جاهلیت امروز لباس علم و دانش بر تن کرده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی ظهر امروز در همایش علمی «اسلام و جاهلیت مدرن؛ چالش ها و بایسته ها» که در محل تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، اظهار کرد: درد جامعه بشری از ابتدای تاریخ تا امروز، جهل و جهالت بوده و هدف همه انبیاء الهی به ویژه پیامبر خاتم(ص)، دفع و رفع این جاهلیت بوده است.
دبیر علمی همایش «اسلام و جاهلیت مدرن؛ چالش ها و بایسته ها» با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان(ع) که می فرمایند «الجهل اصل کل شر»، افزود: عنوان «جاهلیت مدرن» به معنای تغییر ویژگی های جاهلیت اولی در گذشت زمان نیست. ویژگی های چهارگانه «جنگ و خونریزی»، «ترویج شهوات و نگاه ابزاری به زن»، «گرایشات خرافه پرستانه» و «تعصبات قومی و قبیله ای» که در جاهلیت اولی وجود داشت، دقیقا در جاهلیت مدرن هم وجود دارد.
وی در تبیین وجه تسمیه جاهلیت معاصر به «جاهلیت مدرن»، خاطرنشان کرد: علت به کار رفتن واژه «مدرن» این است که امروز جاهلیت لباس علم و دانش به تن کرده و به عبارت دیگر با پنیه سر می بُرد. البته امروز هر دو نوع جاهلیت در دنیا وجود دارد. جاهلیت اولی و تفکر سلفی داعش و گروه های تکفیری در سوریه و عراق همان جاهلیت به شیوه قدیم است که در کنار جاهلیت مدرن وجود دارد.
حجت الاسلام اخلاقی گفت: هدف همایش «اسلام و جاهلیت؛ چالش ها و بایسته ها»، ایجاد حساسیت روی موضوع جاهلیت مدرن بود که رهبر انقلاب در دو سخنرانی در سال 94 درباره آن سخن گفته اند و خوب است دانش پژوهان به آن مراجعه کنند.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد در بخش دیگری از سخنان خود به بیان اطلاعاتی پیرامون همایش مذکور پرداخت و اظهار کرد: حوزه علمیه خراسان، پردیس شهید بهشتی دانشگاه فرهنگیان، دانشکده تاریخ دانشگاه آزاد، دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی، نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در گرگان و دانشکده مجازی جامعه المصطفی در این همایش همکاری کردند.
وی ادامه داد: 183 نفر برای شرکت در این همایش ثبت نام کردند که 62 درصد آن ها را برادران و 38 درصدشان را خواهران تشکیل می داد. مقالات ارسال شده به دبیرخانه این همایش به سه زبان فارسی، عربی و اردو تنظیم شده بود که در دو مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند و مقالاتی که 70 درصد امتیازات را کسب کرده بودند، به مرحله دوم راه یافتند.
حجت الاسلام اخلاقی در پایان خاطرنشان کرد: این همایش در سطح ملی و دارای جایگاه علمی پایگاه اسنادی جهان اسلام بود و در پایان از نویسندگان مقالاتی که 50 درصد امتیازات را کسب کردند، تقدیر به عمل می آید./202/820/ب1