ترویج وقف های مورد نیاز ضرورت امروز جامعه اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام مهدی تقی زاده، استاد حوزه و دانشگاه امروز در همایش یاوران وقف و تجلیل از خادمان و خیران بقاع متبرکه که همزمان با دهه وقف و به همت اداره اوقاف و امور خیریه لاریجان در آستان مقدس امام زاده سید محمد قریشی برگزار شد با بیان اینکه افتخار شما عزیزان این است که بعنوان خادمان امامزادگان فعالیت دارد، گفت: به صورت یقین خدمت رسانی به زائران این امامزادگان بدون اجر و پاداش نیست و به این نوکری افتخار کنید.
وی افزود: یکی از حلقه های مفقوده جهان اسلام دور بودن از تفکر قرآنی وعلوم وحیانی است که زبان قرآن زبانی بین المللی است که در کنار آن از ولایت غافل شدیم.
امام جمعه دابو و دشت سر با بیان یان که انسان به صرف نماز خواندن و بجا آوردن واجبات دینی به حیات کامل نمی رسد، ادامه داد: خواندن وعمل کردن به دستورات قرآن هم حیات انسان را به دنبال داشته و پیروی از سیره اهل بیت معصومین نیز در همین راستا است.
حجت الاسلام تقی زاده خاطرنشان کرد: هرچند در قرآن آیه ای که به صورت مستقیم با امر وقف مرتبط باشد وجود ندارد و مواردی از اعمال صالح مانند صدقه، قرض الحسنه، تعاون، انفاق، محبت و کمک به همنوعان با روح وقف سازگاری دارد.
وی اظهارداشت: آیه هایی به تالیف قلوب و جلب محبت دیگران دلالت دارد و یکی از مصارف درآمدهای وقف در جهت تحکیم و تثبیت روح همبستگی و محبت در جامعه است.
حجت الاسلام تقی زاده ادامه داد: وقف زنده است و فرد واقف اموال خود را با دردمندان، مستمندان و نیازمندان تقسیم می کند که برکات ارزشمند و گرانقدری در آن وجود دارد.
امام جمعه دابو و دشت سر با بیان این که ترویج وقف های مورد نیاز ضرورت امروز جامعه اسلامی است، تصریح کرد: امروز ما نیاز به بیمارستان، مراکز علمی، مسائل فرهنگی، تقویت و تحکیم ازدواج جوانان، ایجاد اشتغال و کمک به حوزه های علمیه داریم و باید فرهنگ سازی صورت گیرد تا واقفان دراین مسیر اموال خود را وقف کنند.
وی اظهار داشت: ترویج فرهنگ وقف برکات و دستاوردی گرانقدری دارد که باید از همه ظرفیت ها و فرصت ها در این مسیر ارزنده و والا استفاده شود.
حجت الاسلام رمضان شجاعی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه لاریجان نیز در این همایش با گرامی داشت دهه وقف و سالروز رحلت پیامبر گرامی اسلام، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و شهادت امام رضا(ع) گفت: امامان معصوم و در رآس این عزیزان امام علی(ع) و امام حسن مجتبی(ع) تمام دارایی های خود را وقف امور مسلمانان کردند.
وی تصریح کرد: صدقه جاریه، انفاق و گرفتن دست نیازمندان از مصادیق بارز آن وقف است تا در جامعه اسلامی صدقه جاریه بعنوان میراث ماندگار باقی بماند تا فقر بی رنگ شود.
حجت الاسلام شجاعی اظهار داشت: وقف دارای دو اثر بیرونی و درونی است که اثر درونی متوجه شخص واقف است که با این عمل به تزکیه نفس خویش پرداخته و روحیه دنیا طلبی و مال اندوزی را از خود دور می کند و اثر بیرونی آن در جامعه نمود دارد که می تواند در مهارکردن فقر و محرومیت و کم کردن فاصله شدید طبقاتی و دهها مورد دیگر اثرات بسزایی داشته باشد.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه لاریجان با قدردانی از واقفان و خیران که در امر وقف اموال خود اقدام کرده و بعنوان الگو در جامعه مطرح هستند گفت: موقوفه ای به دست آیت الله فرسیو یکی از علمای بزرگ آمل استکه نشان از اهمیت وقف در جامعه دارد و باید از فرزانگان و بزرگان یاد بگیریم و نگهدار این میراث ماندگار باشیم.
حجت الاسلام شجاعی با بیان اینکه دیروز بزرگان دینی به ما یاد دادند که در کنار خود باید به فکر دیگران هم باشیم، افزود: امروز با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب وقف باید در زمینه های پزشکی، بهداشت، علوم و فنون، تامین نیاز دانشجویان و طلاب باشد که ضرورت دارد در این مسیر حرکت کنیم.
وی با اشاره به عملکرد اداره اوقاف و امورخیریه لاریجان در سال گذشته و شش ماهه سالجاری بیان داشت: براساس اعلام مدیرکل اوقاف مازندران این اداره توانسته است در طرح مودت در میان ادارات اوقاف مازندران رتبه اول را کسب کند که نشان از تلاش همه عزیزان و خیران درمنطقه دارد.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه لاریجان اظهار داشت: اجرای طرح آرامش بهاری در 6 بقعه متبرکه، اجرای طرح ضیافت الهی در 13 بقعه متبرکه، طرح نشاط معنوی در 3 بقعه متبرکه، اجرای طرح بصیرت عاشورایی در 24 بقعه و اماکن متبرکه، اجرای طرح مهر تحصیلی کمک به 56 دانش آموز نیازمند منطقه، اجرای طرح زائرین حرم رضوی همراه با اعزام یک زائر به مشهد مقدس، اجرای طرح زائرین حرم حسینی همراه با اعزام 2 زائر به کربلا و اجرای طرح مودت و جمع آوری هدایای نقدی و غیرنقدی به مبلغ 4 میلیارد ریال و دیگر امور صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در منطقه لاریجان 1007 موقوفه و 2815 رقبه وجود دارد که برای 14 مورد قرارداد اجاره اولیه اقدام شد و فعالیت های خوبی صورت گرفته است.
حجت الاسلام شجاعی با اشاره به انجام پروژه ها در امامزادگان اظهار داشت: خوشبختانه کار بازسازی و ساخت این امامزادگان با همت و کمک خیران و مردم در حال شکل گیری است که از جمله آن امامزاده روح الله و ابراهیم با پیشرفت فیزیکی 50 درصد، امامزاده چهارتن بایجان با پیشرفت فیزیکی 40 درصد، امام زاده نبی با پیشرفت فیزیکی 40 درصد، امام زاده عبدالله زیار با پیشرفت فیزیکی 30 درصد، امام زاده قاسم گرنا با پیشرفت فیزیکی 50 درصد و ابوالفضلی رینه که در حال اتمام است.
گفتنی است؛ در این همایش از رییس و بازپرس دادگاه بخش لاریجان، فرمانده انتظامی گزنک، خیران، واقفان، هیأت امنا و خادمان بقاع متبرکه با دادن لوح و هدایایی به پاس همکاری با اداره اوقاف و امور خیریه لاریجان قدردانی شد./202/1314/ب1