارش عملکرد یکساله آستان قدس رضوی پرداخت.
احداث زائر شهر رضوی
وی فراهم آوردن شرايط زيارت توأم با آرامش و آسايش براي زائران را يكی از رسالت هاي بزرگ آستان قدس رضوی عنوان کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به تسهیل و ارزان سازی زیارت اشاره و خاطرنشان کرد: يكي از مشكلات اصلي زائران كم درآمد مقوله اسكان است، از این رو چند نقطه از مشهد مقدس برای اسکان زائران کم درآمد یا بی بضاعت شناسایی شده که تحت عنوان «زائر شهر رضوي» در دست ساخت است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: از تابستان امسال تاكنون كه پروژه احداث زائر شهر رضوي آغاز شده است، فاز اول آن با ظرفیت 5 هزار و 600 نفر بيش از ۶۰ درصد پيشرفت داشته است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال آینده برای 24 هزار نفر زائر کم درآمد محل اسکان احداث می شود، مطرح کرد: زائر شهر امام رضا(ع) هم به صورت سوئیت های خانوادگی و هم اینکه محلی برای حضورهای اجتماعی چون هیأت های مذهبی و اردوهای دانشجویی است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه سخنانش از ساخت زائرسرایی به مساحت هشت هکتار در نزدیکی مضجع منور رضوی خبر داد.
وی به احداث اردوگاهی در مرز شلمچه با بررسی های صورت گرفته از سوی بنیاد کرامت رضوی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه همه ساله زائرانی از کشور عراق به حرم امام رضا(ع) مشرف و جمعی از مشتاقان به ویژه در اربعین راهی کربلای معلی می شوند، از این رو در نقطه مرزی شلمچه کلنگ احداث یک مجتمع تربیتی، خدماتی و آموزشی زده شد.
تشرف 300 هزار زیارت اولی به حرم رضوی
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی از تشرف بيش از ۳۰۰ هزار زائر زيارت اولي از سراسر كشور به حرم رضوی خبر داد و افزود: يكي از برنامههاي آستان قدس فراهم آوردن شرايط زیارت براي کسانی است كه به دليل مشكلات مادی تاكنون به حرم مطهر رضوی مشرف نشده اند.
عضو هیأت رییسه محلس خبرگان رهبری عنوان کرد: در مرز ميرجاوه براي زائران پاكستاني زائرسرايي در حال احداث است، همچنین در حال توسعه اقداماتی که در جادههاي منتهي به مشهد از زمان تولیت فقید صورت گرفته است، هستیم.
وی تسهیل شرایط زیارت در طول مسیر، سهولت رفت و آمد در حرم رضوی، چندبرابری میزان اطعام به ویژه در ایامی چون ولادت و شهادت امام رضا(ع)، محرم و همچنین نوروز پیشِ رو را از دیگر اقدامات صورت گرفته برشمرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به اهمیت مجاوران در ابلاغیه حکم رهبری، بیان کرد: با توجه به درخواستهای بسیاری که از طرف مردم به ویژه در زمینه اشتغال داده شد، در همان ابتدای امر معاونت امداد مستضعفان برای فراهم شدن ساز و کار مستمندان راه اندازی شد.
وی تصریح کرد: رفع مشکلات درمانی هزاران نفر، تهیه جهیزیه برای دختران آماده ازدواج با همکاری کمیته امداد و بسیج، رسیدگی به روستاها و مراکزی که مشکلات آب و قنات داشتند، از جمله خدمات ارائه شده به مجاوران است.
تولیت آستان قدس رضوی اعزام 3 هزار تیم به مناطق محروم تحت عنوان «جهادگران رضوی» برای رسیدگی به مشکلات درمانی، تعمیر منازل و برخی مراکز آموزشی را همکاری مشترک بسیج سازندگی و آستان قدس رضوی عنوان کرد.
وی توزیع بسته های غذایی میان سیل زدگان تایباد، توزیع سید غذایی به مناطق محروم، درمان رایگان بیماران بی بضاعت، تجهیز کانونهای فرهنگی مساجد، میزبانی از پاکبانان مشهدالرضا و افتتاح مجتمع آموزشی را از دیگر خدمات آستان قدس رضوی برشمرد.
اشتغال زایی نیازمند فکری جدی است
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه سخنانش به حدود ۲۰ هزار درخواست مردمی به آستان قدس اشاره کرد و گفت: گره گشایی از کار فقیر، مستمند و نیازمند برای کشور برکت آفرین است و اصطلاحاتی چون بدعادت شدن نیازمندان با منطق و سیره رضوی سازگار نیست.
وی بیان کرد: اکثریت درخواستهای رسیده درباره اشتغال است که آستان قدس رضوی به نوبه خود تلاش هایی را در این زمینه انجام داد اما مسأله اشتغال اقدامی اساسی در کشور را می طلبد، کارآفرینی و اشتغال زایی نیازمند فکر جدی است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی عنوان کرد: در بخش محرومیت زدایی تا جایی که در امکان آستان قدس باشد، اقداماتی صورت گرفته است که از جمله آن می توان به ساخت منازل مسکونی برای تعدادی از زوج های مشهد و خراسان جنوبی اشاره کرد.
