۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶
کد خبر: ۴۷۸۳۳۷
امام جمعه موقت كاشان:

پاداش الهي به صبر و ايمان واقعی تعلق می گیرد

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: پاداش الهي به ايمان واقعي تعلق می گیرد و ايمان واقعي در سايه صبر حفظ مي شود و صبر به معناي استقامت و پايداري در راه دينداري است.
حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا اسلامي تبار

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار جمعه شب بعد از نماز و مغرب و عشاء در جلسه تفسير قرآن كه در مسجد آيت الله رضوي كاشاني در خيابان ملامحسن فيض كاشاني برگزار شد، در ادامه توضيح آيات 5 تا 22 سوره مباركه انسان،گفت: اين سوره در فضيلت و شأن اهل بيت(ع) نازل شده است به دليل وفاي به عهد آنها براي سه روز نذر روزه داري براي شفاي حسنين كه هر سه روز افطار خود را به يتيم و مسكين و اسير دادند و ايثار كردند در حالي كه خودشان نياز داشتند، اين آيات 18 گانه در رابطه با آنها نازل شده است.

وي افزود: چند آيه اول در رابطه با خصوصيات ابرار است، بهترين نمونه ابرار اهل بيت(ع) هستند كه ايثار، اخلاص، خوف از خدا، معاد، عشق به خداوند، اطعام و انفاق نمونه هايي از ويژگيهاي ابرار بود كه خداوند در آيات گذشته بيان كرد.

حجت الاسلام اسلامي تبار در رابطه با پاداش ابرار نيز گفت: هميشه بين پاداش و عمل ارتباط است، از اين رو خداوند مي فرمايد اين عملكرد مثبت ابرار بود و اين هم پاداش آنها است به اين معني كه پاداش اخروي نتيجه عمل انسان در اين دنيا است ‹‹الدنيا مزرعه الاخره›› هرچه در دنيا كشت كنيد در آخرت درو خواهيد كرد.

وي افزود: خداوند در آيه 11 سوره انسان مي فرمايد «فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِکَ الْيَوْمِ وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً» نتيجه خوف واقعي از خدا و قيامت، خوف واقعي كه به لوازم خوف واقعي عمل كردند به اين معني كه اگر خوف رفتن به مكاني را داشته باشيد و از رفتن به آن مكان خود داري كنيد.

امام جمعه موقت كاشان ادامه داد: اميرمؤمنان(ع) مي فرمايد، مسأله عجيبي را كه من مشاهده مي‌كنم، اين است كه من چيزي مانند جهنم را نديدم كه همه از آن بترسند اما در عين حال همه به طرف آن بروند و چيزي را هم مانند بهشت نديدم كه همه طالب آن باشند اما از آن فرار كنند، اين موضوع بيانگر اين است كه  نه طالب، طالب حقيقي است و نه خائف، خائف حقيقي است، بنابر اين كسي كه مدعي است از جهنم مي ترسد اما مرتكب گناه هم مي شود دروغگو است و كسي هم كه مدعي است بهشت را دوست دارد اما با ارتكاب به گناه از آن دور مي شود.

حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: اما اهل بيت(ع) حقيقت را گفتند كه از خدا مي ترسند و به لوازم آن نيز كه اخلاص و تقوا و اطاعت از خدا بود عمل كردند و خداوند مي فرمايد، چون اهل بيت(ع) حقيقت را گفتند كه از قيامت مي ترسند و در عمل نيز نشان دادند ‹‹فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِکَ الْيَوْمِ›› خداوند نيز آنها را از شر و وحشت روز قيامت حفظ كرد.

وي افزود: يكي از ويژگي هاي ابرار حقيقي كه در رأس آنها اهل بيت(ع) هستند اين است كه روز قيامت وقتي محشور مي شوند، آرام هستند و مانند بقيه در اضطراب و وحشت نيستند و اين لطف خدا به آنها است «وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً» اولين پاداشي كه در صحراي قيامت و قبل از ورود به بهشت به ابرار مي‌دهند امنيت و آرامش است و دومين چيزي كه به آنها مي دهند استقبال خداوند از آنها هنگام ورود به بهشت است.

امام جمعه موقت كاشان در ادامه با اشاره به اينكه يكي از موضوعاتي كه در چندين جاي قرآن به آن تأكيد شده است، اين است كه انسانها در روز قيامت به لقاء و ملاقات خداوند خواهند رسيد، از اين رو به همه انسانها خطاب فرموده است ‹‹يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ›› انسانها به سوي پروردگار خود با زحمت و مشقت در حركت هستند و نهايتا او را ملاقات خواهند كرد.

