وقف بهترین ظرفیت برای حفظ ارزش های دینی در جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجتالاسلام ستار علیزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران امروز در جمع خبرنگاران از وقف به عنوان بهترین راه تکریم کریمانه یاد کرد و گفت: وقف بهترین وسیله برای حفظ ارزش های دینی در جامعه است.
وی با بیان این که فرهنگ وقف نشان از آینده نگری دین مبین اسلام برای امت اسلامی است، افزود: اگر وقف در جامعه دینی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد به حتم بسیاری از مشکلات فرهنگی و اقتصادی جامعه اسلامی رفع خواهد شد.
حجت الاسلام علیزاده با اشاره به این که گسترش فرهنگ وقف آینده جامعه را تأمین می کند و حتی مشکلات اقتصادی نیز بر طرف خواهد شد، ادامه داد: وقف دستور عملی اسلام برای زدودن فقر و تنگ دستی در جامعه دینی است.
مدیر کل اوقاف وامور خیریه مازندران با بیان این که وقف برخواسته از فطرت پاک و نشان از نوع دوستی انسان است، ادامه داد: تحقق عملی وقف در جامعه اسلامی موجب اجرای دقیق عدالت اجتماعی خواهد شد.
حجت الاسلام علیزاده با بیان این که در طول تاریخ اسلام پیامبر و ائمه معصومین(ع) اموال خود را در راه رضای الهی و تقویت جایگاه اسلام وقف می کردند، ادامه داد: این سنت ارزشمند دینی پس از ائمه معصومین(ع) همواره مورد تأکید علما و بزرگان دینی بوده است.
وی با بیان این که وقف اموال در راه رضای الهی انسان را بی نیاز می کند، گفت: فرهنگ وقف به عنوان یک صدقه جاریه باید همواره مورد توجه مؤمنان قرار گیرد تا شاهد رشد و گسترش روزافزون هر روزه آن باشیم.
استاد حوزه علمیه مازندران از وقف به عنوان بزرگترین و مهم ترین پشتوانه برای رشد و گسترش ارزش های دینی در جامعه یاد کرد و گفت: اگر فرهنگ وقف به خوبی در جامعه نهادینه شود از محل درآمد آن می توان در جهت توسعه و رونق بخش های دینی، فرهنگی و علمی کشور استفاده کرد.
حجت الاسلام علیزاده با تأکید بر این که آثار و برکات وقف در جامعه بسیار زیاد است، ادامه داد: آثار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این سنت حسنه دینی باید بیشتر برای تبیین و تشریح شود تا نگاه ها نسبت به مسأله وقف بیشتر معطوف شود.
استاد حوزه علمیه مازندران، از وقف به عنوان بهترسن دستور دینی برای افزایش عدالت اجتماعی در جامعه یاد کرد و با بیان این که اگر این سنت حسنه دینی به خوبی در جامعه نهادینه شود دیگر شاهد فقر در جامعه دینی نخواهیم بود، گفت: وقف می تواند بهترین پشتوانه برای گسترش اسلام ناب در جامعه باشد.
وی در ادامه سخنان خدو با بیان این که 70 درصد موقوفات مازندران با نیت عزاداری امام حسین(ع) است، خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز امروز جامعه باید تلاش کنیم موقوفاتی با نیازهای متناسب با مسائل فرهنگی، علمی و درمانی در جامعه انجام شود.
حجت الاسلام علیزاده با بیان این که وقف موجب ماندگاری نام انسان تا ابد می شود، گفت: وقف اموال بهترین خدمت به جامعه بشری است و اثرات بسیار خوبی را برای جامعه در پی خواهد داشت.
استاد حوزه علمیه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود از شناسایی 18 موقوفه جدید در استان خبر داد و گفت: یکی از مسائل مهمی که اوقاف دنبال می کند شناسایی و احیاء موقوفات است.
مدیر کل اوقاف مازندران از اجرای 162 پروژه عمرانی در موقوفات و بقاع متبرکه استان خبر داد و گفت: پروژههای عمرانی امامزادگان مازندران از 20 تا بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که بهطور میانگین پروژههای استان بیش از 60 درصد پیشرفت دارند.
حجت الاسلام علیزاده از کمک حدود سی میلیارد ریالی اوقاف استان به اماکن مذهبی مازندران خبر داد و گفت: این کمک ها در قالب طرح مودت و به صورت کمک نقدی و غیر نقدی به امامزادگان و بقاع متبرکه صورت گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال مجموعه اوقاف مازندران از سرمایه گذاری در موقوفات استان خبر داد و گفت: یکی از برنامه های این سازمان افزایش بهره وری در موقوفات استان در راستای تحقق نیات واقف است.
حجت الاسلام علیزاده به سرمایه گذاری 90 میلیارد ریالی امسال در موقوفات مازندران اشاره کرد و افزود: باید با فراهم کردن شرایط مناسب تر زمینه را برای افزایش میزان سرمایه گذاری در موقوفات فراهم کنیم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به ظرفیت بسیار بالای امامزادگان و بقاع متبرکه برای تبدیل به قطب فرهنگی، افزود: ظرفیت معنوی که امروز در بقاع متبرکه وجود دارد ظرفیت مناسبی برای گسترش فرهنگ دینی در جامعه و کاهش آسیب های فرهنگی است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که نباید قدرت فرهنگی امامزادگان و بقاع متبرکه را ضعیف در نظر بگیریم، خاطرنشان کرد: برای مقابله با هجمه های گسترده فرهنگی دشمن باید از ظرفیت معنوی امامزادگان بیشتر بهره گیریم./950/202/ب3