۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
کد خبر: ۴۷۱۷۱۲
سخنگوی دولت در نشست‌خبری در مجلس:

ردصلاحیت روحانی حرف پوچ و بی‌معنی است/ وزارت اطلاعات آمادگی دارد اطلاعات بابک زنجانی را ارائه دهد

نوبخت گفت: وزارت اطلاعات آمادگی دارد اطلاعات کافی، پشت صحنه و روی صحنه بابک زنجانی را به قوه قضائیه ارائه دهد.
نوبخت

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا به نقل از تسنیم، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست‌خبری که صبح امروز در جمع خبرنگاران پارلمانی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: خروج از رکود و رشد اقتصادی از برنامه‌های مقطعی دولت از آغاز سال 95  بود که از سال گذشته ادامه و استمرار داشت.

وی با بیان اینکه  این رشد اقتصادی از دو مسیر تعقیب شد، یادآور شد: کمک به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به منظور فعال‌سازی واحدهای تولیدی نیمه فعال که  طی آن مقرر شد حدود 7500 واحد به میزان 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شود و بخش دیگر پرداخت تسهیلات به طرح‌های عمرانی دولت بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: درباره پرداخت طرح‌های عمرانی مقرر شد تا پایان سال 37 هزار میلیارد تومان اعتبار به طرح‌های نیمه تمام اعطا شود. براساس آخرین گزارش‌ها تا روز 6 دی‌ماه سال جاری به 19509 واحد تولیدی حدود 13645 میلیارد تومان تسهیلات  پرداخت شده است.

نوبخت تصریح کرد: براساس آخرین گزارش‌ها 33 هزار میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی تخصیص داده شده که می‌توانیم با این اعتبار تمام 246 طرح و پروژه را قبل از پایان دولت یازدهم آماده بهره‌برداری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس موفق شدیم در شش ماه اول همان‌طور که مرکز آمار نیز اعلام کرد، رشد 6.5 درصدی با نفت و 4.5 درصدی بدون نفت را داشته باشیم که توزیع آن 6 درصد در گروه کشاورزی، 9.1 درصد در گروه صنعت و 5 درصد در گروه خدمات بود. لازم به ذکر است که سهم نفت در تولید ناخالص داخلی 4.7 دهم درصد، سهم کشاورزی 13 درصد، سهم صنعت 20 درصد و بقیه مربوط به بخش خدمات است.

سخنگوی دولت با اشاره به سرمایه‌گذاری دولت در بخش سرمایه‌گذاری خارجی گفت: براساس گزارش دریافت شده از سازمان سرمایه‌گذاری خارجی نحوه سرمایه گذاری خارجی کشور با روندی که از مهرماه سال 92 یعنی شروع کار دولت تا اول دی‌ماه 94 (از آغاز دولت تا زمان اجرایی شدن برجام) برای 108 طرح تولیدی، 5 میلیارد و 211 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفت که این آمار به تفکیک کشورهایی که سرمایه‌گذاری کرده‌اند و استان‌هایی که در آنها سرمایه گذاری شده موجود است.

وی خاطرنشان کرد: از اول دی ماه سال گذشته تا اول دی ماه امسال برای 113 طرح بالغ بر 11 میلیارد و 802 میلیون دلار سرمایه‌گذاری انجام شد. قطعا این سرمایه‌گذاری به اضافه سرمایه‌گذاری که از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی انجام داده‌ایم به علاوه 33 هزار میلیارد تومان دیگری که توانستیم به طرح‌های عمرانی اعتبار تخصیص دهیم رشد 6.5 درصدی را تحصیل کردیم که امیدواریم افزایش و استمرار آن تا پایان سال را شاهد باشیم.

سخنگوی دولت در ادامه نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات روز گذشته رئیس قوه قضائیه درباره عملکرد و کم‌کاری دولت با دستگاه قضا در پرونده بابک زنجانی، گفت: از قوه قضائیه برای بررسی به این پرونده تشکر می‌کنم، پرونده‌ بابک زنجانی پرونده‌ای بسیار مهم و پراهمیت  است که در آن فردی نزدیک به 3 میلیارد دلار از اموال و منابع عمومی را استفاده کرده که اکنون این رقم به قیمت روز بیشتر شده است.

نوبخت گفت: دولت در این‌ باره هر کمکی که لازم باشد را برای بازگرداندن این منابع به خزانه عمومی انجام می‌دهد و با قوه قضائیه مساعدت و همکاری داشته و خواهد داشت.