حجت الاسلام اسلامي تبار ادامه داد: بالاخره همه ما يك روز به ملاقات خداوند خواهيم رفت چرا كه همه ما  انسانها عبد خدا و ملك خدا و مخلوق خدا هستيم و يك روز هم بايد به ملاقات صاحب خود برويم ، اما موفق كسي است كه وقتي به ملاقات خداي خود مي رود هم خودش خوشحال باشد و هم مولاي او با گرمي او را بپذيرد.

وي افزود: خداوند مي فرمايد «فمن‌ کان يرجو لقاء ربه و يأمل ثوابه فليعمل عملا صالحا و لا يشرک بعبادة ربّه أحدا» هركس اميد به ملاقات خدا دارد و مي خواهد روز قيامت با عزت و احترام به ملاقات خدا برود و خدا او را با اكرام بپذيرد، شرط آن اين است كه عمل صالح انجام دهد و براي خدا شريكي قرار ندهد.

امام جمعه موقت كاشان در ادامه با اشاره به اينكه خداوند حدود 15 نعمت را در باره بهشت بيان كرده است، يادآور شد: خداوند مي فرمايد ‹‹وَ جَزاهُمْ بِما صَبَرُوا جَنَّةً وَ حَريراً›› خدا آنها را به واسطه صبري كه داشتند پاداش مي‌دهد، پاداش آن هم چه بهشت و لباسها و فرشهايي از حرير بهشتي است كه قابل مقايسه با حرير دنيا نيست.

حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به اولين نكته در اين آيه كه مي فرمايد ‹‹وَ جَزاهُمْ بِما صَبَرُوا›› اين ابراركه اميرمؤمنان و اهل بيت(ع) و پيروان حقيقي آنها هستند، گفت: اهل بيت(ع) با وجود اين همه عبادات و نماز و نماز شب و كار خيري انجام دادند خداوند صحبتي از پاداش براي اين اعمال نمي كند بلكه مي فرمايد پاداشي‌كه به شما مي دهم  براي صبر اهل بيت(ع) است.

وي افزود: خداوند مي فرمايد «إِنِّي جَزَيْتُهُمُ الْيَوْمَ بِمَا صَبَرُوا» من امروز به بندگان خوب خود به دليل صبري كه كردند پاداش مي دهم، بنابراين  وقتي انسان وارد بهشت مي شود ملائكه به استقبال او مي روند و به او سلام مي‌كنند، آن هم چه سلامي كه ارزش آن بيشتر از همه نعمتهاي دنيا است به طوريكه كه گفته مي‌شود در وجود سلام ملائكه به قدري لطف و مرحمت است كه هيچ لذتي بيشتر از آن وجود ندارد.

امام جمعه موقت كاشان يادآور شد: ملائكه در اولين برخورد با انسان مي‌گويند «سلام عليكم بما صبرتم» درود بر شما كه صابر بوديد،  نمي‌گويد درود بر شما كه  نماز خوانديد و خمس داديد، بنابراين راز و رمز  اين مسأله اين است كه پاداش الهي در مقابل ايمان واقعي است و ايمان واقعي هم  در سايه صبر حفظ مي شود و صبر به معناي استقامت و پايداري در راه دين داري است.

امام جمعه موقت كاشان دينداري را سخت و مشكل خواند و با بيان اينكه،  اگر دينداري راحت بود مستكبران دنيا هم دينداري مي‌كردند، گفت: اگر همه از دينداري فرار مي كنند براي اين است كه خيلي مشكل است اما كساني كه ايمان آوردند واستقامت كردند پاداش گرفتند،  بنابر اين بدون صبر و استقامت ايمان وجود ندارد.

وي با اشاره به اينكه صبر در ارتباط با ايمان مانند ارتباط سر با جسد است و كسي كه سر نداشته باشد زنده نيست، ايمان بدون صبر نيز ايمان نيست و كسي كه صبر ندارد ايمان هم  ندارد، عنوان كرد: انسان داراي سه نوع صبر است، صبر در اطاعت، صبر در معصيت و صبر در مصيبت است، از اين رو تمام خوبي ها در سايه صبر و استقامت است و اهل بيت(ع) مظهر صبر و استقامت بودند.   

حجت الاسلام اسلامي تبار، گفت: اميرمومنان(ع) فرمود، صبر كردم مانند كسي كه خار در چشم وتيغ درگلو دارد و در رابطه با امام حسين(ع) نيز ملائكه آسمانها از صبر امام حسين(ع) تعجب كردند بنابر اين اگر بخواهيم در دنيا و آخرت مورد رحمت خداوند قرار بگيريم بايد صبر داشته باشيم، چرا كه پاداش الهي به صابران تنها  براي قيامت نيست بلكه براي دنيا نيز هست./1307/201/ب2

ارسال نظرات