کمبود نیروی انسانی از مهمترین کاستیهای حوزه علمیه خراسان شمالی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام حجت سالاری مکی، مدیر حوزه علمیه استان خراسان شمالی، عصر امروز در نشست هماندیشی نهادهای فرهنگی و اجرایی استان که با هدف پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب از حوزههای علمیه و با موضوع جذب و پذیرش طلاب برگزار شد، اظهار کرد: تلاش میکنیم تا از ظرفیت نهادهای مختلف در راستای کارهای فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه استان استفاده حداکثری داشته باشیم.
وی با اشاره به موفقیتهای علمی پژوهشی حوزه علمیه خراسان شمالی، افزود: مدارس علمیه استان در سالهای اخیر در عرصههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تبلیغی و تهذیبی روند رو به رشدی داشتهاند.
حجتالاسلام سالاری با بیان اینکه در زمینهٔ جذب و پذیرش طلاب هم حوزه علمیه خراسان شمالی روند صعودی داشته است، خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر در بین استانهای سهگانه خراسان، بالاترین آمار ثبتنامکنندگان برای ورود به مدارس علمیه البته به نسبت جمعیت را داشتهایم.
دبیر شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی در ادامه با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی و تکمیل نبودن کادر آموزشی و مدیریتی یکی از مهمترین کاستیهای حوزه علمیه استان است، افزود: اگر طلاب و روحانیان بومی خراسان شمالی از قم و مشهد بازگردند بسیاری از کاستیهای فعلی حوزه علمیه خراسان شمالی از نظر نیروی انسانی مرتفع میشود.
وی با اشاره به اینکه برگشت روحانیان و طلاب بومی و خدمت آنها به حوزه علمیه استان سبب تسریع در کارها و برنامهها میشود، تصریح کرد: اکنون کمبود اساتید در مدارس علمیه خراسان شمالی بهویژه در مدرسه علمیه راز و جاجرم که با مرکز استان فاصله قابلتوجهی دارند، بسیار مشهود است.
حجتالاسلام سالاری مکی تصریح کرد: به لطف سفر رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی زیرساختهای حوزه علمیه استان بسیار بهتر شده و مشکلات زیرساختی موجود در مدارس علمیه استان تا حد زیادی مرتفع شده است.
به گفته وی پارسال ظرفیت پذیرش در مدارس علمیه استان 280 نفر اعلام شده بود که در نهایت 233 نفر جذب شدند؛ اما امسال با توجه به توسعه زیرساختها و تکمیل ساختمان چند مدرسه علمیه، ظرفیت جذب طلاب جدید در حوزه علمیه خراسان شمالی به 680 نفر افزایش یافته است.
حجتالاسلام سالاری مکی در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینهٔ هدایت دانشآموزان مستعد به سمت ادامه تحصیل در حوزه علمیه، آموزش و پرورش و روحانیان تبلیغی استان همکاری و تعامل خوبی داشته و بخشداریها و ستادهای نماز جمعه هم کمکهای خوبی در این راستا کردهاند.
وی ادامه داد: مدارس علمیه خواهران استان هم امسال برای نخستین بار از پایه نهم اقدام به جذب و پذیرش طلاب خواهر میکنند تا ماندگاری طلاب خواهر در حوزه افزایش یابد اگرچه دوره سفیران هدایت برای خواهران هم همچنان پابرجا است.
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی تصریح کرد: همچنین پیگیر هستیم تا موضوع راهاندازی دو رشته مدیریت و روانشناسی اسلامی در شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی تصویب و به شورای عالی ارسال شود تا در صورت تأیید، این دو رشته هم در مدارس علمیه استان ارائه شود./9314/202/ب1