22.5 درصد طلاب خراسان شمالی ممتاز تحصیلی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام حجت سالاری مکی، مدیر حوزه علمیه استان خراسان شمالی عصر امروز در دیدار طلاب مدارس علمیه بجنورد با مدیر و اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان که در قالب اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه استانهای سهگانه خراسان، در محل حرم مطهر حضرت سیدعباس بن موسی بن جعفر(ع) بجنورد، برادر گرامی امام رضا(ع) برگزار شد، با ارائه گزارشی از روند تحصیلی، پژوهشی و تهذیبی و فرهنگی حوزه علمیه خراسان شمالی، اظهار کرد: به حمد الهی مدارس علمیه این استان در سالهای اخیر روند رو به رشدی را داشتهاند.
وی افزود: فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سفر به خراسان شمالی در سال 91 و همچنین بیانات معظم له در حکم اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان، منشور و مبنای حرکت حوزه علمیه خراسان شمالی است.
حجتالاسلام سالاری مکی در ادامه گفت: اکنون در مدارس علمیه مرکز استان خراسان شمالی شامل مدرسه امام خمینی(ره)، مدرسه علمیه امام صادق(ع)، مدرسه علمیه تخصصی امام خامنهای، مدرسه علمیه سفیران هدایت و مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) بیش از 450 طلبه در حال تحصیل هستند.
دبیر شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی با اشاره به پیشرفت چشمگیر تحصیلی و تهذیبی حوزه علمیه استان، تصریح کرد: بر اساس ارزشیابی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، 22.5 درصد طلاب خراسان شمالی ممتاز تحصیلی هستند و فرموده رهبری در مورد خراسان شمالی مبنی بر اینکه اینجا مرکز استعداد است را به منصه ظهور رساندند.
حجتالاسلام سالاری مکی با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر هدایت دینی و تهذیبی و حضور در عرصههای اجتماعی، اظهار کرد: در این زمینه برنامهها و فعالیتهای ویژهای در مدارس علمیه استان خراسان شمالی اجرایی شد که از آن جمله میتوان به برگزاری دوره تربیت وحیانی اشاره کرد.
وی ادامه داد: در تابستان گذشته دو دوره اردوی جهادی در مدارس علمیه برادران و خواهران استان خراسان شمالی برگزار شد؛ به گونهای که طلاب با شوق و انگیزه در این دورهها شرکت کرده و در عین حال که فصل تبلیغی مناسبی برای آنها بود، کارهای عمرانی و خدماتی هم برای مردم محروم صورت گرفت.
حجتالاسلام سالاری مکی خاطرنشان کرد: همچنین در حماسه بزرگ راهپیمایی اربعین حسینی هم امسال 210 نفر از طلاب خراسان شمالی شرکت تبلیغی داشتند و در قالب کاروانهای پنجنفره تبلیغی به زائران اباعبدالله الحسین (ع) ارائه خدمت میکردند.
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی اضافه کرد: طلاب بانشاط و بااخلاق خراسان شمالی علاقه زیادی به فراگیری علوم دینی و تهذیب دارند اما در این راستا برخی کاستی ها از جمله کمبود اساتید وجود دارد.
وی تصریح کرد: زیرساختهای حوزه علمیه در استان خراسان شمالی بعد از سفر رهبر معظم انقلاب به این استان تحول شگرفی داشته که باید از این زیرساختها به خوبی استفاده شود.
گفتنی است، اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه استانهای سهگانه خراسان به میزبانی بجنورد، مرکز خراسان شمالی، با رویکرد تحول در حوزه علمیه و با شعار «حوزه انقلابی، اندیشه و عمل» طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، 24 و 25 آذرماه با حضور دبیر و اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان، مدیر حوزه علمیه خراسان و مدیران مدارس علمیه سراسر استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی در حال برگزاری است.
حوزه علميه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و حدود 30 هزار طلبه در حال آموزش در 131 مدرسه علميه تحت نظر 2 هزار استاد، پس از حوزه علميه قم دومين مركز حوزوي ايران است.
مدارس علمیه استان خراسان شمالی از سال 1388 تا سال 95 بهصورت نمایندگی مدیریت زیر نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ اداره میشدند اما حوزه علمیه خراسان شمالی از شهریورماه امسال به مدیریت استانی ارتقا یافت.
در استان خراسان شمالی 16 مدرسه علمیه شامل 10 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران فعال است که در سال تحصیلی جاری درمجموع هزار و 500 طلبه خواهر و برادر این مدارس در سطوح یک، دو، سه و چهار زیر نظر 170 استاد اعزامی و حقالتدریس مشغول به تحصیل علوم دینی هستند./9314/202/ب2