پا به رکاب بودن در معیت ولایت مهمترین ویژگی بسیج است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام حجت سالاری مکی، مدیر حوزه علمیه استان خراسان شمالی، امروز در اجتماع بسیجیان استان که همزمان با هفته بسیج با عنوان «مدافعان حرم» برگزار شد، با اشاره به نقش و جایگاه بسیج در جامعه اسلامی، اظهار کرد: عظمت بسیج به «قیام لله» بودن آن است.
وی با قرائت آیه 146 سوره آلعمران، اظهار کرد: خداوند در این آیه میفرماید: «وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَكَانُوا وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ؛ چه بسيار پيامبرانى كه همراه آنها تودههای انبوه كارزار كردند، در برابر آنچه در راه خدا به آنها رسيد سستى نورزيدند، ناتوان نشده و تسليم دشمن نگرديدند و خداوند شكيبايان را دوست دارد».
حجتالاسلام سالاری مکی با اشاره به اینکه خصوصیات یک بسیجی در این آیه نهفته است، افزود: بر اساس این آیه جنگ و جهادی حق است که در معیت ولی خدا و زیر نظر او باشد، همه مجاهدان عزیز هستند اما رزمندگان بصیر، عالم و عارف حساب دیگری دارند و نباید مشکلات عامل سستی شوند؛ زیرا آنچه در این عرصه به انسان روحیه میدهد همان در راه خدا بودن آن است.
وی ادامه داد: با استناد به این آیه فرد بسیجی نه از درون روحیه خود را میبازد، نه توان رزمی خویش را از دست میدهد و نه در اثر فشارها تسلیم میشود؛ زیرا برای او انجام وظیفه تا رسیدن بهحق مهم است.
وی با بیان اینکه تفکر بسیجی احیاگر سنت پیامبر (ص) بوده و سبب آمادهسازی جامعه برای حکومت عدل الهی میشود، افزود: پا به رکاب بودن در معیت ولایت خصوصیت بارز بسیج است.
گفتمان انقلابیگری و روحیه جهادی همگانی نیاز امروز کشور است
حجتالاسلام سالاری مکی ادامه داد: عظمت بسیج بهاندازهای است که امام راحل آرزو میکند با بسیجیان محشور شود و از بسيج بهعنوان شجره طيبه و درخت تناور و پرثمرى یاد میکند كه شکوفههای آن بوى بهار وصل و طراوت يقين و حديث عشق میدهد.
دبیر شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب هم بسیج را مظهر عظمت ملت، نیروی کارآمد درونی کشور و مایه عزت نظام میدانند و میفرمایند بسیج در این سالها امتحان صداقت داده است.
وی با اشاره به رسالت بسیج، خاطرنشان کرد: آنچه رهبری در برهه کنونی به آن دل بسته است، بصیرت و آگاهی، تقوای شخصی و اجتماعی و دل به خدا دادن است.
حجتالاسلام سالاری مکی با یادآوری فرمایشات چند روز پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار با بسیجیان سراسر کشور، اضافه کرد: وقتی رهبری ماجرای دست خالی موسی و هارون را مثال زده و به این فرموده خداوند که «لَا تَخَافَا إنَّني مَعَكُمَا أَسْمَع وَأَرَى» استناد میکنند؛ به این معنا است که میتوان دو نفر انسان را تنها و دست خالی به جنگ یک فرعون فرستاد که این همان گفتمان انقلابیگری، روحیه جهادی و همافزایی همه اقشار جامعه است.
استاد حوزه علمیه استان خراسان شمالی با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر اندیشهورزی در سطح و لایههای بسیج، تصریح کرد: در این راستا در هر قشر از اقشار بسیج لازم نیست حتماً سردار و فرمانده حضور داشته باشد؛ بلکه یک بسیجی عادی در یک روستای چند خانواری هم باید رسالت «قیام لله» را داشته باشد.
ضرورت مراقبت و رصدگری نسبت به نفوذ و رقیب درست کردن برای بسیج
حجتالاسلام سالاری مکی با اشاره به حکمت 289 نهجالبلاغه و حدیث «كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ وَكَانَ يُعْظِمُهُ فِي عَيْنِي صِغَرُ الدُّنْيَا فِي عَيْنِهِ وَكَانَ خَارِجاً مِنْ سُلْطَانِ بَطْنِهِ فَلا يَشْتَهِي مَا لا يَجِدُ ...»، بر کسب این خصوصیات از سوی بسیجیان تأکید کرد و گفت: امام علی (ع) میفرماید در گذشته برادرى الهى و دينى داشتم كه آنچه او را در نظرم بزرگ جلوه میداد كوچكى دنيا در نظر او بود. او از تحت حكومت شكم خارج بود، ازاینرو آنچه نمییافت اشتهايش را نداشت و به دنبال آن نمیرفت و آنچه را مییافت زياد مصرف نمیکرد. بيشتر اوقات زندگانیاش ساكت بود و درعینحال اگر سخنى میگفت بر گويندگان چيره میشد و عطش سؤالکنندگان را فرومینشاند. به دليل نهايت تواضع بر حسب ظاهر انسان ضعيفى بود و مردم نيز او را ضعيف میشمردند؛ ولى هرگاه كار مهم و جدى به ميان میآمد همچون شير بيشه میخروشید و مانند مار بيابانى به حركت درمیآمد.
وی افزود: امام علی (ع) در توصیف این برادر دینی خود ادامه میدهد: پيش از حضور در مجلس داورى، دليلى اقامه نمیکرد. هیچکس را نسبت به كارى كه انجام داده، در آنجا كه امكان داشت عذرى داشته باشد ملامت نمیکرد تا عذر او را بشنود. او هرگز از درد خود جز هنگام بهبودى شكايت نمیکرد. همواره سخنى میگفت كه خود انجام میداد و چيزى را كه انجام نمیداد نمیگفت. اگر در سخن گفتن مغلوب میشد هرگز در سكوت، كسى بر او غلبه نمییافت. او بر شنيدن حریصتر بود تا گفتن. او چنان بود كه هرگاه دو كار برايش پيش میآمد انديشه میکرد كه كدام به هوا و هوس نزدیکتر است، با آن مخالفت میورزید؛ و آن را كه خلاف هواى نفس بود مقدم میشمرد.
حجتالاسلام سالاری اضافه کرد: بنا به فرموده مولای متقیان اگر میخواهید راه سعادت و نجات را پيدا كنيد بر شما باد كه اين صفات را تحصيل كنيد، پيوسته با آن باشيد و از يكديگر در داشتن آنها سبقت بگيريد و اگر نمیتوانید همه آنها را انجام دهيد به مقدار توان انجام دهيد و بدانيد انجام دادن مقدار كم بهتر از ترك بسيار است.
مدیر حوزه علمیه استان خراسان شمالی با بیان اینکه بسیجیان بایستی تلاش کنند تا این ویژگیها و خصائل را کسب کنند، بر مراقبت و رصدگری برای جلوگیری از نفوذ و رقیب درست کردن برای بسیج تأکید کرد./202/9314/ب1