سخنگوی دولت تصریح کرد: آن بخش‌هایی که برای وزارت اطلاعات مکشوف است را این وزارتخانه می‌تواند در قالب اطلاعات کافی پشت پرده در اختیار قوه قضائیه قرار دهد، دولت در این پرونده در هر موردی که قوه قضائیه در نظر داشته همکاری می‌کند ضمن آنکه از ابتدا پیشگام این اقدام بوده تا ابعاد این فساد بزرگ روشن شود و مردم منتظر اقدام قاطع قوه قضائیه برای بازگرداندن این منابع به خزانه عمومی هستند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه رئیس قوه قضائیه اعلام کرده که بابک زنجانی گفته برخی از پول‌ها به ستاد انتخاباتی روحانی داده شده است،‌ گفت: چنین صحبتی را نشنیده‌ام. همواره دولت در این پرونده مطالبه‌گر بوده و بر ضرورت پیگیری و برگرداندن اموال و دارایی مردم مصر بوده است. این پرونده در حال حاضر در اختیار قوه قضائیه است و انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر رسیدگی و تعیین تکلیف شود. این قوه  از استقلال کافی برخوردار است و تقاضای ما این است که هر ادعایی را بابک زنجانی مطرح کرده رسیدگی شده و نتیجه آن اعلام و مطرح شود.ما آمادگی داریم هر نوع اطلاعات را به دستگاه قضا ارائه کنیم.

نوبخت در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری در مبارزه با قاچاق و اقدامات تعزیرات  شنیده‌ شده آقای جمشیدی به دلیل عدم همکاری دولت، قصد استعفا دارد، گفت: مرجع رسیدگی کننده به شکایات و یا ارجاع پرونده از سوی سازمان تعزیرات، قوه قضائیه است که خوشبختانه این قوه از استقلال کافی برخوردار است و به هیچ وجه تحت تأثیر دولت و یا هیچ قوه دیگری قرار نمی‌گیرد. از آقای جمشیدی و همه مسئولان دیگر خواهشمندیم اگر مورد مشخصی دارند حداقل به سازمان برنامه و بودجه به عنوان دستگاه نظارتی برای بررسی اعلام کنند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در مورد چگونگی حمایت از اصناف در برنامه‌های اقتصادی دولت، اظهار داشت: در تهیه و تنظیم برنامه ششم توسعه تلاش شد این موضوع با حضور نمایندگان بخش خصوصی شامل اتاق اصناف و بازرگانی انجام شود. سازمان برنامه و بودجه آمادگی دارد در کنار مسائل برنامه‌ای و بودجه‌ای پیشنهاد و راهنمایی این بخش را داشته باشد. همچنین درباره تسهیلات عمومی نیز مقرر است فقط به واحدهای خرد و متوسط در حوزه تولید داده شود چون اشتغال و تولید آنها تحت تأثیر عواملی همچون عدم کفایت سرمایه در گردش و ثابت محصور شده که باید بتوانیم با اعطای این تسهیلات آنها را فعال‌تر کنیم.

نوبخت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه بعد از نوسانات ارز شائبه‌ای درباره ارتباط تأخیردر پرداخت مطالبات فرهنگیان با نوسانات بازار و کسب درآمدی برای دولت از این طریق، گفت: به نظرم این صحبت کم‌لطفی و کج‌سلیقگی است. همانطور که یک ماه پیش گفتم قرار بود، مطالبات فرهنگیان در آذرماه از محل تبصره6 پرداخت شود که همان مسیر نیز انجام شد. این صحبت به این معناست که می‌خواهند بگویند اگر نسبت به فرهنگیان احقاق حق می‌شده به قیمت به هم ریختن بازار ارز بوده که این کم‌لطفی به این قشر شریف و بزرگ است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره اینکه برخی کارشناسان وضعیت اقتصادی را مناسب نمی‌دانند اما آقای روحانی در آخرین گفت‌وگوی تلویزیونی خوش‌بین بودن به شرایط را مطرح کرده است، گفت: وقتی شاخص تورم در سال 92 قدرت خرید مردم را نشان می‌دهد بالای40 درصد بود و امروز به بیش از 7 تا 8 درصد رسیده نشان می‌دهد که کار دشواری انجام شده است. رشد اقتصادی آن زمان نزدیک منفی7 درصد بود و امروز بر اساس آمار رسمی مرکز آمار 6.5درصد و بانک مرکزی 7.5 درصد شده که نشان‌دهنده انجام سرمایه‌گذاری‌ها و تکمیل طرح‌های نیمه تمام است. تا چندی پیش بازار ارز نیز ثبات داشت که ان‌شاءالله در آینده نزدیک نیز به ثبات می‌رسد. با چنین اقداماتی چرا نباید خوش بین باشیم وقتی که بر اساس شاخص‌های رسمی بانک‌های جهانی و صندوق بین‌المللی پول ایران در خاورمیانه از اقتصاد باثبات برخوردار است؟ باید حتماً به این ظرفیت ملی خوشبین باشیم.

