جهان تشیع مدیون حضرت زهرا است
حجت الاسلام والمسلمین روح الله زمزم زاده، معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه کرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) در رابطه با شناخت آن حضرت، اظهار داشت: شناخت حضرت زهرا(س) برای ما که دارای وجود محدودی هستیم، امکان ندارد بلکه آنچه از شناخت زهرا(س) بیان می کنیم، برگرفته از روایات است و در واقع بیان ما، از روی فهم حقیقت معنا نیست بلکه نقل قول است.
وی در رابطه با بُعد معنوی شخصیت حضرت زهرا(س)، بیان داشت: حضرت زهرا(س) تحت ولایت خدا و تحت تربیت حق تعالی بودند چنانکه امام صادق(ع) می فرمایند «خدا برای زهرا(س) 9 اسم تعیین کرده که این 9 اسم بیانگر آن است که حضرت زهرا(س) بانویی جامع جمیع صفات کمالیه بودند».
حجت الاسلام زمزم زاده عظمت وجود آن حضرت را در باب الله بودن برای ائمه(ع) دانست و بیان داشت: در روایات آمده است که ائمه اطهار(ع) که خود باب توجه مردم در مشکلاتشان بودند و مردم در گرفتاری ها و حوائجشان به ایشان مراجعه می کردند، خود در مشکلاتشان توجه به مادرشان حضرت زهرا(س) داشتند، از این رو می بینیم که ایشان چه جایگاه عظیمی در میان ائمه اطهار(ع) که خود باب الله و باب الحوائج بودند، داشتند.
وی خاطرنشان کرد: در روایت دیگری آمده که خلقت عالم به یُمن وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) است و خلقت پیامبر(ص) به یُمن وجود امام علی(ع) است و خلقت آن دو بزرگوار به یُمن وجود حضرت زهرا(س) است همچنین در جای دیگری بیان شده که زهرا(س) همان لیلة القدر است و همه این روایات بیانگر شاخص بودن شخصیت آن حضرت است.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه کرمان ابراز داشت: در بُعد سیاسی و اجتماعی شخصیت آن حضرت می بینیم که ایشان اول حامی ولایت بودند، در زمانی که همه مردم مگر تعداد انگشت شماری از خواص صحابی پیامبر(ص)، وصیت پیامبر(ص) را ترک کردند، حضرت زهرا(س) با آنکه یک زن بودند و به حسب ظاهر در اجتماع مانند یک مرد ظهور و بروز چندانی در جامعه نداشتند اما در دفاع از ولایت قیام کرده و در همین راه به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: ابعاد شخصیتی حضرت زهرا(س) می تواند الگوی کاملی برای بانوان جامعه ما باشد که در امور سیاسی و اجتماعی، زن نیز مانند مرد می تواند اثرگذار باشد، از این رو لازم است زنان نیز نسبت به مسائل جامعه حساس بوده و بلکه در جای خود قیام داشته باشند و نسبت به منکرات، انحرافات و بدعت ها اعتراض خود را نشان دهند.
حجت الاسلام زمزم زاده اشاره کرد: عالم تَشیّع مدیون حضرت زهرا(س) است، چنانکه امتداد قیام و شهادت حضرت زهرا(س) را به کربلا می بینیم زیرا ادامه دفاع از ولایت به کربلا می رسد که سبب زنده شدن دین اسلام شد.
وی عنوان کرد: در بُعد الگو بودن ایشان می بینیم که تمامی علمای شیعه و اهل سنت تصریح کردند که حضرت زهرا(س) یک بانوی نمونه و یک الگو، برای تمامی انسانها است تا جایی که حتی امام عصر(عج) می فرمایند: حضرت زهرا(س) برای من الگو است.
این مقام مسؤول در پاسخ به اینکه آیا عُلقه همسری سبب حمایت آن حضرت از امام علی(ع) شد؟ افزود: با دقت در بیانات حضرت زهرا(س) می بینیم که خطاب به مردم نفرمودند که ای مردم به دلیل اینکه علی همسر من و داماد پیامبر(ص) است، ایشان را حمایت کنید بلکه می فرماید: ای مردم علی(ع)، امام و جانشین پیامبر(ص) است زیرا پیامبر(ص) وصیت کرده و از سوی خدا ایشان را تعیین کرده است.
وی تأکید کرد: ابعاد شخصیت حضرت زهرا(س) وسیع و گوناگون است، از این رو اگر می خواهیم پیرو آن حضرت باشیم لازم است در بُعد سیاسی و اجتماعی همچون ایشان پیرو و مدافع ولایت باشیم؛ همچنین بانوان تلاش کنند که در بُعد فردی و خانوادگی چه در نوع همسر داری و فرزند داری و چه در بُعد حیا و عفت در برخورد با نامحرم، خود را با حضرت زهرا(س) تطبیق دهند زیرا در این صورت جامعه ای سالم خواهیم داشت.
حجت الاسلام زمزم زاده تشریح کرد: متأسفانه تمامی ابعاد شخصیتی حضرت زهرا(س) مغفول واقع شده است اگرچه سعی کردیم سیره ایشان را بیان کنیم اما کار کافی در این زمینه صورت نگرفته است به ویژه در بحث معنویت وجود ایشان و مقام والایشان کم کار کرده ایم و بیشتر بر مظلومیت ایشان تاکید کرده ایم هرچند بیان مظلومیت ایشان نیز لازم است.
وی در پایان تصریح کرد: توصیه می کنم کتاب فرهنگ سخنان حضرت زهرا(س)، تألیف مرحوم دشتی را مطالعه کنید زیرا بیانگر روایات ایشان است و برای آشنایی بیشتر با ایشان لازم است سخنان و توصیه های خود ایشان را بیاموزیم./9703/302/ب2