۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۸
کد خبر: ۴۷۷۹۱۵
از سوی انجمن روانشناسی حوزه برگزار شد؛

نشست علمی الگوی تنظیم رغبت و کارکردهای مقابله ای و درمانی آن در منابع اسلامی

نشست علمی الگوی تنظیم رغبت و کارکردهای مقابله ای و درمانی آن در منابع اسلامی با ارائه حمزه عبدی و نقادی حجت الاسلام رحیم نارویی و دبیرعلمی مهدی هادی برگزار شد.
نشست علمی رغبت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی الگوی تنظیم رغبت و کارکردهای مقابله ای و درمانی آن در منابع اسلامی چهارشنبه شب با ارائه حمزه عبدی و نقادی حجت الاسلام رحیم نارویی و دبیرعلمی مهدی هادی از سوی انجمن روانشناسی اسلامی حوزه علمیه در ساختمان انجمن های علمی حوزه برگزار شد.

حمزه عبدی در آغاز این نشست به ارائه مقاله خود پرداخت و بیان داشت: از میان مفاهیم دینی زهد مفهومی است که توان بهبود برخی از اختلالات و مشکلات روانی را دارا است و هم زمان میزان درمان آن را افزایش می دهد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه دارالحدیث ادامه داد: زهد در روایات به صورت های مختلفی معنی شده است؛ زهد در لغت به معنای خلاف رغبت و در اصطلاح می توان گفت به معنای دل کندن از دنیا و دل بستن به آخرت است.

وی به پیام های روانشناسی تنظیم رغبت اشاره کرد و اظهارداشت: پیام های روانشناسی تنظیم رغبت عبارت اند از اثبات هیجان، آسایش، مقابله با سختی، قدرت بازدارندگی و تسهیل صفات مثبت زیرا با تنظیم رغبت بین دنیا و آخرت شاهد توان شادی و غم خواهیم بود همچنین تنظیم رغبت موجب آسودگی، افزایش توان مقابله با دشواری ها، جلوگیری از ارتکاب محرمات و ارتقاء صفات مثبت می شود.

عضو انجمن روانشناسی اسلامی حوزه خاطرنشان کرد: زهد موجب بروز برخی انحرافات در اسلام شده است و حتی در زمان پیامبراکرم(ص) نیز برداشت های اشتباه وجود داشته است که وی با آنها مقابله کرده و بیان می کند دنیا را طلب کنید و اگر می خواهید به معاد برسید باید از همان مسیر حرکت کنید بنابراین می توان گفت رغبت به موضوعات دنیوی تابع موضوعات اخروی است.

وی با تأکید بر این که در درمان، صرف آموزش کافی نیست، گفت: جهت درمان، درونی کردن مفاهیم ضروری است در غیر این صورت ارزش درمانی نخواهد داشت که برای درونی کردن مفاهیم در مرحله نخست باید از متخصص استفاده کرد سپس به درمان پرداخت.

در ادامه حجت الاسلام رحیم نارویی عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به بیان نظرات خود پرداخت و بیان داشت: در مقاله الگوی تنظیم رغبت و کارکردهای مقابله ای و درمانی آن در منابع اسلامی، از واژگان الگوی نظری، تنظیم رغبت و زهد استفاده شده است که به صورت کامل شرح داده نشده اند به ویژه واژه رغبت که مفهوم کلیدی این مقاله است.

وی ادامه داد: در مباحث تخصصی واگذاری معنی به ذهن عرفی افراد مناسب نیست و حتی ممکن است به اشتباه گمان شود که مخاطب تمام مطالب را متوجه شده است و به موجب آن احساس رضایت نیز حاصل شود در صورتی که چنین اتفاقی رخ نداده است وبه همین دلیل مراد محقق در پایان نامه ذکر می شود.

عضو انجمن روانشناسی اسلامی حوزه خاطرنشان کرد: در موارد زیادی مشاهده می شود که واژگان میل و رغبت، به یکدیگر عطف شده اند بنابراین می توان گفت رغبت و میل به یک معنا هستند در حالی که چنین نیست بنابراین باید یک کدام از این دو واژه حذف شوند زیرا در ادبیات علمی، هر کلمه مورد سؤال قرار خواهد گرفت./1324/پ202/ج

 

ارسال نظرات