وی در ادامه درباره اینکه برخی رد صلاحیت اقای روحانی را مطرح می‌کنند و خود ایشان نیز در گفت‌وگوی اخیر در برابر این سوال سکوت کردند،گفت:  آقای روحانی سکوت نکرد بلکه به سوال درباره کاندیداتوری‌اش پاسخ داد و گفت که الان این موضوع از نظر زمانی وجهی ندارد که اعلام شود چه اینکه اگر می‌گفتند می‌خواهد در انتخابات کاندیدا شود آنگاه هر صحبتی را مطرح می‌کرد در قواره کاندیداتوری ریاست‌ جمهوری ارزیابی می‌شد.

نوبخت افزود: اکنون کار برای کشور زیاد است و زمان انتخابات نیز مشخص است و حتی می‌توان در آخرین روز ثبت‌نام،‌ ثبت‌نام را انجام داد. ان‌شاءالله منتقدان نیز حمایت می‌کنند.رد صلاحیت حرف پوچ و بی‌ربطی است و ضرورت ندارد ذهن جامعه را درگیر کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه برخی منتقدان معتقدند منشور حقوق شهروندی تنها وجهه انتخاباتی دارد و ارتباطی به دولت ندارد، گفت: طبق اصل 113  قانون اساسی رئیس جمهور دومین مقام رسمی کشور و یا اولین مقام بعد از رهبری به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی است. در بحث قانون اساسی حقوق شهروندان مورد توجه قرار گرفته و از وظایف رئیس جمهور نیز به رسمیت شناختن حقوق شهروندی است. آقای روحانی این موضوع را به همه دستگاه‌های دولتی اعلام و مطالبه کرده که همه همت خود را صرف اجرای این منشور و احقاق حقوق شهروندان کند.

وی همچنین یادآور شد: به رسمیت شناختن این حقوق که برگرفته از اسلام ناب و قانون اساسی است سند افتخاری برای نظام محسوب می‌شود و باید همه مطالبه‌گر آن باشیم چون اکنون در جهان گروه‌های تروریستی و تکفیری، وهابی‌ و داعش چهره خشن و نادرستی را از اسلام معرفی می‌کنند. اقداماتی که در کشورهای همسایه و اروپا به نام اسلام انجام می‌شود و این تصور به وجود می‌آید که این اقدامات قرائتی از اسلام است. حال اینکه هیچ ربطی به اسلام ندارد. در این شرایط همه باید کمک کنیم که چهره دوست داشتنی و اصیل اسلام ناب برگرفته از موازین دینی و قانون اساسی را گسترش داده و تلاش نشود که این موضوع مطرود شود.

نوبخت در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره پرونده بابک زنجانی و اینکه در حال حاضر سه سال از مطرح شدن این  پرونده می‌گذارد اما هنوز به سرانجام قطعی نرسیده است ضمن اینکه مطرح شده وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه نیز باید بررسی‌های لازم را انجام می‌دادند، گفت:‌ در خصوص این پرونده با قبول مسئولیت از سوی دولت یازدهم این شخص دستگیر شد، پیگیری دولت هم بود و مجدانه دنبال می‌کرد و به دفعات مقامات قضایی هم موضوع را دنبال کرده‌اند. در مورد اقداماتی که انجام شده ما همیشه مطالبه‌گر بودیم و هر تخلفی که صورت بگیرد کوچک یا بزرگ باید پیگیری شود. این که چطور برای یک فرد پرونده تشکیل شده و او به عنوان نفر اصلی مطرح است و آیا چنین فردی آنقدر توانایی داشته که 2.7  میلیارد دلار ارز از کشور را در دست گیرد و چنین فسادی رخ دهد؟

سخنگوی دولت همچنین اظهار داشت: از قوه قضاییه انتظار می‌رود که با دقت و تلاش بیشتر این پرونده را دنبال کنند و تمام سوال‌هایی را که از اذهان عمومی پیش آمده پاسخ داده و روشن شود. فراتر از اینها، مسئله اعدام یک فرد، مشکل مردم را حل نمی‌کند و او باید هر مجازاتی است بکشد اما باید منابع ارزی ملت به خزانه بازگردد .

وی درباره اینکه آیا وزارت خارجه و اطلاعات در این باره پیگیری داشتند، گفت: ما باید این درخواست را داشته باشیم ببینیم چه کاری باید وزارت خارجه و یا وزارت اطلاعات انجام دهد که نداده است. اینها باید حتما روشن شود. انتظارمان این است که با مصداق هم روشن شود. دولت برای برخورد با این فساد بزرگ و مبرهن بسیار مصر است و امیدواریم قوه قضاییه رسالت و ماموریت تاریخی خود را در برابر دیدگان ملت که همه منتظرند انجام دهند.

