۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۲
کد خبر: ۴۶۷۰۵۳
حجت الاسلام علیزاده خبرداد؛

انتشار 18 اثر نشر الکترونیک در مرکز اخلاق و تربیت اسلامی

رییس مرکز اخلاق و تربیت اسلامی با بیان اینکه تا کنون 26 اثر چاپ شده، چهار اثر در شرف انتشار و 18 اثر نشر الکترونیک داشته ایم، گفت: 9 اثر دراین مرکز نیز شامل افتخار شده است و در کنار این موارد 54 نشست و کرسی علمی برگزار کرده ایم.
حجت الاسلام مهدی علیزاده رییس مرکز اخلاق و تربیت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست چهارمین روز هفته پژوهش و دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی ویژه تجلیل از ادارات برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سالن همایش غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام مهدی علیزاده رییس مرکز اخلاق و تربیت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این نشست با اشاره به ضرورت توجه به بایسته ها و نکات راهگشا در مسائل پژوهشی مراکز علمی اظهار داشت: مسأله نخست تأکید بر اینکه علم یک کارکرد کلان اجتماعی دارد و نهاد علم در هرمجموعه اجتماعی اگر به یک تبلور در تمدن سازی متنهی نشود ارزشی ندارد.

چرا غرب در انتقال فراورده های خود موفق است؟

وی افزود: بدون تعارف امروز همه به نوعی درگیر با فروارده های مغرب زمین هستند چون غرب از نظر تمدنی خودش را به اثبات رسانده است، بنابراین رونق علم و مقبولیت آن بین الاذهانی است  و تبلور آن در حوزه تمدن سازی، جامعه سازی، نهادسازی و انسان سازی است و باید در پژوهش کاربردی این مسأله توسعه پیدا کند.

رییس مرکز اخلاق و تربیت اسلامی با بیان اینکه برای تحقق شعارهای انقلاب اسلامی باید با پای عمل به میدان آمد، تأکید کرد: ما نگاه به صدور انقلاب داشتیم و اگر در عرصه جامعه سازی و نهاد سازی خودمان کم کاری کنیم نمی توانیم برای جهان کاری کنیم همچناکه رهبر معظم انقلاب تأکید کردند باید به امتدادهای مطالعات و کارهای بنیادین در حوزه های مورد نیاز جامعه بها داده شود که همان کابردی سازی اندیشه های بنیادی است.

وی افزود: زمینه دوم حوزه میان رشته ای است، چرا که انسان موجود چندبعدی است و کسانی که به انسان تک بعدی نگاه کرده اند دچار تقلیل گرایی شده اند و عملا در معماری تمدنی نقش برجسته ای ایفا نمی کنند، البته این حوزه میان رشته ای نیازمند به تعامل بخش های تخصصی با یکدیگر است تا در نهایت به تمدن سازی برسیم که البته ما در آن ضعیف هستیم.

ضرورت کشف مسائل جدید

حجت الاسلام علیزاده با بیان اینکه مسأله ضروری سوم تلاش برای رسیدن به مسائل جدید است، تأکید کرد: بخش اکتشافی دفتر تبلیغات اسلامی، پژوهش است، بنابراین در حوزه مسأله یابی باید تلاش کنیم و به عقیده من پژوهشگران در هر حوزه ای که کار می کنند یک نگاه به افق های آینده دفتر داشته باشند.

وی تصریح کرد: ما در مرکز اخلاق و تربیت چند خوشه مطالعاتی جدی به عنوان خانه های خالی در ذهن داشتیم و معتقد بودیم حوزه اخلاق دچار فقر متولوژیک است و مثل علوم دیگر شناسنامه دار نیست، بنابراین از حدود 10 سال قبل فعالیت های خوبی را شروع کردیم که علم اخلاق را یک علم روشمند کنیم.

رییس مرکز اخلاق و تربیت اسلامی عنوان کرد: حوزه دیگری که به آن پرداخته ایم بحث های جدید اخلاق حرفه ای و کاربردی است، به این معنا که اصناف درحوزه مسؤولیت های خودشان با هنجارها و اصول و کدهای اخلاقی روبه رو هستند و همه نسبت به تعهدات اخلاقی حرفه ای آن ها حساسیت نشان می دهند و مادامی که همه اصناف به حرف و هنجارهای اخلاقی خود نیاندیشند، میثاق نامه های اخلاقی جدی گرفته نشود و راهکارهای ضمانت اجرا پیدا کردن آنها شکل نگیرد شاهد دلخوری های مردم از اصناف هستیم.

چگونه می توان نسل های آینده را اخلاقی تربیت کرد؟

وی با بیان اینکه حوزه دیگر فعالیت های این مرکز بحث تربیت اخلاقی است، یادآور شد: ما همواره به دنبال این مسأله بودیم که چگونه می توان نسل های آینده را اخلاقی تربیت کرد که این مسأله به علوم پشتیبان نیازمند است، البته ما در این بخش پیشتاز بودیم و سنت های فکری کشور در حوزه روانشناسی اخلاق را وارد کردیم.

حجت الاسلام علیزاده با اشاره به ورود مرکز اخلاق و تربیت اسلامی به حوزه عرفان و مهدویت یادآور شد: ما در این حوزه چهار اثر تا به حال تولید کرده ایم و از آنجایی که قرآن کریم و روایات ظرفیت های عظیمی از منابع اخلاقی و تربیتی است که باید کشف شود در زمینه اخلاق در قرآن و روایات و به ویژه معنویت گرایی فعالیت های زیادی داشته ایم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون 26 اثر چاپ شده، چهار اثر در شرف انتشار و 18 اثر نشر الکترونیک داشته ایم و در کنار این موارد 54 نشست و کرسی علمی برگزار کرده ایم و 9 اثر دراین مرکز نیز شامل افتخار شده است./1330/202/ب3

ارسال نظرات