عرصه رسانه و مطبوعت متاثر از فضای سیاسی روز است

حجتالاسلام سید عباس حسینی قائم مقامی مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بیست و دومین نمایشگاه رسانه و مطبوعات با اشاره به ورود طلاب در عرصه رسانه و مطبوعات گفت: ورود در این عرصه از ضروریات است همیشه منبر از اجزای لاینفک تبلیغ دین بوده است در دوران معاصر و مدرن حضور در رسانه توسعه حضور همان منابر تبلیغی و دینی است که در این مورد تردیدی وجود ندارد.
وی در ادامه حضور طلاب و روحانیان را به طور عام و خاص در رسانه ضروری دانست و افزود: طلاب و روحانیان با شناخت کامل از مقتضیات اثباتی و سلبی رسانه و هم چنین با بصیرت پیدا کردن نسبت به آفتهای رسانه میتوانند حضوری آگاهانه پیدا کرده و در جهت توسعه تبلیغ خود از رسانه بهره کافی را ببرند.
حجتالاسلام قائم مقامی در ادامه با بیان اینکه ورود روحانیت در بسیاری از عرصههای مشترک تجربهای ناموفق بوده است اظهار کرد: این تجربه از این جهت ناموفق بوده است که روحانیت به جای اینکه معطوف به برخورداری از معارف اصیل دینی و متخلق به اخلاق و مکارم اخلاقی اسلامی و انسانی به صورت اثرگرار وارد شوند از فضای قالب این عرصهها اثرپذیر بودند.
عرصه رسانه و مطبوعت متاثر از فضای سیاسی روز است
این استاد خاج اصول فقه در ادامه عرصه رسانهای و مطبوعاتی را متاثر از فضای سیاسی دانست و اظهار کرد: فضای رسانه در حال حاضر فضای سالمی نیست به تعبیر قرآن کریم این فضا فضای یک جانبه نگری است انسان تحت تاثیر حب و بغضها از تعادل خارج میشود رسانه ما مبتلا به چنین آفتی است و نگرانی از این جهت است که طلاب و روحانیت با ورود در این عرصهها به جای اثرگزاری اثرپذیر باشند.
مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان در ادامه با بیان اینکه یک وجه از وجوه اثرگزاری وجه پالایشی آن است ابراز کرد: روحانیت باید با معنویت، اخلاق و وظیفه مداری که همراه خود وارد عرصه رسانه میکنند به سهم خودشان این عرصهها را پالایش کرده و تحت تاثیر قرار دهند نه اینکه خود موثر واقع شده و آفتهای رسانهای دامنگیر آنها هم شود.
حجت الاسلام قائم مقامی در ادامه با اشاره به اینکه طلاب باید متوجه آسیبهای رسانهای باشند تصریح کرد: طلاب اگر آسیبهای رسانهای را به خوبی رصد کنند میتوانند مصونیت و ایمن سازی سیاسی و اجتماعی را بوجود آورند از این رو حضور طلاب در عرصه رسانه حضور قطعی و لازم است.
وی در پایان گفت: حضور رسانه ای روحانیت در عرصه رسانه آثار فراوانی دارد نخست اینکه این حضور در یک سطحی به حوزه و روحانیت تشخص اجتماعی میبخشد این امر بسیار لازم و ضروری است چون حوزه اگرچه دارای یک فضای آکادمیک است اما به طور عمیق ماهیت مردمی دارد و از این رو اگرچه که دارای برجستگی های علمی دارد اما زبانش عمومی است دیگر اینکه اگر حوزه وارد عرصه رسانه شود میتواند گزارههای اصیل دینی را تولید کند و در اختیار نهادهای دینی قرار بدهد./955/پ202/ب1