جمع آوری آیات در حوزه های گوناگون در دانشنامه علوم قرآنی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی رییس پژوهشکده دانشنامه نگاری دینی عصر امروز در آیین رونمایی از دانشنامه علوم قرآنی که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، گفت: دانشنامه ها که تحت نظر اساتید فن و در شوراهای علمی با انباشت اطلاعات و ذخیره های علمی تعداد بسیاری از اندیشمندان نگاشته می شود از اتقان بالایی برخوردار است.
وی افزود: اگر محقق مقاله به دانشنامه ای مراجعه کند با مسیری درست و چارت مناسب از روند و روش تحقیق آشنا می شود، دانشنامه ها سعی دارد این چارچوب را در کار جمعی ارائه دهد و منابع اصیل و معتبر را ارائه و آشنا کند.
حجت الاسلام مقیمی حاجی با بیان این که دانشنامه ها محققان را با منابع دست اول مرتبط می کند، اظهار داشت: دانشنامه ها پژوهشگران را با منابع عظیم آشنا می کند و آنان را در سیر صحیح پژوهش قرار می دهد، در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و پژوهشکده دانشنامه نگاری بعد از تولید دانشنامه امام علی(ع) و فاطمی(س)، دانشنامه های قرآن در دستور کار قرار گرفت که در نهایت به بیش از 40 مجلد خواهد انجامید.
وی ادامه داد: گروه های گوناگون تخصصی در رشته های فلسفه، کلام، ادیان، تاریخ، اخلاق، فقه، اقتصاد، حقوق جزا، حقوق خصوصی، حقوق بین الملل، معرفت شناسی و دیگر رشته ها مشغول کار هستند و بیش از 150 مقاله در گروه های گوناگون تولید شده است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که تمامی گروه ها در تولید دانشنامه نقش خوبی داشتند، ابراز داشت: اگر بخواهیم آیات کلامی، فلسفی و مباحث حقوق جزا و حقوق بین الملل را استفاده کنیم شاید محققان باید بسیار جست و جو کنند اما در دانشنامه علوم قرآن مجموعه این آیات در حوزه های گوناگون در دسترس محقق قرار می گیرد تا به راحتی بتواند استفاده کند.
وی عنوان کرد: سعی شده در دانشنامه علوم قرآن برای نخستین بار کتابی مرجع بر اساس مکتب تشیع ارائه شود، در گذشته بیشتر آثار و کارها مربوط به اهل سنت و در زمان حاضر آثار مربوط به مرحوم آیت الله معرفت بوده که ایشان جزو طراحان این دانشنامه بودند و خدمات بسیاری داشتند.
حجت الاسلام مقیمی حاجی خاطرنشان کرد: دانشنامه علوم قرآنی مجموعه جامعی خوهد بود که نگاهی به آرای شیعه و اهل سنت و نقد برخی نگاه ها دارد که می تواند بسیار مورد استفاده باشد./1323/پ202/ج