ترویج رفاه زدگی فرهنگ دینی را تهدید می کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بعد از ظهر امروز در همایش یاوران وقف در محل تالار نور، وقف را از مباحث با اصالت در فرهنگ اسلامی و فراتر از یک پشتوانه اقتصادی برشمرد و گفت: مسأله ای که جای تأمل و تحقیق و پژوهش دارد و پرداختن به آن می تواند ما را به یک راهبرد اقتصادی برساند، مسأله تعامل فرهنگ و اقتصاد است.
وی تصریح کرد: اگر اقتصاد در مجرای ارزشی و اسلامی برنامه ریزی نشود، بزرگترین آفت فرهنگ دینی و ارزشی در جامعه خواهد بود چنان که خداوند در آیه فیء، علت اختصاص آن را به پیامبر(ص)، عدم انباشت و گردش ثروت میان ثروتمندان می داند.
پیامدهای انحصار سرمایه در جامعه
آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه عدم انحصار ثروت به ثروتمندان جامعه، یک اصل اصیل برنامه ریزی اقتصادی در اسلام است، اظهار کرد: وقتی سرمایه و توان اقتصادی یک جامعه دست به دست میان ثروتمندان بچرخد، محرومیت سایر اقشار از امکانات معیشتی و زندگی مطلوب را در پی خواهد داشت و اقشار آسیب پذیر برای نجات خود به حرکتهای ضدارزشی متوسل می شوند.
بزرگترین اثر ترویج رفاه زدگی، سقوط امنیت و اخلاق است
امام جمعه مشهد اضافه کرد: از سوی دیگر، در اثر گردش ثروت میان اغنیا، ضد ارزشهایی چون رفاه زدگی و تجمل گرایی در جامعه به ارزش تبدیل شده و فرهنگ دینی جامعه را تهدید مورد تهدید قرار می دهد.
وی ادامه داد: همچنین زمانی که همه سرمایه فکری و توان افراد صرف دستیابی به رفاه بالا و تجملات و جامعه میدان مسابقه رفاه زدگی و عیاشی شود، جامعه از حرکتهای اصیل اجتماعی فرهنگی باز می ماند.
وقف؛ مانعی برای انباشت ثروت نزد ثروتمندان
آیت الله علم الهدی از وقف به عنوان مانعی برای انباشت ثروت نزد ثروتمندان نام برد و افزود: وقف به صورت یک فیلتر و جریان واکسینه اقتصادی، عمل و از ضربه های اقتصاد بر فرهنگ جلوگیری می کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: اگر در گذشته افرادی که ملّاکان بزرگی بودند، اقدام به وقف نمی کردند، امروز ضربه بزرگی بر پیکر اقتصاد دینی و عدالت اجتماعی وارد می آمد.
وی با بیان اینکه بهترین زندگیها از نظر اسلام این است که امکانات انسان در انحصار خودش قرار نگیرد،اضافه کرد: ارزش وقف، به خاطر پایداری و برکات بیشمار از همه خیرات بیشتر است و همواره شاهد گره گشایی وقف در عرصه فعالیتهای ارزشی انقلابی هستیم مانند حل مسأله حاشیه شهر مشهد که به مدد موقوفات پیشرفت زیادی داشته است.
استقلال فرهنگی و سیاسی در گرو استقلال اقتصادی است
آیت الله علم الهدی خاطرنشان کرد: امروز آنچه اهمیت دارد، ورود به وقف با نگرش نو وارد و تکیه بر ظرفیتهای داخلی است؛ در شرایطی که همه دنیا درصدد براندازی ما به عنوان جلوه ای از اسلام هستند، هر گونه وابستگی به بیگانه به ضرر ما است.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب نسبت به تحقق اقتصاد مقاومتی، افزود: استقلال فرهنگی و سیاسی ما در گرو استقلال اقتصادی است لذا هرگونه خدمت به مردم در نظام اسلامی، خدمت مستقیم به رسول خدا(ص) و کمک به تقویت اسلام در دنیا است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ابراز کرد: واقفین بالاترین سعادت را یافته اند که توانسته اند از طریق وقف، عمری بی نهایت را برای خود رقم زده و بندگی خدا را برای خود نهادینه کنند و البته متولیان موقوفات نیز که در حفظ آن تلاش می کنند در برکات و ثواب وقف، شریک هستند./930/پ201/ج1