۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۴۶۸۶۰۷
از سوی پژوهشگاه بین المللی المصطفی بررسی شد؛

وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی

نشست علمی بررسی وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی در حاشیه آخرین روز نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه بین المللی المصطفی در قم برگزار شد.
وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پژوهشگاه بین المللی المصطفی وابسته به جامعه المصطفی العالمیه، پیش از ظهر امروز نشست علمی بررسی وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی را در حاشیه آخرین روز نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی این مرکز که از هفته گذشته در سالن مسجد قدس جامعه العلوم الاسلامی برپا شده بود، برگزار کرد.

این نشست که قرار بود به صورت میزگرد و با حضور سیدسعید هاشمی نسب، حمید طالب و حجت الاسلام محمدعلی میرزایی برگزار شود، با غیبت حجت الاسلام میرزایی از حالت میزگرد خارج شده و به ارائه نقطه نظرات پژوهشگران پژوهشکده مطالعات منطقه ای جامعه المصطفی ادامه یافت.

ابتدا سيد سعيد هاشمي نسب از پژوهشگران المصطفی با طرح این سؤال که آیا ما توانستيم رسالتهای جامعه المصطفی را نسبت به ارزشهاي انقلابي در ساختار و محتواي آموزشي به افراد غيرايراني که طالب حضور در کشور هستند انتقال دهيم، گفت: وقتي از المصطفي صحبت مي کنيم با چند مفهوم مهم مواجه هستيم و اين چند مفهوم رسالت المصطفي را تعيين مي کنند.

وی دو رسالت مهم آموزش و توليد علم را جزو وظايف اصلي پژوهشگاه بين المللي المصطفي خواند و به تبیین قرائت حداکثري از دين اسلام با رويکرد حضرت امام و مقام معظم رهبري پرداخت و افزود: قرائت حداکثری از دین اسلام در ادبيات آکادميک به اسلام سياسي، اسلام حداکثري و مانند آن تعبیر می شود که جامع و کامل بودن دين اسلام دو وجه بسيار مهم آن است.

پژوهشگر المصطفی در پژوهشکده مطالعات منطقه ای با اشاره به مفاهیمی که اسلام با رويکرد حداکثري در سياست خارجي يا در محيط بين الملل عرضه مي کند، از تقریب، تمدن نوین اسلامی، سبک زندگی و فرهنگ مقاومت به عنوان چهار مفهوم مهم در این عرصه نام برد و به ارائه توضیحی کوتاه درباره هر یک از این مفاهیم پرداخت.

پس از سخنان دکتر هاشمی نسب، دکتر حميد طالب با بیان اینکه موضوع وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی را نمی پسندد، موضوع شيوه هاي مواجه المصطفي با دين، فرهنگ و تمدن معاصر را مطرح کرد و گفت: ابتدا باید بررسی کنیم که‌ روش ما در مواجه با دنياي متکثر دارای ویژگیهای متنوع پيش رو باید چگونه باشد.

وی بحث خود را بر مطالعات روش شناختي متمرکز کرد و افزود: نگاه المصطفي به عنوان يک نهاد ديني در برخورد با دنياي خارج تنها توصيفي و خاص نيست، بلکه می خواهد و باید از يک وضعيت موجود گذر کرده به يک وضعيت مطلوب برسد؛ بنابراین بايد شيوه هايي را در نظر گرفته و با توجه به رسالت ها و اهدافی که دارد، اين شيوه ها را طراحي کند.

پژوهشگر المصطفی در پژوهشکده مطالعات منطقه ای تصریح کرد: داشتن يک نگاه خنثي به عالم خارج امکان پذير نيست و باید با توجه به اهداف موجود و فارغ از پررنگ شدن مباحث بین الملل، یک نوع مطالعات ویژه در حوزه عمومی و خصوصی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه حوزه بين الملل بيشتر به امنيت و صلح بين کشورها مي پردازد، حوزه عمومي سياست داخلي و جو اجتماعي يک کشور و مشارکت افراد در آن جامعه را در نظر مي گيرد و سطح خصوصي هم مشخص است، گفت: بيشتر مطالعاتي که در ارتباط با حوزه مطالعات منطقه اي صورت گرفته، سطح بين الملل را مورد توجه قرار داده است.

گزارش تکمیلی نشست وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی به زودی از خبرگزاری رسا منعکس می شود./920/202/ب3

ارسال نظرات