۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۴۶۷۳۴۰
دبیر شورای عالی حوزه خراسان:

برنامه‌ریزی‌ در حوزه‌های علمیه باید با نگاه جهانی باشد

دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر توجه بیشتر به موضوع تحول در حوزه‌های علمیه، گفت: باید تمامی برنامه‌ریزی‌ها و فعالیتها در حوزه علمیه بر مبنای کلان و با نگاه جهانی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین فرزانه - نشست شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر فرزانه، دبیر شورای عالی علمیه خراسان امروز در نشست مشترک شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی که همزمان با اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه استانهای خراسان شمالی، رضوی و جنوبی در محل نمازخانه دهکده مقاومت بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: باید همه حوزویان برای تحقق تحول در حوزه‌های علمیه وارد عرصه شود.

وی با تأکید بر آینده‌نگری و نگاه به افق های وسیع‌تر پیش ‌روی حوزه علمیه، افزود: آینده‌نگری در حوزه‌های علمیه به این معنا است که دنیا در آینده چه نیازهایی داشته و حوزه علمیه بایستی به چه مسائلی در سالهای آتی پاسخ دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه که رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی است، خاطرنشان کرد: در این راستا ضروری است تمامی برنامه‌ریزی‌ها و فعالیتها در حوزه علمیه بر مبنای کلان و با نگاه جهانی باشد.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه علم فقاهت و دیانت اسلامی از کاروان علمی جهان عقب افتاده است، تصریح کرد: برای ورود به کاروان علمی جهان باید آینده‌نگری داشته باشیم و در راستای تحول حرکت کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه ادامه داد: برای ورود به کاروان علمی دنیا باید مجتمع های بزرگ آموزشی و پژوهشی در حوزه علمیه احداث شده و مقدمات لازم برای تربیت عالمان دینی در رشته‌های مختلف فراهم شود.

امام جمعه موقت مشهد با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اگر جهت جامعه را به‌ درستی تشخیص ندهیم، سیاست نخواهیم داشت، افزود: در زمینهٔ تحول در حوزه‌های علمیه دشمن‌شناسی، تشخیص اهداف و آرمانهای نظام و انقلاب و شناخت رسالت و وظیفه از سوی همگان اهمیت فراوانی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد هم در این نشست، با ارائه گزارشی از فعالیت مدارس علمیه در استان، اظهار کرد: بعد از سفر رهبر معظم انقلاب به استان خراسان شمالی و فرمایشات معظم له در مورد ظرفیت و توان حوزه علمیه خراسان شمالی، این نهاد در استان در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی روند رو به رشد مناسبی داشته است.

گفتنی است، اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه استانهای سه‌گانه خراسان به میزبانی بجنورد، مرکز خراسان شمالی، با رویکرد تحول در حوزه علمیه و با شعار «حوزه انقلابی، اندیشه و عمل» طی روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه، 24 و 25 آذرماه با حضور دبیر و اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان، مدیر حوزه علمیه خراسان و مدیران مدارس علمیه سراسر استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی در حال برگزاری است.

حوزه علميه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و حدود 30 هزار طلبه در حال آموزش در 131 مدرسه علميه تحت نظر 2 هزار استاد، پس از حوزه علميه قم دومين مركز حوزوي ايران است.

مدارس علمیه استان خراسان شمالی از سال 1388 تا سال 95 به‌صورت نمایندگی مدیریت زیر نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ اداره می‌شدند اما حوزه علمیه خراسان شمالی از شهریورماه امسال به مدیریت استانی ارتقا یافت.

در استان خراسان شمالی 16 مدرسه علمیه شامل 10 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران فعال است که در سال تحصیلی جاری درمجموع هزار و 500 طلبه خواهر و برادر این مدارس در سطوح یک، دو، سه و چهار زیر نظر 170 استاد اعزامی و حق‌التدریس مشغول به تحصیل علوم دینی هستند./9314/202/ب2

ارسال نظرات