نوبخت در پاسخ به سوال دیگری درباره صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: این پرونده نیز توسط ضابطین قوه قضاییه در حال رسیدگی است و به صورت کامل باید به قوه قضاییه اطلاعات لازم داده شود و انتظار داریم بدون هیچ گونه اغماض و در جهت حفظ حقوق فرهنگیان با هر کسی که این تخلف را انجام داده برخورد قانونی شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ساماندهی تعطیلات آخر هفته با توجه به این که طرحی در این زمینه در مجلس اعلام وصول شده اما هنوز بررسی‌های لازم در مورد آن انجام نشده است، گفت: تا جایی که اطلاع دارم یکی از کمیسیون‌های دولت این موضوع را در دست بررسی دارد اما هنوز جمع بندی آن را دریافت نکرده‌ام؛ کسب خبر کنم اطلاع می‌دهم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره ضرورت تعامل بین سران قوا در حالی که شاهد هستیم به جای تعامل، تقابل صورت می گیرد آن هم از تریبونی که برای نظام است، گفت:‌ فکر نمی‌کنم نیازی به توضیح باشد که امروز یکی از ضروری‌ترین انتظاری که جامعه و مردم دارند و مطالبه‌گر خدمات بیشتری هستند تعامل میان سران قوا و مسئولان است. اگر اختلاف نظری در مورد یک موضوع وجود داشته باشد طبیعتا در جلسه سران قوا موضوعات مطرح می‌شود. البته اگر انتظار باشد که مطالب در تریبون‌ها مطرح نشود به این معنی نیست که اگر نظری داریم اعمال نظر نکنیم.

نوبخت در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال که اخیراً در مطلبی عنوان شده که بابک زنجانی ادعا کرده در انتخابات به ستاد آقای روحانی کمک کرده است، نظر شما در این باره چیست، گفت: انتخابات آقای روحانی در دوره گذشته بخش مالی‌اش بسیار شفاف است و همه چیز آن روشن است البته این موضوع را نبریم به این سمت که بیاییم و توضیح دهیم که این هست یا خیر، قطعاً همچین مطلبی نادرست است و انشاالله که قوه قضاییه مشخص کند که کدام دوره ریاست جمهوری بوده و برای کدام کاندیدا است تازه اگر ادعای او درست باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا وزیر کشور درباره املاک نجومی به هیأت وزیران گزارشی داده است یا خیر، تصریح کرد: تا آخرین جلسه که روز یکشنبه بود آقای وزیر کشور گزارشی نداد ولی بنده از ایشان مطالبه می‌کنم، اگر گزارش آماده باشد حتماً اطلاع‌رسانی خواهم کرد.

نوبخت در پاسخ به این سوال که خبرهای منتشر شده مبنی بر اینکه دولت کار انتخاباتی خود را آغاز کرده و بعضاً ستاد انتخابات آقای روحانی در وزارت ارتباطات و به ریاست آقای نجفی و واعظی برگزار می‌شود، آیا این مطلب صحت دارد یا خیر؟ گفت: خود آقای روحانی که هنوز اعلام کاندیداتوری نکرده‌اند و چطور می‌شود کار انتخابات شروع شده باشد؟! خود آقای واعظی هم که نام بردید به بنده گفتند که این حرف را تکذیب کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که اخیراً آقای روحانی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود گفته‌اند آخرین قسمت تعهدات در سالروز برجام انجام می‌شود یعنی 27 دی و سپس گفته‌اند که امیدواریم طرف مقابل هم به تمام تعهدات خود عمل کند، آیا دولت معتقد است که آمریکا به تمام تعهدات خود پایبند بوده که می‌خواهد همه تعهدات خود را تا 27 دی‌ماه انجام دهد، گفت: اینکه در فردو چه تعهداتی وجود دارد و انجام خواهد شد قطعاً سخنگوی سازمان انرژی اتمی توضیح خواهند داد منتهی صحبت آقای روحانی یک صحبت عمومی و درستی بود، طرفین باید تعهدات خودشان وفا کنند و آنها را انجام دهند.

نوبخت در پایان خاطرنشان کرد: این توافق‌نامه پیش‌بینی کرده که اگر یکی از این طرفین تعهد خودش را عمل نکند با چه ترتیبی با او برخورد خواهد شد. این‌طور نیست که اگر من بگویم شما این را انجام ندهید من هم انجام نمی‌دهم، کارگروهی مشخص شده و بررسی می‌کنند و با کشوری که نقض تعهدات کند با او برخورد خواهد کرد بنابراین در چهارچوب همین موافقت‌نامه بود که آقای رئیس جمهور به وزیر امور خارجه ماموریت دادند که این را طبق همان توافق برجام پیگیری کنند، نسبت به نقض عهدی که آمریکایی‌ها انجام داده‌اند. /856/د102/ج

ارسال نظرات