اقتصاد مقامتی؛ راه برونرفت مشکلات اساسی
وی با بیان اینکه پروژه هایی که آغاز می شود با سرکشی و نظارت روزانه با سرعت پیش می رود، افزود: ساخت مجموعه مسکونی 600 واحدی در مشهد برای زوجهای جوان که در پرتو آقا امام رضا(ع) سروسامان یابند، برنامه ریزی شده که البته به این بسنده نمی کنیم، بلکه به دنبال آن هستیم که 8 هزار واحد به نام امام رضا(ع) در نقاط محروم ایجاد کنیم.
عضو هیأت رییسه محلس خبرگان رهبری تنها راه فقرزدایی و محرومیت زدایی از کشور را در فعال کردن اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: راه برونرفت مشکلات اساسی اقتصاد مقامتی است؛ تمام بخشهای مالی و تولیدی در کشور به ضرورت اقتصاد مقاومتی برسند که اگر تمام کشور به آن عمل کنند، مسائل حل می شود، این امری نیست که کشور ما از آن عاجز باشد، کشوری که جوانانش جنگ را اداره کردند، هشت سال دفاع مقدس انجام دادند، امروز نیز قادر به مبارزه با مسائل اقتصادی هستند.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: جوانان ما مشروط به توکل به خدا و اعتماد به نفس در وضعیت فعلی و درآمدهای اندک می توانند به سمت فقر زدایی سوق داده شود.
اتصال خادم به مخدوم با شبکه سراسری خادمان رضوی
وی با اشاره به توسعه در مفهوم خدمت، گفت: خدمت و خادم را تنها در حرم رضوی تعریف نمی کنیم، از این رو معتقدیم که بسیاری از مشتاقان خدمت به حضرت رضا(ص) میتوانند خادم بشوند به طور مثال پزشکی از یک شهرستان سالی چند روز میتواند با حضور در حرم مطهر خدمت کند و سایر روزها را با نیت خدمت به امام رضا به فقرا خدمت رسانی کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به تعریف اقسام خادم علمی، فرهنگی، تبلیغی و خدمت های گوناگون، اعلام کرد: مشتاقان می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی aqr.ir فرم مخصوص را تکمیل کنند تا بخشی از خدمتشان را در حرم مطهر رضوی و بخش عمده اش را در منطقه خود انجام دهند.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: با هدف توسعه مفهوم خدمت در تمام استانهای کشور نمایندگیهای آستان قدس رضوی ایجاد کرده ایم تا زیارت اولیها و خدام را شناسایی کنند که طی آن میلیونها خدمت به نام «امام رضا» در سراسر کشور با اتصال خادم به مخدوم در اشکال گوناگون فرهنگی، علمی و تبلیغی صورت می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به ساماندهی و تغییر رویکرد اقتصادی آستان قدس رضوی، بیان کرد: با توجه به اینکه اساس گردش اقتصادی آستان قدس رضوی «نذر» و «وقف» است، درآمد شرکتهای آستان قدس رضوی تنها پنج درصد نیازهای این آستان را مرتفع می کند.
هرگونه سرمایه گذاری اقتصادی شایسته آستان قدس رضوی نیست
نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: مشکل شهر مشهد کمبود واحد تجاری نیست، مشکل کمبود تخت بیمارستانی است، بنابراین از آنجایی که هر گونه سرمایه گذاری را شایسته آستان قدس رضوی نمی دانیم، ترجیح داده می شود که با بررسی و برنامه ریزی در زمینه مشکل گشایی از کار مردم چون تولید دارو فعالیت اقتصادی کنیم.
وی ارتباط و تعامل با تولیتهای عتبات مقدسه جهان اسلام، برگزاری اجلاس در مشهد و امضای تفاهمنامه همکاری بین اعتاب مقدسه همزمان با ولادت امام رضا(ع)، گردهمایی صاحبان اندیشه درجهان اسلام با شعار «امام رضا؛ رمز ائتلاف و وحدت در جهان اسلام» همزمان با هفته وحدت و همچنین برگزاری نشست بین مذاهب را از جمله برنامه های آستان رضوی در عرصه بین الملل در این یکسال برشمرد.
افتتاح رواق حضرت زهرا(س)
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فضای اختصاص یافته به بانوان در حرم مطهر رضوی برای فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی بسیار کم بود، رواق جدیدی با عنوان «حضرت زهرا(س)» همزمان با ولادت با سعادت حضرت زهرای مرضیه(س) ویژه بانوان افتتاح میشود.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: بازسازی بافت اطراف حرم با همکاری شهرداری و استانداری، ساماندهی موقوفات در مناطق مختلف کشور، تغییر کاربری باغات آستان قدس رضوی در مشهد و تهران و استفاده از ظرفیت آن در راستای اردوگاههای فرهنگی، مفرح و بانشاط ویژه نوجوانان و جوانان از دیگر اقدامات است./1308/201/ب2