وظیفه ذاتی دانشگاه، تعلیم همراه تربیت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام علی نقدی در همایش «تعلیم و تربیت، عفاف و حجاب» به آمیختگی انسانها با خطا اشاره کرد و اظهار داشت: انسان به موجب ماهیت خود احتمال خطا دارد و از این رو باید انسان را از طرق مختلف از حرکت در مسیر خطا در امان نگاه داریم.
وی با بیان اینکه طبق روایات انسان نیازمند تذکر است تا از خطا و حرکت در بیراهه در امان باشد، گفت: انسان خطاکار نیازمند راهنمایی و گوشزد است و بخشی از نقش اساتید در دانشگاه راهنمایی و دور کردن افراد از خطاها است، چنانچه وظیفه ذاتی دانشگاه تعلیم همراه تربیت است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش تربیتی پیامبران، نهضت عاشورا و محرم و ابراز داشت: فلسفه وجود انسان در تربیت است و فلسفه اسلام تربیت انسانی سالم و صالح است، پس بنابراین توجه به متون اسلامی در تربیت افراد نقش بسزایی دارد، دین اسلام دارنده کاملترین شیوه تربیتی و مدیریتی است.
وی با بیان اینکه دین اسلام با شناخت دقیق و صحیح انسان بهترین شیوه و کاملترین راهکار را در تربیت انسان ارايه کرده است، تصریح کرد: برای تربیت و تعالی انسان باید از آموزه های اسلامی که متوجه تمام ابعاد بشری است، بهترین استفاده را کرد و تربیت انسان را به بهترین شیوه انجام داد.
عضو گروه معارف اسلامی دانشگاه تبریز، نصیحت، امر به معروف و نهی از منکر را در قالب تربیت دینی وظیفه همه دانست و گفت: یکی از راه های تذکر امر به معروف و نهی از منکر انسان غافل و یا جاهل است، از طریق این تذکر انسان به وظیفه شرعی و مالی خود آگاه خواهد شد.
وی با بیان اینکه انسان موجودی قابل تربیت است، گفت: خلقت انسان به گونه ای است که با تربیت رشد و تعالی می یابد، از این رو برای تربیت انسان باید به متون اسلامی و آموزه های قرآن توجه کرده و با انس با روایات شیوه تربیتی مناسبی را از متون اسلامی استخراج کنیم.
حجت الاسلام نقدی با تأکید بر اینکه حجاب و عفاف نیازمند تعلیم و تربیت صحیح است تا نسل جوان به عمل دینی تعلق خاطر داشته باشند، خاطرنشان کرد: باید حجاب و عفاف به عنوان یک هنجار در کنار تربیت دینی طرح شود تا محیط نیز جوان را به عمل دینی ترغیب کند./۸۵۴/202/ب3