ترویج مفاهیم قرآنی از سوی روحانیان برای زندانیان/ وجود یک میلیون و 200 هزار کتاب در زندانها



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، علی اصغر جهانگیر رییس سازمان زندان های کشور عصر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندانهای استان مرکزی در اراک با بیان اینکه صدها نفر از روحانیان به ترویج مفاهیم قرآنی در زندانها می پردازند، گفت: امروز سازمان زندان های کشور گام های موثری در راستای ترویج فرهنگ نماز، حفظ و مفاهیم قرآنی برداشته است و بیش از 30 هزار مددجو در کلاس های قرآن شرکت می کنند.
گسترش فرهنگ کتابخوانی در زندان ها با هدف پیشگیری از آسیبها
رییس سازمان زندان های کشور با بیان اینکه فعالیت های ورزشی به ویژه برای مصرف کنندگان مواد مخدر پیگیری می شود، گفت: ترویج و گسترش مسایل فرهنگی و ورزشی در زندان ها با جدیت در حال پیگیری است و تاکنون نیز در این مسیر برنامه های خوبی را داشته ایم و موفق بوده ایم.
جهانگیر با تاکید بر اینکه تبیین و نهادینه کردن گسترش فرهنگ کتابخوانی در زندان ها سبب پیشگیری از آسیب می شود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر یک میلیون و 200 هزار نسخه کتاب در زندان های کشور وجود دارد که تلاش داریم این تعداد را به دو برابر افزایش دهیم.
فعالیت بیش از 200 انجمن حمایت از خانواده های زندانیان
رییس سازمان زندان های کشور حمایت و پشتیبانی از خانواده های زندانیان را اقدام و ضرورتی مهم دانست و خاطرنشان کرد: امروز با هدف حمایت از خانواده های زندانیان در سراسر کشور بیش از 200 انجمن مشغول به فعالیت هستند و با برنامه ریزی قصد داریم خیرین نیک اندیش را به سمت حمایت از خانواده زندانیان سوق دهیم.
جهانگیر افزود: کمک به خانواده های زندانیان در حقیقت کمک به جامعه و کمک به پیشگیری از جرم است و طبق بررسی های انجام شده بیش از 50 درصد کودکان مراکز اصلاح و تربیت کشور کودکانی هستند که در خانواده خود حداقل یک نفر محکوم در حوزه جرایم مواد مخدر داشته اند.
کودکان به دلیل نیازهای اقتصادی به سمت جرم حرکت می کنند
رییس سازمان زندان های کشور عنوان کرد: طبق بررسی های انجام شده در کشور نخستین جرم مجرمان نوجوان زیر 19 سال سرقت، دومین جرم خشونت علیه اشخاص و سومین جرم مربوط به مواد مخدر و در سن 19 تا 25 سالگی نخستین جرم سرقت، دومین جرم مواد مخدر و سومین جرم خشونت علیه افراد است. بررسی این افراد در سنین بالای سن 25 سال نشان می دهد که اولین جرم آنان به مواد مخدر تبدیل شده، دومین جرم سرقت و سومین جرم خشونت علیه افراد است.
جهانگیر افزود: این بررسی نشان می دهد کودکان به دلیل نیازهای اقتصادی به سمت جرم حرکت می کنند و به دلیل اینکه مورد حمایت قرار نمی گیرند در سنین بالاتر به سمت مواد مخدر گرایش پیدا می کنند و در نهایت مواد مخدر به نخستین جرم این افراد تبدیل می شود، این در حالی است که در دنیا تغییر جرم در سنین مختلف اتفاق نمی افتد و همچنین این موضوع نشان می دهد که در رابطه با لایه های پنهان اجتماعی و خانوادگی کشور باید دقت بیشتری شود.
شایان ذکر است، در این مراسم جمشیدی مدیرکل سابق زندانهای استان به ارائه گزارشی از عملکرد حوزه های قضایی و زندان ها پرداخت و همچنین عباس علی فلاحتی به عنوان مدیرکل زندان های استان مرکزی با حضور مقامات قضایی و اجرایی منصوب شد.
به گزارش رسا، همچنین عصر امروز علی اصغر جهانگیر رییس سازمان زندان های کشور در دیدار با آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در اراک، بیان کرد: رسیدگی به زندان ها از اولویت های اساسی و جدی ما است.
ضرورت ترمیم و بازسازی 100 زندان در کشور
رییس سازمان زندان های کشور با بیان اینکه وجود زندان های فرسوده از مهمترین چالش های پیش رو است، گفت: بسیاری از زندانها فرسوده در کشور در شرایط بسیار بدی قرار دارند در حالی که امروز ترمیم و بازسازی 100 زندان به عنوان ضرورتی مهم تبدیل شده است.
جهانگیر با اشاره به اینکه زندان های فرسوده در نقاط مختلف با تنگناهای امنیتی و هزینه های سربار مواجه اند، خاطر نشان کرد: ساخت و تجهیز زندانهای جدید ضرورتی مهم در راستای ارتقای سطح استانداردها و تعطیلی زندان های فرسوده است و این مهم باید محقق شود.
ساخت زندان های جدید به معنی افزایش زندانیان نیست
رییس سازمان زندان های کشور با بیان اینکه ساخت زندان های جدید به معنی افزایش زندانیان نیست، اظهار داشت: نباید این فکر در ذهن ها به وجود بیاید که با ساخت زندان های جدید افزایش زندانیان رخ داده است، چرا که این مهم در راستای ارتقاء سطح استانداردها و تعطیلی زندان های فرسوده صورت می گیرد.
جهانگیر خاطر نشان کرد: بهرهگیری از ظرفیتهای فقهی، قانونی، مدیریتی و اجتماعی چهار محور فعالیت سازمان زندانها است که توجه به حقوق و جلوگیری از بلاتکلیفی متهمان، تقویت محکومیتهای جایگزین، آزادی مشروط و تعیین ترک تعقیب بر اساس این چهار محور انجام میشود.
حمایت ها و پشتیبانی های لازم از خانواده های زندانیان
رییس سازمان زندان های کشور افزود: امروز اگر حمایت ها و پشتیبانی های لازم از خانواده های زندانیان صورت نگیرد می توان گفت که می شود زمینه ورود آن ها به چرخه ناهنجاری های اجتماعی فراهم شود، که در این زمینه سازمان زندان ها برای مقابله با این پدیده، کاهش جمعیت زندانیان را در دستور کار خود قرار داده است.
جهانگیر در ادامه با اشاره به اقدامات اصلاح و تربیتی زندانیان پس از پایان دوره محکومیت و آزادی، گفت: با هدف کاهش احتمال ارتکاب زندانیان به جرم پس از آزادی، اقدامات فرهنگی و تربیتی صورت پذیرفته است و این مهم باید گسترش یابد.
به گزارش رسا، حدود 270 زندان در کشور وجود دارد که بیش از نیمی از این زندان ها فرسوده است و به موجب قانون مقرر است این ندامتگاه ها به خارج از شهرها منتقل شوند که به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات این مهم هنوز جامه عمل نپوشیده است./201/842/ب1