حوزه علمیه به ترویج فرهنگ وقف در زمینه های اقتصادی و اجتماعی بپردازد

حجت الاسلام محمدصحرانشین استاد حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به اینکه ترویج وقف و احیای موقوفات از اهداف اصلی سازمان اوقاف است، گفت: مشارکت مردم به ویژه روحانیت و حوزه های علمیه در ترویج و احیای موقوفات بسیار مهم و اثرگذار است.
وی با بیان این که انسان با وقف همواره زنده خواهد ماند و هیچ گاه فراموش نخواهد شد، افزود: وقف تنها باقیات و صالحات است که برای آخرت انسان باقی می ماند و دارایی های دیگر تنها زودگذر و مربوط به این دنیا است.
وی، ترویج وقف و احیا موقوفات را از اهداف اصلی سازمان اوقاف برشمرد و افزود: مشارکت مردم به ویژه روحانیت و حوزه های علمیه در ترویج و احیای موقوفات بسیار مهم و اثرگذار است.
مدرس حوزه علمیه با اشاره به آثار و بركات وقف و با تاکید بر اینکه وقف مايه خير در جامعه است تصریح کرد: با انجام اين عمل بسيار پسنديده هم فرد وقف كننده و هم نيازمندان از فوايد دنيوی و اخروی بهرهمند می شوند.
حجت الاسلام صحرانشین با اشاره به اینکه روحانیان و مبلغان دین باید از هر فرصتی در محورهای تبلیغی خود برای نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه تلاش کنند، ابراز داشت: در این راستا باید با عزم و روحیه جهادی گام های ارزشمندی صورت گیرد.
وی با تاکید بر ثبت وقف با توجه به نیازهای جامعه، بیان کرد: به طور حتم ترغیب مردم و نیکوکاران برای ثبت وقف های جدید با رویکردهای مختلف علمی، فرهنگی و پژوهشی نیاز امروز جامعه بوده و ضروری است.
استاد دانشگاه، با اشاره به اهمیت وقف در روایات گفت: وقف ثروت و داراییهای انسان را مانند چشمهای همیشه جوشان میکند که هرگز از جوشش باز نمیایستد و برای همیشه خیر و برکت را بستر زمان و اجتماع جاری میسازد و وقف کننده را از اجرهای بزرگ معنوی برخوردار میسازد.
حجت الاسلام صحرانشین اذعان داشت: کمک کردن به نیازمندان و اهمیت دادن به مسأله مهم وقف افزون بر تامین نیازهای جامعه به رفع مشکلات دولت در امر خدماترسانی کمک میکند از این رو همه باید کمک کنیم که این فضیلت با ارزش در جامعه به جایگاه ولایی برسد.
وی، نقش حوزه های علمیه و روحانیت را در ترویج فرهنگ وقف بی بدیل خواند و تصریح کرد: همان طور که رسانه می تواند تبلیغ خوبی برای سنت حسنه وقف باشد، حوزه های علمیه و مبلغان دین در اجتماعات و منبرهای خود با تبلیغ وقف در زمینه های قرآنی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می توانند اثر گذار باشند.
مدرس حوزه علمیه با اشاره به آثار وقف، پس از مرگ وقف كننده به نقل از حدیثی از پیامبر اکرم(ص) گفت: آن حضرت می فرمایند: با مردن انسان زندگی او در دنیا تمام شده و برای همیشه ارتباط او با دنیا قطع می شود، به غير از سه گروه اعم از دانشمندی که اثری علمی برای هدایت مردم، از خود به یادگار گذاشته باشد، صدقات و خیرات مستمری که مردم، از آن ها سود برند و فرزند صالح و نیک کرداری که پدر و مادر را به دعای خیر یاد کند.
حجت الاسلام صحرانشین با بیان اینکه اصل وقف نسبت به اموال انسان بوده ولی برخی ازكارهاي معنوی می توانند جنبه وقف پیدا کنند تصریح کرد: هر کسی با سلیقه خودش می تواند به این امر معنوی بپردازد، فردی با ساختن مدرسه، مسجد، حسینیه برای عزاداری اباعبدالله و دیگری به خاطر توجه کمتر جامعه به یکی از ائمه معصومین(ع) وقفش را درآن مسیر قرار می دهد اینکه اراده وقف گذار و نیت او موثر در برطرف شدن کاستی معنوی جامعه از ارزش های بلند وقف است./302/851/ب1